arhiva 09.2014. - web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži
Go to content

Main menu

arhiva 09.2014.

Arhiva > 09.mjesec 2014.

najava
DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U HODOŠANU


U petak 26.09.2014. godine u Hodošanu u vremenu od 12,00 – 14,00 sati u prostorijama Osnovne škole, Hrvatski Crveni križ - Gradsko Društvo Crvenog križa Čakovec organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

__________________________________________________________________

SPEEDWAY KLUB UNIA DONJI KRALJEVEC
Jurica Pavlic sedmi u Europi!

Prvenstvo Europe u speedwayu završilo je četvrtom finalnom utrkom koja je u petak, 19.9. održana  u poljskom gradu Czestochowa. Nakon turneje u četiri grada u roku od tri mjeseca, gdje je Jurica Pavlic nastupio u njemačkom Gustrowu, ruskom Togliattiju, danskom Holstedu te naposljetku u Czestochowi, završio je prvenstvo sedmim mjestom sa 31 bodom.

Tu poziciju dijeli s švedskim vozačem AndreasomJonssonom koji je stalni učesnik Speedway Grand Prixa.
Tridesetak navijača organiziranim je prijevozom putovalo u Poljsku iz Speedway kluba Unia bodriti svog favorita!

Imali su prilike gledati jednu od najuzbudljivijih utrka ikad, 22 vožnje europskih aseva, u kojoj je Jurica s osam bodova zauzeo 8. mjesto. Pobijedio je GrigorijLaguta, Rus kojemu je Arena Czestochowa domaći teren što je i dokazao ekstremnim vožnjama koje su bile melem za oči publici.

Slijedeće što je Jurici na rasporedu je gostovanje u Švedskoj na finalu ekstralige, gdje 30.9. i 1.10. vozi za klub Indianernu koja se za zlato bori protiv ElitVetlande. Nakon toga organizira se prijevoz na tradicionalnu utrku u Pardubicama – Zlatna kaciga koja se održava u nedjelju, 5.10. Sezonu završavamo utrkom u Krškom, finale državno prvenstva Hrvatske i Slovenije, 18.10.
„Zadovoljan sam rezultatom, ovo prvenstvo iznimno je zahtjevno a konkurencija je više nego teška. Bitan je napredak te svake godina viša pozicija na ljestvici, što smo postigli, a cilj je naravno titula prvaka za koju mislim da nije nedostižna. Hvala svima koji su bili uz mene, posebno ovako odličnim navijačima koji tisuće kilometara prijeđu da vide speedway utrke!“ – rekao je Jurica na kraju utrke u Czestochowi.

__________________________________________________________________

HODOŠAN
Prosvjed protiv
repetitora


U nedjelju 21.09.2014. u 10 h u Hodošanu iza društvenog doma kod autobusnog stajališta održan je prosvjed oko stotinjak mještana Hodošana zbog postavljenih repetitora u centru Hodošana. Mještani traže premještanje repetitora van mjesta.

U Hodošanu se nalaze dva izvora elektromagnetskog zračenja na udaljenosti od 300 m koji međusobno interferiraju.

Marija Purić Hranjec, dipl.ing. molekularne biologije i Jasmina Hranjec, studentica 5. god. MEF Zagreb kažu kako su oba izvora elektromagnetskog zračenja smještena u središtu samoga sela i kao takvi su prisutni već 15-tak godina.
Ističu da se uz samo naselje protežu i gigantski dalekovodi.

Kako bi upozorile na ovaj gorući problem prvo su pokrenule potpisivanje peticije te su u nedjelju organizirale prosvjedni skup upozorenja na kojem je bilo stotinjak mještana.

Načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat kaže kako je peticiju proslijedio u Hrvatski Telekom. Naglašava da uskoro ističe ugovor s njima te da isti neće produživati zbog nezadovoljstva mještana.
Što se tiče drugog odašiljača on nije u zakonskoj ingerenciji Općine Donji Kraljevec budući da je postavljen na privatnom posjedu.
  opširnije
galerija fotografija__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN

U subotu, 20.9.2014. u Strahonincu je održan XIX. Međimurski festival sportske rekreacije žena.
Na festivalu je sudjelovalo 18 ekipa (udruga žena) iz cijelog Međimurja.
Natjecanje se odvijalo u 6 sportskih disciplina: vođenje lopte nogom, tunel, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, bacanje kolutova i pikado.
Rekreativke iz Donjeg Hrašćana osvojile su prvo mjesto u vođenju lopte nogom i treće mjesto u tunelu, a sveukupno su osvojile peto mjesto.
Nakon natjecanja i podjele medalja i pehara veselo druženje nastavilo se u restoranu KTC u Čakovcu.
Za ekipu Udruge žena Donji Hrašćan nastupile su: Sanja Novak, Indira Vidović, Ljuba Zrna, Valentina Jurčec, Jelena Rodi, Nada Branilović, Zdenka Kolarić, Laura Bunc, Marija Vidović, Mihaela Sabol i Danica Mihalec.

Iskrene čestitke rekreativkama Donjeg Hrašćana na postignutom uspjehu!
galerija fotografija


__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC

38. broj Nedjeljnog liturgijskog listićaIz tiska je izašao novi :
38. broj Nedjeljnog liturgijskog listića  
     
  
 ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC
U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
- Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC

POZIV
KORISNICIMA PRORAČUNA OPĆINE DONJI KRALJEVEC ZA DOSTAVU PROGRAMA RADA I FINANCIJSKIH PLANOVA ZA 2015. GODINU I FINANCIJSKOG IZVJEŠĆA ZA 2013. GODINU


Pozivamo sve korisnike Proračuna Općine Donji Kraljevec da dostave programe rada te financijske planove za 2015. godinu i financijsko izvješće za 2013. godinu.
Korisnicima proračuna podrazumijevaju se naročito:
- ustanove predškolskog odgoja,
- kulturne ustanove i udruge,
- sportski klubovi i udruge,
- udruge socijalne skrbi i humanitarne udruge,
- vjerske organizacije,
- udruženja građana,
- organizacije tehničke kulture,
- ostale udruge i pojedinci,
Rok za dostavu programa, financijskih planova i izvješća je 15.10.2014. godine. Korisnici proračuna koji ne dostave programe rada i financijske planove za 2015. godinu, kao i financijsko izvješće za 2013. godinu u roku određenom ovim pozivom neće se uzimati u obzir za financiranje u 2015. godini.
Traženu dokumentaciju dostaviti na adresu: Općina Donji Kraljevec, Kolodvorska 52D, D. Kraljevec.

NAPOMENA: Udruge koje nisu dostavile RNO broj ili presliku zahtjeva za dodjelu RNO broja, te  OIB i matični broj neće se uvrstiti u Proračun za 2015.g.

NAČELNIK:Miljenko Horvat


__________________________________________________________________

OBRANA OD POPLAVA NA RIJECI MURI
Ukinuto izvanredno stanje na Muri!

Rješenjem Hrvatskih voda – Vodnogospodarski odjel za Muru i Gornju Dravu Varaždin, od 17. rujna 2014. godine, u 18:45 sati  i rješenjem  župana Međimurske županije ukinuto je izvanredno stanje obrane od poplave na zaštitnim vodnim građevinama i ugroženom području na rijeci Muri za dionice  A.33.16. i A.33.17. za Sektor A, branjeno područje 33., gdje je na mjerodavnom vodomjeru na Goričanu vodostaj opao ispod razine od +460 cm s tendencijom daljnjeg opadanja.

Branjeno područje je:
A.33.16. r. Mura, desna obala ušće Mure u Dravu do područja Gorenjak,  rkm 0 + 000 - 24 + 700
A.33.17. r. Mura; desna obala od područja Gorenjak do područja Vološćak sa ušćem Trnave, rkm 24+700 - 37+500

Do daljnjega na snazi ostaju mjere izvanredne obrane od poplava za navedene dionice. Vodostaj Mure na vodomjeru Goričan dana 17.09.2014. u 19 sati bio je 438 cm i u daljnjem je padu.


OBAVIJEST !

Naputak Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije o postupanju u kriznoj situaciji - poplavi

Kako bi se spriječila pojava epidemija, posebno crijevnih zaraznih bolesti na poplavljenim područjima,  i nadalje je potrebno  provoditi slijedeće mjere:


PROVEDBA POSEBNIH MJERA ZA SPREČAVANJE ZARAZNIH BOLESTI U IZVANREDNIM SITUACIJAMA – POPLAVA -  NAPUTAK ZA STANOVNIŠTVO

Higijena nakon poplava
- Upute


__________________________________________________________________


ŽUPA DRAŠKOVEC

37. broj Nedjeljnog liturgijskog listićaIz tiska je izašao novi :
37. broj Nedjeljnog liturgijskog listića  
     
  
 ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC
U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
- Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

PAVLIC DRUGI U PRAGU NA MEMORIJALNOJ UTRCI LUBOŠA TOMIČEKA


U ponedjeljak, 8.rujna 2014. Jurica Pavlic, najbolji hrvatski speedway vozač, nastupio je napozivnoj utrci u Pragu koja se već 46. put zaredom vozi pod imenom Memorial Luboša Tomičeka. Rame uz rame Grand Prix vozaču Martinu Smolinskom, Rusu Emilu Sayfutdinovu, Latvijcu Maksimu Bogdanovsu, Poljaku Rafalu Okoniewskom i drugim vozačima iz Europe, Jura je odvozio odličnih šest vožnji.

S deset osvojenih bodova u redovnom dijelu utrke,
Pavlic se izborio za mjesto u finalnoj vožnji koje se vozilo u pet krugova sa pet vozača. Pavlic si je stvorio prednost s vanjske pozicije od samog starta te se borio za 1. mjesto s Sayfutdinovim, gdje je Emil bio nešto brži i stao na najviše postolje memorijala.  Treće mjesto osvojio Rafal Okoniewski, vozač Marme Rzeszow, prošlogodišnji Juričin kolega iz kluba. Četvrti je bio mladi Čeh Vaclav Milik, a peti Latvijac Bogdanovs.

Ova utrka je bila za Pavlica odličan test prije zadnje finalne utrke prvenstva Europe.  „SEC“- Speedway European Championship će se održati u Czestochowi u petak 19.9.2014. Speedway klub iu D. Kraljevca organizira prijevoz  i noćenje.
Svi zainteresirani možete se prijaviti najkasnije do 13.9.2014. na broj telefona 098/91 69 210.

__________________________________________________________________

UDRUGA "PJESMA" OPĆINE DONJI KRALJEVEC - UPISI


Udruga „Pjesma“  Općine Donji Kraljevec  vrši upise u pjevačkom zboru.

Sve zainteresirane osobe koje vole pjesmu i druženje od 13 godina na dalje mogu pitati za više informacija na mobitel 098 651 916 kod tajnice Lidije Kramar ili doći na sastanak sa voditeljicom i novom dirigenticom Martinom Jakšić .

Tajnica udruge nam je još napomenula da svatko može doći i vidjeti kako će mu se svidjeti u druženju i pjevanju sa Udrugom „Pjesma“ i kasnije odlučiti hoće li ostati u društvu, uz mladu i ambicioznu voditeljicu Martinu Jakšić  zabavno je pjevati i družiti se i sve je to jedno poučno i lijepo iskustvo za  svaku osobu koja se odluči upisati u pjevački zbor udruge.

Lidija Kramar - Tajnica Udruge „Pjesma“

__________________________________________________________________

MAŽORETKINJE OPĆINE DONJI KRALJEVEC I TWIRLING KLUB DONJI KRALJEVEC
Održana g
odišnja priredba i revija mažoretkinja

Mimohodom kroz mjesto te uz pratnju Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec u nedjelju 07.09.2014. u 16 sati u Sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu Mažoretkinje općine Donji Kraljevec predstavile su se bogatim i raznolikim programom zajedno sa svojim gostima:Puhačkim orkestrom Općine, Mažoretkinjama Goričana i Mažoretkinjama Kotoribe.
galerija fotografija

Na reviji je nastupio i najpoznatiji i najtrofejniji twirlingaš. Višestruki, dugogodišnji, europski i svjetski prvak - Tihomir Bendelja koji svojim nastupima diže na noge sve gledatelje i
natjecatelje na europskim i svjetskim natjecanjima.
__________________________________________________________________

MUSTAČ BAND
Snimanje video spota Mustač benda za pjesmu "Stori i nori"

U nedjelju 07. rujna je u Donjem Kraljevcu na lokaciji željezničkog kolovora i gostionice Pešec održano snimanje video spota Mustač benda za pjesmu "Stori i nori" .

Uz podršku bajkera
, na snimanju su sudjelovale trbušne plesačice , Đura z Međimurja te Mario Mustač , frontman Mustač benda.

Mustač Bend je međimurski sastav koji je u našem kraju, ali i šire poznat već dugi niz godina, sa svirkom je krenuo još davne 1991. godine pod nazivom Bismarck, a u sadašnjem sastavu postoji od 1996. godine
.
__________________________________________________________________

DVD DONJI HRAŠĆAN
Osvojile prvo mjestoU subotu 6.9.2014. na terenu športskog rekreacionog centra Čakovec održano je IV. Kup natjecanje Vatrogasne zajednice Čakovca.
U kategoriji Podmladak žene ( djeca od 6-12 godina ) natjecalo se 7 ekipa a ekipa DVD-a Donji Hrašćan osvojila je PRVO mjesto.

Za ekipu DVD-a Donji Hrašćan nastupile su: Ema Jesenović, Nika Bunc, Nina Kolarić, Katija Barić, Nadja Vuk, Danijela Višnjić, Dora Slamek, Paola Horvat, Viktorija Šantavec i Sara Jesenović.

Voditelji ekipe: Miroslav Sabol, Antonio Jesenović i Krešimir Barić.
Čestitke curama!__________________________________________________________________

ŠRD"TRNAVA" HODOŠAN
2. jesensko natjecanje ŠRD "Trnava" Hodošan

U subotu 6. rujna 2014. na grabi ŠRD "Trnava" Hodošan održano je 2. jesensko natjecanje Kup u lovu ribe udicom na plovak.Na natjecanju je nastupilo 18 takmičara od toga 14 seniora: Vladimir Vlahek , Željko Šupljika, Miljenko Kovač, Goran Kovač, Josip Zrna, Ivan Mesarić st., Valent Dominić, Stjepan Jurčec, Vlado Kožnjak, Mario Dominić, Ivan Mesarić ml., Miljenko Dominić, Mišel Dominić, Damir Dominić, Željko Horvat te kadeti David Sušec, Jan Zrna, Tamara Barić i Patrik Dominić.


galerija fotografija

__________________________________________________________________

MAŽORETKINJE OPĆINE DONJI KRALJEVEC I TWIRLING KLUB DONJI KRALJEVEC
Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec i Twirling klub Donji Kraljevec pozivaju vas na Godišnju priredbu i reviju mažoretkinja.

U nedjelju 07.09.2014. u
16 sati
u Sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu predstavit će se bogatim i raznolikim programom zajedno sa svojim gostima:
Puhačkim orkestrom Općine, Mažoretkinjama Goričana i Mažoretkinjama Kotoribe.


Nastupit će i najpoznatiji i najtrofejniji twirlingaš. Višestruki, dugogodišnji, europski i svjetski prvak - Tihomir Bendelja. Svojim nastupima diže na noge sve gledatelje i
natjecatelje na europskim i svjetskim natjecanjima.

Mažoretkinje i twirlingaši Donjeg Kraljevca već jedanaestu godinu postižu vrhunske rezultate. Dvije godine za redom okitile su se europskim zlatom.
Ove godine na Državnom mažoret prvenstvu osvojene su tri bronce.


Medalju su osvojile najmlađe u Tradicionalnom mažoret plesu u konkurenciji 14 starijih i iskusnijih ekipa. Postigle su zapažen uspjeh. Prvi puta su se natjecale na Državnom prvenstvu, trenirale su manje od godinu dana, a neke od njih bile su mlađe od 6 godina.
Medalju na Državnom mažoret prvenstvu osvojio je duet Ana Jančec i Jana Kovač
i ekipa juniorki u kategoriji exibition.Lana Naranđa je na Državnom twirling natjecanju osvojila brončanu medalju sa
struttingom u X.
Bernard Barač je aktualni europski twirling viceprvak u juniorskoj konkurenciji.
U proteklih godinu dana postigao je zapažen napredak uz trenera Tihomira Bendelju.

Mažoretkinje i twirlingaši Donjeg Kraljevca pripremaju se za Europsko prvenstvo
u Slavonskom Brodu početkom listopada ove godine i za Svjetsko twirling prvenstvo u Italiji u travnju 2015. Ponos su naše male sredine.

Počastite ih svojim dolaskom. Pružite podršku višegodišnjem radu s djecom i njihovom upornom i marljivom treniranju.   

Za svoje goste i posjetitelje uz pomoć brojnih sponzora pripremili su bogatu tombolu.

Nedjelju 07.09.2014. u Donjem Kraljevcu je dan mažoretkinja i twirlingaša.Pozivaju vas
u 16 sati da uživate u glazbi i plesu.    

__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC

35. broj Nedjeljnog liturgijskog listićaIz tiska je izašao novi :
35. broj Nedjeljnog liturgijskog listića  
     
  
 ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC
U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
- Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

OBJAVA JAVNOG POZIVA

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za radove u šumama šumoposjednika za 2015. godinu

Na temelju članka 4. Zakona o savjetodavnoj službi (Narodne novine broj 148/2013) te članka 2. Pravilnika o postupku za ostvarivanje prava na sredstva iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za izvršene radove u šumama šumoposjednika (Narodne novine broj 66/06 i 25/11) Savjetodavna služba objavljuje JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za radove u šumama šumoposjednika za 2015. godinu

1. PREDMET POZIVA
Radovi u šumama šumoposjednika:

1.priprema staništa za prirodno pomlađivanje sastojina predviđenih za prirodnu obnovu,
2.popunjavanje, njega i čišćenje svih sastojina i to u jednodobnim sjemenjačama do dvadesete godine starosti, odnosno u sastojinama mekih listača i panjača do desete godine starosti, a u raznodobnim sjemenjačama u,
sastojinama u kojima je uvedeno grupimično gospodarenje do dvadesete godine starosti grupe,
3.prorjeđivanje sastojina do starosti trećine određene ophodnje u njegovanim sastojinama, a u starijim ako je to prijeko potrebno radi uzgoja,
4.pošumljavanje sječina nakon čistih sječa,
5.sanacija paljevina,
6.resurekcija degradiranih sastojina i prevođenje u viši uzgojni oblik,
7.rekonstrukcija i konverzija šuma panjača, makija, šikara i šibljaka,
8.pošumljavanje neobrasloga šumskog zemljišta, i podizanje plantaža brzorastućih vrsta drveća na novim površinama,
9.priprema staništa, njega novopodignutih sastojina i kultura,
10.zaštita od štetnih organizama i požara i
11.sanacija i obnova šuma oštećenih kalamitetima i ratnim djelovanjima.


2.
PODNOŠENJE ZAHTJEVA, UVJETI ZA PODNOŠENJE I PRIORITETI ODABIRA RADOVA
Za ostvarenje prava na sredstva za radove u šumama šumoposjednika podnosi se Zahtjev. Obrazac Zahtjeva dostupan je u svakom područnom uredu Savjetodavne službe ili na web stranici www.savjetodavna.hr.
Da bi šumoposjednik mogao podnijeti zahtjev mora biti upisan u Upisnik šumoposjednika.
Prioritet imaju radovi koji su propisani Programima gospodarenja šumoposjednika, a za radove koji nisu propisani prioritet utvrđuje Savjetodavna služba. Ukupni godišnji iznos sredstava za financiranje radova iz ovoga Javnog poziva određen je Godišnjim operativnim planom Savjetodavne službe.


3.
POTREBNA DOKUMENTACIJA  
Uz zahtjev je potrebno priložiti  kopiju iskaznice šumoposjednika ili kopiju Rješenja o upisu u Upisnik šumoposjednika.


4.
MJESTO I ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA  
Uredi Savjetodavne službe do 1. listopada 2014. godine, s naznakom „JAVNI POZIV ZA RADOVE U ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA ZA 2015. GODINU“.


5.
ZAVRŠNA NAPOMENA
Savjetodavna služba zadržava pravo zatražiti od podnositelja zahtjeva dodatnu dokumentaciju te pojašnjenja za osiguranje uvjeta za neometan početak i odvijanje radova.

SAVJETODAVNA SLUŽBA

__________________________________________________________________

MAŽORETKINJE NA ŠPANCIRFESTU

I ove godine Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec i Twirling klub Donji Kraljevec sudionici su događanja na Špancirfestu u Varaždinu kao gosti Varaždinskih mažoretkinja.

U subotu 30.08.2014. ispred Gradske vijećnice na varaždinskom Korzu predstavile su se  sa Tradicionalnim mažoret plesom, najmlađe koje su ove godine na Državnom prvenstvu osvojile brončanu medalju.Twirlingaši su se predstavili sa
grupnom koreografijom koju su pripremili za Špancirfest i za Godišnju priredbu svoga kluba koja će se održati u nedjelju 07.09.2014. u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu. (Danica Štefok)

__________________________________________________________________

ODRŽAN 9. MEĐUNARODNI VOĆARSKI SAJAM !


GALERIJA FOTOGRAFIJA

POPIS IZLAGAČA 9. MEĐUNARODNOG VOĆARSKOG SAJMA
DONJI KRALJEVEC 29.- 30.08. 2014.

U petak 29.08.2014.
ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je i otvorio 9. međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu.
Sajam je otvoren za posjetitelje i u subotu od 10 do 18 sati, a za izlagače od 9:30 do 18:30 sati. Organizatori sajma su Općina Donji Kraljevec, Obrtnička komora Međimurske županije, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Agronomski fakultet Zagreb. Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Međimurska županija i HGK.
Tom su prilikom sajam posjetili saborski zastupnici Sunčana Glavak, Nadica Jelaš, Mario Moharić i Dragutin Glavina, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić, župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici međimurskog župana Sandra Herman i Zoran Vidović, lokalni čelnici hrvatskih županija i gradova, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, načelnica sektora u Ministarstvu poljoprivrede Nada Trgovčević Letica,
direktor Distributivnog centra za voće i povrće Hrvoje Bunjevac, predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Željko Banjavčić, predsjednik Hrvatskog agronomskog društva Josip Haramija te mnogi drugi uvaženi gosti, proizvođači i posjetitelji.

opširnije...foto: studio Vipro

fotogalerija slika sa otvaranja sajma

__________________________________________________________________

KLUB MLADIH PUSTAKOVČAN
4. IGRE MLADIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Povodom Međunarodnog dana mladih, u subotu 23. kolovoza, održane su 4. igre mladih Međimurske županije na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu.
Igre su bile jedan od sastavnih događaja kojima smo proslavili proštenje BDM Kraljice te 10 godina od izgradnje kapele.

Na početku događaja, sve okupljene natjecatelje i goste pozdravili su načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.
Poručili su mladima da se što više druže na takav način, poželjeli im sreću u predstojećim natjecanjima te otvorili same Igre.

Prije početka natjecateljskog dijela, za sve sudionike i posjetitelje predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Kodba održala je zanimljivo i korisno predavanje o mogućnostima zaposlenja mladih u udrugama i realnom sektoru.

Na ovogodišnjim Igrama mladih sudjelovalo je 13 ekipa, sastavljenih od mladih iz svih krajeva Međimurja. Ekipe su se natjecale u pet različitih i vrlo kreativnih igara; međimurskoj alki, transportu i guljenju krumpira, putu oko svijeta, stolnom pivometu te štafeti s različitim preprekama.
Titulu najboljih odnijela je ekipa Kluba mladih „Kraljevčani“, drugo mjesto zauzela je ekipa Otočanci iz Udruge mladih „Otočanci“ Otok, a treće mjesto podijelile su ekipa Udruge mladih Palinovčan 1 i Udruga mladih Donji Hrašćan.

Iako je natjecateljski duh bio prisutan u svim igrama, mladi su se u navijanju, pauzama, a posebno nakon igara družili kao da su svi iz iste ekipe.

Za zabavu i odličnu atmosferu pobrinuli su se dečki iz Tamburaškog sastava Frikovi, koji su zabavljali sve prisutne do ranih jutarnjih sati. Iznimno smo zadovoljni odazivom na ovogodišnje Igre, fair play ponašanjem tijekom natjecateljskog dijela, a posebno prijateljskom atmosferom i druženjem mladih iz našeg malog Međimurja. Obradovalo nas je vidjeti da mladima u zajedničkom druženju i zabavi ne smetaju niti prijeteći oblaci niti loše metorološke prognoze pa na kraju ni obilna kiša. Nadamo se da će takva okupljanja, suradnja i međusobna komunikacija mladih postati lijepa tradicija. Također, željeli bismo da se u Međimurju osnuje što više udruga mladih kako bi se mladi što više povezali i kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme.
Zahvaljujemo županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji na potpori i financijskoj pomoći, svim udrugama mladih, ali i neformalnim skupinama koje su se odazvale na Igre te svim posjetiteljima, gledateljima i navijačima što su svojim dolaskom pridonijeli uspjehu ovogodišnjih Igara mladih Međimurske županije. Dođite nam opet!


Opširnije o igrama te fotogaleriju možete pogledati  na facebook-u Kluba mladih Pustakovčan.

__________________________________________________________________

PROŠTENJE U DONJEM PUSTAKOVCU
Obilježeno 10. godina izgradnje kapele Blažene Djevice Marije Kraljice

Program obilježavanja 10. godišnjice izgradnje Kapele Blažene Djevice Marije Kraljice u Donjem Pustakovcu održavao se u tri dana – 22., 23. i 24. kolovoza.
Dani Donjeg Pustakovcu započeli su u petak od 18 sati kada je bila služena Sveta misa na kojoj je pjevao Zbor mladih Kluba mladih Pustakovčan.
Od 19 sati na plesnom podiju kraj Doma kulture održan je humoristični mjuzikl KUD-a Općine Donji Kraljevec "Možima na komediju, ženama na zdrovlje".
Subotnji program održao se Igrama mladih Međimurske županije koje je otvorio međimurski župan Matija Posavec.
Udruge mladih iz Međimurske županije i gosti iz Slovenije natjecali su se u sljedećim igrama: Međimurska alka, Transport i guljenje krumpira, Put oko svijeta, Stolni pivomet i Štafeta.
Jutarnjom misom u 7.30 sati započela su nedjeljna događanja i proštenje. Prije svečane sv. mise u 11 sati na kojoj je proslavljeno 10 godina posvečenja kapele Blažene Djevice Marije Kraljice u D. Pustakovcu održan je mimohod kroz mjesto na kojem su sudjelovali Zrinska garda, vatrogasci DVD Donji Pustakovec, KUD općine i Puhački orkestar.
galerija fotografija


__________________________________________________________________

OBAVIJEST/POZIV
ŠKOLSKI UDŽBENICI ZA SREDNJE ŠKOLE

Pozivaju se svi korisnici novčanih socijalnih pomoći (stalna pomoć, pomoć za uzdržavanje, zajamčena minimalna naknada), a čiji članovi kućanstva su polaznici srednjih škola, da što žurnije dostave podatke o neblokiranim bankovnim IBAN računima, odnosno zaštićenim bankovnim računima, a radi sufinanciranja dijela školskih udžbenika i radnih bilježnica od sirane Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u visini od 50% od ukupnog iznosa za knjige i radne bilježnice.

Podaci za korisnike Podružnice Prelog će se prikupljati u Podružnici Prelog, PONEDJELJKOM, SRIJEDOM i PETKOM u vremenu od 8-12 sati.

Upućuju se korisnici da knjige i radne bilježnice za srednje škole moraju sami naručiti i podmiriti troškove, dok će isplata 50% iznosa za knjige i radne bilježnice slijediti kasnije na dostavljene bankovne račune.


__________________________________________________________________

DVD DONJI KRALJEVEC
Sa četiri ekipe na natjecanju zaprežnim špricama

DVD Sveta Marija organizirao je 19. tradicionalno međunarodno natjecanje sa zaprežnim špricama koje se održalo u nedjelju, 10. kolovoza 2014. u centru Svete Marije, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice.U sklopu natjecanja održala se i tradicionalna izložba zaprežnih šprica u parku u centru naselja. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 37 muških i 17 ženskih ekipa.
DVD Donji Kraljevec sudjelovao je ove godine sa čak četiri ekipe na natjecanju.

I ove godine najbolja ekipa bila je DVD Donji Kraljevec III koja je osvojila 446,1 bodova i prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je također ekipa DVD Donji Kraljevec II , dok je ekipa DVD Donji Kraljevec I osvojila 6 mjesto.
Donjokraljevčani su u tom natjecanju bili prvaci 1997., 2000., 2001.,2004., 2009., 2010.,2011. i 2012. godine kada su zadržali prijelazni pehar u trajnom vlasništvu te ponovno 2013. i 2014. godine. Iz općine je na takmičenju sudjelovala ekipa DVD Sveti Juraj u Trnju.


Spomenute ekipe su primile pehare i medalje, a pobjednici i prijelazni pehar organizatora. Kod žena su prvakinje također postale natjecateljke iz Donjeg Kraljevca, druge su bile članice DVD-a Gornji Vidovec, a treće natjecateljke iz DVD-a Šandorovec.
Ove ekipe su primile pehare i medalje koji su im uručili Ante Sanader
i Ivan Pavlic, predsjednik društva domaćina.


fotogalerija


__________________________________________________________________

 
tumblr analytics
Back to content | Back to main menu