Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

6. ribički kup

Arhiva > 6. mjesec 2012.


Tradicionalni
6. kup u lovu ribe na plovak Osnovne škole Hodošan održan je na terenima ŠRD "Šaran" Palinovec.
Nove vrijednosti
ovog kupa su: dvostruko veći odaziv učenika, odlična organizacija pod vodstvom učitelja Dragutina Balenta i vrijednih članova ŠRD "Šaran" Palinovec, sudjelovanje učenika od 1. do 8. razreda i posebno, što je ovaj kup postao međunarodni. Naime, na ribolovu su se okušali i učenici OŠ Veržej (Republika Slovenija) koje su s nekoliko trkača na krosu doveli profesorica Maja Majer i domar Jože Nemec.

Kup OŠ Hodošan dosad je dvaput održan na terenima ŠRD „Črnec“ Donji Hrašćan i po jedan put na terenima ŠRD „Trnava“ Hodošan, ŠRD „Jezerišće“ Sveti Juraj u Trnju i ŠRD „Šaran“ Palinovec. Dosad još nije okušan ribnjak u Podhruščici kod Donjeg Pustakovca. No, zahvaljujući nastojanjima OŠ Hodošan da se športski ribolov razvija među mladima, a time nastavi i uređenje ribnjaka na svom školskom području, očekuje se konačno osnivanje ŠRD u Donjem Pustakovcu.

Osnovna škola Hodošan bez pomoći članova Športskog ribolovnog društva "Šaran" Palinovec ne bi mogla organizirati ovaj događaj za pamćenje. Društvo je po drugi puta na svojim terenima ugostilo učenike i djelatnike škole. Vrijedni članovi Društva na dvije radne akcije uredili su okoliš, nesebično dali svoje vrijeme, prostore, financirali nagrade svim mladim ribičima i ntmpazili na djecu tijekom održavanja kupa. Sanitarne prostore i pitku vodu osigurao je NK „Mladost“ Palinovec.

Od ukupno ulovljenih (i naravno, ponovo puštenih) 3225 grama ribe najuspješniji su bili:
Korina Kanižaj (4. razred) iz Svetog Jurja u Trnju s ulovljenih 942 grama, Roko Zrna (2. r.) iz Hodošana s 368 grama i Gabrijela Vidović (4. r.) iz Palinovca s 229 grama. Prvaci su primili vrijedne nagrade, priznanja i medalje, a svi ostali priznanja i utješne nagrade.

Posebnu zahvalu zaslužili su članovi Društva koji su bili nazočni cijelo vrijeme priprema i održavanja događaja za pamćenje:
predsjednik Damir Vinković, blagajnik Dragan Vurušić te Josip Čemerika. Ostali pomagači od ranog jutra bili su Vanja Barić, Boris Barić, svugdje nazočan ravnatelj OŠ Hodošan te vrijedni roditelji učenika koji prema Pravilniku kup natjecanja OŠ Hodošan smiju biti na pomoć mladim ribičima i čuvati ih od pada u vodu. (raw, foto: Vanja Barić)

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni