Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

10. broj Glasnika Općine Donji Kraljevec

Arhiva > 12. mjesec 2011.

Dolazi deseti broj Glasnika općine

Tradicionalno, pred sam Božić, na Vaša vrata dolazi Informativni glasnik općine Donji Kraljevec, publikacija čiji je cilj pregled aktivnosti same Općine Donji Kraljevec kao lokalne samoupravne jedinice i svih udruga i ustanova koje participiraju u proračunu općine.
Naime, javnom objavom prihoda i rashoda, aktivnosti, uspjeha i planova u radu svaka bi se udruga odužila svojoj sredini koja ih financira. Opravdala bi ulaganja u svoje postojanje, a općinske vlasti znale bi koga treba nagraditi za aktivnost, uspjehe i javnost u radu.

Uobičajene poteškoće počele su prekasnim zahtjevom Općine za dostavom priloga. Krajnji rok od 5. prosinca poštivalo je samo 10 od oko 60 udruga, ustanova i pojedinaca. Zadnji prilog prije puštanja u tiskarski program stigao je 12. prosinca. Konačna revizija uređenog Glasnika i zadnje ubacivanje Voćarskog sajma zbilo se 13. prosinca. Glasnik je pušten u tisak. No, priča nije gotova – jedan DVD je priloge je poslao čak 16. prosinca, a preostali će reći da nisu ni znali za Glasnik, da će „evo, sad ćemo“ urediti stvar, a mnogi po običaju ignoriraju osnovne zahtjeve Općine da rad udruga i ustanova bude javan.

U Glasniku 10 svom radu govori 28 udruga i mjesnih odbora, 3 ustanove, objavljena su obraćanja donačelnika
Kristijana Baranašića i župnika Darka Kelemenića, analiziran općinski proračun u odnosu na prošlogodišnji i budući, upisan najnoviji popis stanovnika općine, popis investicija koji uredno svake godine dostavi djelatnica Općine Božena Tizaj. Objavljeno je 90 fotografija, 3 portreta, 10 naslovnica Glasnika i nekoliko logotipova.

Glasnik je i deseti puta uredio
Ivan Barić, dipl. učitelj iz Svetog Jurja u Trnju. Urednički posao sastoji se od lekture, korekture, montiranja i rada sve do puštanja u strojeve tiskare. Prijedlog urednika bio je da se tiskano izdanje pretvori u elektronsku, da o radu udruga izvještava općinska internetska stranica – naravno, uz ispravak tekstova u kojima se godinama provlače iste greške.

Zbog sve većih izvještaja i literarnih sastavaka i brojnijih fotografija list bi trebalo povećati na 24 ili 28 stranica. Obvezno bi trebalo pisati o proizvodnim tvrtkama, uspješnosti gospodarstva na našem području, pojedincima koji su uzor našoj sredini – o svemu što u konačnici
rade za sve nas. Naravno, za taj posao bi trebao cjelogodišnji rad pojedinca ili općinske službe za informiranje.

Odlučeno je da opet izađe tiskana verzija, sa sadržajem i obimom kao i prethodnih 9 brojeva. Tko će, kako i za koliko dalje raditi vidjet ćemo, ali u Vašim je rukama 10 brojeva Glasnika izrađenih u najboljoj namjeri. Sretan i blagoslovljen Božić, zdravu, uspješnu i dostojanstvenu novu 2012. godinu želi Vam Vaš urednik Ivan.
(raw)


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni