Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

AKTIV ŽENA DONJI PUSTAKOVEC

UDRUGE

IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA AKTIVA ŽENA DONJI PUSTAKOVEC
10. godina postojanja udruge


U subotu 23. veljače 2013. u društvenom domu u Donjem Pustakovcu članice Aktiva žena Donji Pustakovec održale su svoju redovnu izbornu godišnju škupštinu.
Na njoj je izabrano novo rukovodstvo. Za novu predsjednicu Uduge žena Donji Pustakovec izabrana je Gordana Čonka, a za njezinu zamjenicu Marijana Barić.
Tajničke poslove obavljat će Dragica Baksa a blagajničke Marija Jasnić.
U Upravni odbor izabrane su :Snježana Kramar, Marija Jančec, Vera Čanadi, Jasmina Čanadi, Emilija Vincek , Ana Eihler i Ljiljana Kramar.Nadzorni odbor čine: Nevenka Pankasz, Sandra Čanadi i Nevenka Kramar.

Aktiv žena Donji Pustakovec osnovan je 29. ožujka 2003. godine te ove godine obilježava 10 godina postojanja. Inicijatori osnivanja udruge su bile Katarina Herman i Štefica Borović koja je ujedno bila i prva predsjednica.
Udruga danas broji 79 članica.

Nakon pozdravne riječi i otvaranje skupštine ,slijedio je izbor radnog predsjedništva u sastavu Marijana Barić predsjednica, Nevenka Kramar i Dragica Baksa zapisničar te Ana Eihler i Jasminka strahija kao dva ovjerovitelja zapisnika.

U nastavku sijednice slijedilo je Izvješće o radu. Udruga žena u 2012. godini je početkom proljeća zajedno sa Klubom mladih Pustakovec održao nekoliko radnih akcija na kojoj je posađeno više od 500 sadnica cvijeća te se uredio park i prostor oko kapelice u samom središtu mjesta te se time učinilo mjesto uređenije i ljepše.
Kao okrijepu AŽ je pripremao kolači za sve vjernike koji su hrabro krenuli na drugi križni put po svim naseljima naše župe.

Kako bi se odmorile od svih obaveza članice posječuju Čakovečke bazene.
Željne akcije članice su se odazvale pozivu udruge žena Donji Hrašćan na sportske susrete u Gačicama gdje su kući donijele pehar.

U lipnju organizirale su izlet na Brijune, te posjetile gradove Pulu i Rovinj.
Aktiv žena redovito pomaže klubu mladih u pečenju langoša na turniru, a bile su dežurne na međunarodnom voćarkom sajmu u Donjem Kraljevcu na općinskom sajmu gdje su ispekle kolače.
Več tradicionalno članice obilježavaju Nikolinje organizacijom programa učenika PŠ Sveti Juraj u Trnju i mlađe folklorne dekcije KUD-a Općine Donji Kraljevec.
Na kraju 2012. uoči božićno novogodišnjih blagdana organizirale su izlet na imanje Salaj u Grabovnici te posjetile "Božičnu bajku".

U nastavku sjednice slijedilo je Izvješće blagajnika,Izvješće nadzornog odbora te rasprava po izvješćima te prihvaćanje istih.
Data je razriješnica dosadašnjem rukovodstvu uz prijedlog i biranje novog rukovodstva.
U prijedlogu plana rada i financijskog plana za 2013. godinu Aktiv žena Donji Pustakovec planira sljedeće aktivnosti:
- uređenje i uljepšavanje mjesta i parka
- sudjelovanje na priredbama i ostalim manifestacijama u mjestu,
- organizacija rekreacije ,sportskih aktivnosti i susreta
- Prvomajsko druženje
- radionice
- proslava Nikolinja
- Fašnjak
- organizacija izleta

Na skupštini su se u ime Općine Donji Kraljevec prisutnima obratili predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Igor Ivković.
Prisutnima su se riječima zahvale još obratili predsjednica KUD-a Općine Donji Kraljevec Tamara Recek , predstavnik DVD Donji Pustakovec Branko Vadlja te Ivan Borović ispred Kluba mladih "Pustakovčan".

Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice povodom 10 godina rada i djelovanja Aktiva žena Donji Pustakovec koje su primili:
Ljiljana Kramar, Marija Jasnić, emilija Vincek, Vera Čanadi, Nevenka Kramar, Marija Jančec, Nevenka Pankasz, Marija Hatlak, DVD Donji Pustakovec, Klub Mladih "Pustakovčan", Mjesni odbor Donji Pustakovec i Općina Donji Kraljevec.


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni