Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

arhiva 02.2014

Arhiva > 02.mjesec 2014.

VELIKI OPĆINSKI FAŠNJAK U HODOŠANU

U svrhu obilježavanja fašnjaka, okupljanja i druženja ljudi, KUD Općine Donji Kraljevec i MO Hodošan organizirali su zajedničku manifestaciju pod nazivom «Općinski fašnjak u Hodošanu».

Na povorki je nastupilo 19. maskiranih grupa i to:
10 grupa Dječjih maski pod nazivom :
MAFINI, KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA, VJESNICI PROLJEĆA, KARTE, VALJKI, LEGO KOCKE, VRISAK, RASCVJETALA LIVADA, LEGO-KOCKE i ILLUSION BOYS,
i 9 grupi maski pod nazivom: VETERANSKE OPĆINSKE MAŽORETKINJE, ISTOSPOLNI BRAK,CAN CAN PLESAČICE, PUŠLEKI, VESELI KOKOŠINJAC, PAN OSVJEŽI DAN, ZRELE MAŽORETKINJE, PUSTAKOVSKA POZITIVA i PRIDE.Organizator se pobrinuo za kuhano vino, krafne, slatkiše.Pokrovitelj manifestacije je Općina D. Kraljevec.

Okupljanje prijavljenih maskiranih grupa bila je na ulazu u Hodošan,
na cesti Donji Kraljevec-Hodošan (kod trokuta) u subotu 01. ožujaka 2014. godine 13,30 sati .


U pratnji Puhačkog orkestra Općine D. Kraljevec, mimohod se kretao Glavnom ulicom do stadiona gdje je održao centralni dio manifestacije.
Sve prijavljene grupe bile su predstavljene na postavljenoj bini kako je prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske.

Glavne nagrade su:
1. nagrada - 1.500,00 kn
2. nagrada - 1.000,00 kn
3. nagrada - 500,00 kn

Nagrade za dječju kategoriju su:
1. nagrada - 700,00 kn
2. nagrada - 500,00 kn
3. nagrada - 300,00 kn

Organizator je pripremio i nekoliko utješnih nagrada!

Nakon proglašenja najboljih nagrada, druženje se nastavilo u prostorijama NK Hodošan uz ples i zabavu!galerija fotografija


__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
9. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :

9. broj Nedjeljnog liturgijskog listićaŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVECU njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________


Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu


Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu održava se u organizaciji Općine Donji Kraljevec, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i Međimurske županije te u suorganizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe i Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
U okviru izložbeno-prodajnog dijela Sajma i stručnih predavanja, predstavlja se preko 150 izlagača.

Uz izložbeno-prodajni dio na kojem su predstavljaju voćne sadnice, svježe i sušeno voće, voćarska mehanizacija, sustavi za navodnjavanje,
sustavi za obranu od tuče, sustavi za obranu od mraza, postrojenja za skladištenje i čuvanje voća,
strojevi za preradu voća repromaterijal za voćarstvo i voćne prerađevine,

Sajam obuhvaća i niz stručnih predavanja eminentnih predstavnika voćarske struke iz Hrvatske i iz inozemstva.
__________________________________________________________________

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA
ZAŠTITARSKO-EKOLOŠKE UDRUGE „PRODE“ HODOŠAN

Dana 22.02.2014. godine u prostorijama ŠRD „Trnava“ u Hodošanu održana je i zborna godišnja skupština Zaštitarsko-ekološke udruge „PRODE“ iz Hodošana.

Dosadašnji predsjednik
Kristijan Baranašić pozdravio je prisutne članove i goste, te je podnio izvješće o radu Udruge u protekloj 2013. godini.
Članovi Udruge tokom 2013. godine uključili su se u projekt „Zelena čistka“, sudjelovali su na malonogometnim turnirima u Hodošanu i Donjem Hrašćanu, te su provodili ostale zadaće prema statutu Udruge.

Nakon iznesenog financijskog i izvješća Nadzornog odbora razriješeni su dosadašnji predsjednik Udruge
Kristijan Baranašić, dopredsjednik Kristian Vuk i tajnik Božidar Mesarić, te ostali članovi upravnog i nadzornog odbora.
Za novog predsjednika jednoglasno je izabran
Kristian Vuk, dopredsjednika Kristijan Baranašić i tajnika Božidar Mesarić, koji će zastupati Udrugu u sljedeće četiri godine.
Za ostale članove Upravnog odbora izabrani su
Kristijan Višnjić, Christian Tišljarić, Martin Markač i Boris Pintarić, dok je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Mladen Naranđa i članove Dražen Dolenčić i Mario Dominić.
U 2014. godini u planu je čišćenje od otpada svih naselja i prilaza naseljima u općini Donji Kraljevec, gdje će će uključiti ostale udruge, škole i mještani općine, nastavlja se sa uređenjem sportsko-rekreacijskog parka u Hodošanu i izgradnja drvene kućice u Hodošanu, gdje će se nalaziti i prostorije Udruge.
Nakon završetka skupštine održan je kraći domjenak za sve prisutne.

__________________________________________________________________

DVD PALINOVEC
Održana 82. Izborna godišnja Skupština

Dana 22.2.2014. godine u domu kulture Palinovec održana je 82. godišnja Skupština DVD-a Palinovec. Skupštini su osim članova DVD-a, djece i mladeži, mještana Palinovca prisustvovali: predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije zapovjednik Ivan Krištofić, načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, županijski vijećnik Dragan Vurušić,predsjednik savjeta mladeži vatrogasne zajednice Međimurske županije Hrvoje Novaković, član VMO Palinovec Vladimir Sabol, predsjednik Vatrogasne zajednice općina Donji Kraljevec-Goričan Dragutin Glad, član predsjedništva kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Josip Sabol, predstavnik PP Prelog Mihael Žvorc,predstavnici nogomentog kluba Mladost Palinovec, predstavnice Udruge žena Palinovec, predsjednik Športsko ribolovnog društva Šaran Palinovc Ivan Čanadi , predstavnice udruga Pjesma,
predstavnici bratskog vatrogasnog društva Kobiljak, predstavnici PGD Starše iz Slovenije, zatim članovi DVD Blaškovec, DVD Donji Hraščan, DVD Hodošan, DVD Donji Kraljevec, DVD Sveti Juraj u Trnju, DVD Donji Pustakovec, DVD Goričan, DVD Držimurec-Strelec, DVD Palovec, DVD Mala Subotica ,DVD Cirkovljan, DVD Turčišće, DVD Domašinec, DVD Vularija i DVD Oporovec.Izvješće Upravnog odbora podnio je Franjo Jančec, izvješće Zapovjednika podnio je Tomislav Srpak, izvješće Blagajnika podnio je Vladimir Srpak i izvješće Nadzornog odbora podnio je Josip Sabol ,a Plan i Program rada te Financijski plan za 2014. godinu podnijela je Anamarija Varović.
Nakon toga je uslijedila rasprava i usvajanje podnijetih izvješća, plana i programa rada te financijskog plana za 2014.godinu.
Podijeljena su uvjerenja , spomenice i zahvalnice.
Uvjerenje o uspješnom završenom tečaju za vatrogasca primili su:
Oreški Luka i Meri Vinković.
Spomenicu za 10 godina rada primili su
Tomislav Škribulja, Luka Oreški, Aleksandro Sabol, Mladen Kovačić i Marta Sabol , dok je spomenicu za 40 godina rada primio Stjepan Čanadi.
Zahvalnice za poseban doprinos i pomoć DVD-u Palinovec u 2013. godini dobili su:
Jože Škvorc, Danijel Baranašić , velečasni Darko Kelemenić, PGD Straše, Miljenko Fileš, Božidar Žvorc, Ivan Kukec i DVD Donji Kraljevec.

Nakon službenog dijela Skupštine održan je domjenak i druženje svih prisutnih članova Skupštine.

Predsjednik DVD Palinovec Franjo Jančecgalerija fotografija


__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA HODOŠAN
Održana redovna godišnja skupština

U subotu 22. veljače 2014. u holu Osnovne škole Hodošan članice Udruge žena Hodošan održale su svoju redovnu godišnju škupštinu.Nakon pozdravne riječi i otvaranje skupštine , slijedio je izbor radnog predsjedništva te Izvješće o radu kojeg je pročitala predsjednica udruge
Renata Slamek.

Udruga žena je u prošloj godini zabilježila posjet staračkom domu "Strahija" te je sudjelovala na općinskom Fašniku. Povodom dana mjesta Hodošan članice su sudjelovale u kulturno - umjetničkom programu te na sportskim igrama udruga iz Općine Donji Kraljevec.U ljetu prošle godine su organizirale 1. sportske igre te uredile park u središtu mjesta.Godinu su završile tradicionalnim kičenjem crkve sv. Ivana Nepomuka te organizacijom božićnog programa dočekom Djeda Mraza i podjelom darova.

Nakon izvješća o radu slijedilo je Izvješće blagajnice te Izvješće nadzornog odbora.Pročitan je i Prijedlog plana rada i financijskog plana za 2014.koji su i prihvaćeni.Na kraju sjednice održan je i prigodni domjenak.


galerija fotografija


__________________________________________________________________

CENTAR DR. RUDOLFA STEINERA
153. ROĐENDAN RUDOLFA STEINERA - subota - 22. veljače 2014.


Centar dr. Rudolfa Steinera u subotu 22. veljače u Donjem Kraljevcu obilježio je 153. rođendan dr. Rudolfa Steinera.

Program u velikoj vijećnici Općine Donji Kraljevec započeo je u jutarnjim satim okruglim stolom.

Teme su bile glavne smjernice za obilježavanje 9. Dana dr. Rudolfa Steinera, obilježavanje 90. obljetnice Poljoprivrednog tečaja i dolaska Steiner Expressa, a moderator je bila
Sandra Percač.

Nakon toga je održano uvodno predavanje o IV misterijskoj drami "Probuđenje duša" o čemu je govorio dr.
Wolfgang Peter – režiser.

Prof.
Melita Novinčak imala je zanimljivo predavanje na temu Stvaranje pozitivnog okruženja u vrtiću pomoću waldorfske pedagogije nakon čega su svi gosti skupa krenuli u obilazak Centra dr. Rudolfa Steinera.
Program uz 153. rođendan dr. Rudolfa Steinera završio je izvođenjem misterijske drame "Probuđenje duša" - duševni i duhovni procesi u scenskim slikama Rudolf Steiner.

Riječ je o predstavi koju izvodi "Mysteriendramen Grupe" iz Beča, a publici je bio osiguran prijevod na hrvatski jezik.galerija fotografija


__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN

Udruga žena Donji Hrašćan prošlu je godinu obilježila iznimno važnim sportskim uspjehom – osvojenim prvim mjestom na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Ivancu gdje su 33 ekipe iz cijele Hrvatske odmjerile snage u 6 sportsko rekreacijskih disciplina. Hrašenčice su također u rujnu bile domaćini 18. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena te ugostile 200 žena iz cijelog Međimurja.

Zahvaljujući postignutim rezultatima 14. veljače 2014. godine u Zagrebu, Udruga žena Donji Hrašćan nagrađena je od strane Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog saveza sportske rekreacije PLAKETOM I PRIZNANJEM za postignute rezultate i raznovrsnost programa, a 19.veljače 2014. godine Udruga žena Donji Hrašćan nagrađena je i PRIZNANJEM od strane Međimurskog saveza sportske rekreacije za uspješnu organizaciju i provedbu 18. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena.
Čestitamo!

__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
8. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :


8. broj Nedjeljnog liturgijskog listića

ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVECU njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA PALINOVEC
Održana redovna godišnja skupština

Skupštini Udruge žena Palinovec, jedne od najstarijih i najbrojnijih udruga žena u ovom kraju, odazvalo se u nedjelju 16. veljače stotinjak mještanki Palinovca i gostiju.

Predsjednica
Ljubica Srpak pročitala je Izvještaj o radu za 2013.godinu iz kojeg se moglo iščitati da su u udruzi iznimno aktivni.
Financijski izvještaj podnijela je blagajnica
Ljiljana Zelenić, a izvještaj Nadzornog odbora Marija Slaviček.

Sanja Jančec podastrala je plan rada za 2014. godinu. Istaknuto je da financijski plan prati zacrtano, a sva su pročitana izvješća jednoglasno usvojena.

Skupštini su se osim članica udruge odazvali i gosti - načelnik Općine Donji Kraljevec
Miljenko Horvat, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Palinovec Tomislav Srpak, predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec, predstavnik NK Mladost Palinovec Vladimir Sabol, predstavnici Športsko-ribolovne udruge Šaran Palinovec Ivan Čanadi i Ivan Pavlic, članice Aktiva žena Donji Pusakovec, članice Udruge žena Donji Hrašćan, članice udruge žena Hodošan, predsjednica i predstavnice KUD-a Općine Donji Kraljevec te predsjednik Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec Josip Recek.

- Čestitam udruzi žena na dobrom radu i razvoju mjesta Palinovec, uključeni ste u rad i boljitak našeg mjesta i na tome vam zahvaljujem. Moja želja je još bolje povezivanje svih mjesta općine i još bolju suradnju svih udruga te zaustaviti odlazak mladih iz mjesta općine – istaknuo je između ostalog načelnik Općine Donji Kraljevec
Miljenko Horvat.Gosti su redom pohvalili rad udruge te zaželjeli dobar daljnji rad i suradnju.
Udruga žena za sve je članice pripremila mali poklon (lončanicu cvijeća). Nakon službenog dijela Skupštine, nastavljeno je druženje uz jelo, piće, kavu i kolače.galerija slika


__________________________________________________________________

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO DONJI KRALJEVEC
Održana 125. redovna godišnja skupštinaU subotu 15.02.2014. godine u 19.00 sati DVD Donji Kraljevec održala je svoju
125. REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU
Nakon otvaranja skupštine i Izbora radnog predsjedništva, zapisničara, 2 ovjerovitelja zapisnika, slijedila su izvješća Upravnog odbora, Zapovjednika, Blagajnika i Nadzornog odbora.

IZVJEŠĆA SA SKUPŠTINE O RADU DVD-A DONJI KRALJEVEC U PRETHODNOJ 2013 GODINI


Zapovjedništvo DVD-a čine :
Marijan Blažeka – zapovjednik,Dražen Kovač – dozapovjednik, Aleksandar Zdravković – dozapovjednik i Željko Tizaj - spremištar.
Zapovjedništvo društva je protekle godine svoje djelovanje najviše usmjerilo na preventivne radnje sprečavanja nastajanja požara, gašenje nastalih požara , pružanja pomoći u raznim tehničkim intervencijama, te svoje kapacitete u radu usmjerilo uvježbavanju članova za moguće intervencije.
Interventna postrojba protekle je godine intervenirala 24 puta, od toga je bilo 5 požarnih intervencija, zatim 14 tehničkih intervencija, i 5 protupožarna dežurstva.
Društvo u sastavu ima 3 interventne postrojbe koje broje 31 člana, 23 liječnički ispitana dok ostali moraju zbog isteka uvjerenja obnoviti liječnički pregled, društvo posjeduje 40 kompleta osobne zaštitne opreme za članove postrojbi.

Na skupštini je pročitan Prijedlog programa rada i Financijskog plana za 2014-u godinu da bi potom slijedila rasprava a zatim i usvajanje Izvješća, Programa rada i Financijskog plana.
Nakon toga slijedila je dodjela priznanja , odlikovanja i zahvalnica a sjednica je završila druženjem i prigodnim domjenkom.galerija slika
(Tomislav Gudlin)


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
Valentinovo na Dan zaljubljenih....U petak 14.02.2014.godine na Dan zaljubljenih u restoranu Stari krov u 19,00 sati Općina Donji Kraljevec organizirala je
Cabaret „Noćas ću…“ u izvedbi Adama Končića i Olivera Beloševića

Cabare u kojem glumac i glazbenik za pijaninom, sami među publikom za stolovima, uspjevaju postići atmo-sferu prpošne, raspjevane,
ali na trenutak i sjetne i sati-rične cabaretske predstave...

U programu neke pjesme pjevale su se uz glazbenu pratnju, a ostale su se recitirale također uz glazbenu pratnju.
galerija slika


__________________________________________________________________

TWIRLING KLUB DONJI KRALJEVEC
Na državnom prvenstvu u Splitu plasirali se na Europsko prvenstvo u Belgiji

U nedjelju 09.02.2014. natjecatelji Twirling kluba Donji Kraljevec sudjelovali su na Državnom prvenstvu u Twirlingu u Splitu.

Za donjokraljevski klub nastupili su:
Roberta Kovačić, Dora Štefok, Paula Percač, Lana Naranđa i Bernard Barač.

S njima je bio i njihov trener
Tihomir Bendelja koji je sudjelovao kao natjecatelj Twirling kluba Ludbreg.

Osvojili su tri zlata i jednu brončanu medalju i plasirali se na Europsko prvenstvo u Belgiji koje će se održati 17-20.04.2014. (Danica Štefok)galerija fotografija


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO
OBAVIJEST MJEŠTANIMA OPĆINE DONJI KRALJEVEC O ODVOZU FEKALNIH VODA
Obavljanje komunalne djelatnosti crpljenja,odvoza i zbrinjavanja otpadnih i fekalnih voda na području Općine Donji Kraljevec obavljat će ISKLJUČIVO koncesionar
PZ Stella,Gornji kraj 109 Donji Kraljevec.Zbrinjavanje se vrši na pročistaču otpadnih voda u Donjem Kraljevcu.
Tehničke pojedinosti oko odvoza možete dogovoriti sa osobom koja vrši odvoz.


Kontakt osobe koja vrši odvoz je:
MIRO GOSARIĆ
Mob: 098/1389665


POLJO-KOMUNALNI REDAR:Robert Balent


__________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA DONJI KRALJEVEC
Županijska smotra LiDraNo 2014.


U četvrtak 6.2.2014. godine Osnovna škola Donji Kraljevec bila je domaćin Županijske smotre LiDraNo u Centru za kulturu u Čakovcu.
Naša škola je pripremila prigodan program u kojem su sudjelovali školski zbor i plesna grupa.
Kao i svake godine, brojne su škole svojim literarnim, novinarskim i dramskim radovima nastojale pokazati svoju kreativnost, originalnost i poznavanje pravila struke. Unatoč nešto manjem broju pristiglih radova nego ranijih godina, naši učenici i njihovi mentori pokazali su iznimno znanje i kvalitetu.
Kako je na otvaranju smotre za osnovne škole kazala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, kvalitetom radova ove godine je izuzetna, ali hvalevrijedan je i entuzijazma mentora i nove ideje koje imaju, ali i želja za stjecanjem novih znanja, iskustva i vještina kod djece i mladih.

Na Županijsku smotru LiDraNo plasiralo se 20 međimurskih škola.


galerija fotografija__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO
OBAVIJEST MJEŠTANIMA OPĆINE DONJI KRALJEVEC O ODVOZU FEKALNIH VODAObavljanje komunalne djelatnosti crpljenja,odvoza i zbrinjavanja otpadnih i fekalnih voda na području Općine Donji Kraljevec obavljat će ISKLJUČIVO koncesionar
PZ Stella,Gornji kraj 109 Donji Kraljevec.Zbrinjavanje se vrši na pročistaču otpadnih voda u Donjem Kraljevcu.
Tehničke pojedinosti oko odvoza možete dogovoriti sa osobom koja vrši odvoz.


Kontakt osobe koja vrši odvoz je:
MIRO GOSARIĆ
Mob: 098/1389665


POLJO-KOMUNALNI REDAR:Robert Balent


__________________________________________________________________

DVD DONJI PUSTAKOVEC
ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U subotu, 1. veljače 2014.godine DVD Donji Pustakovec održao je svoju redovnu godišnju skupštinu.
Nakon otvaranja skupštine, pozdravne riječi i izbora radnog predsjedništva,zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika slijedila su izvješća Upravnog odbora, zapovjednika, blagajnika i Nadzornog odbora. Zatim je održana rasprava uz usvajanje izvješća, programa rada i financijskog plana. Na samom kraju skupštine dodijeljena su priznanja, odlikovanja i zahvalnice.

Uz sva susjedna dobrovoljna vatrogasna društva, naših mještana i vatrogasaca pridružili su nam se i načelnik Općine Donji Kraljevec gosp. Miljenko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora gosp.Igor Ivković, gosp.
Dragutin Glad ispred VZMŽ i VZPO Donji Kraljevec - Goričan, Aktiv žena Donji Pustakovec i Klub mladih „Pustakovčan“.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Pustavkovec zadovoljno je postignutim rezultatima u 2013. godini. Najmlađi članovi društva na županijskim i općinskim natjecanjima postigli su rezultate na koje su seniori iznimno ponosni.
Najviše nas veseli što s ponosom možemo reći kako u Donjem Pustakovcu skoro svaka kuća ima vatrogasca natjecatelja, a neke i dvojicu – trojicu njih pa smo tako već dvije godine za redom sudjelovali s četiri ekipe na općinskom natjecanju a ove 2013. godine s čak pet ekipa.
Na Skupštini su dodijeljene diplome za zvanje vatrogasac koje su primili
Sanela Barić, Lana Strahija, Daniel Čonka, Darja Barić, Iva Ivković i Dajana Švenda a diplomu za zvanje vatrogasni dočasnik primio je Dejan Čonka.
DVD Donji Pustakovec voli zahvaliti svima koji su pomagali u radu društva pa su tako dodijeljene i zahvalnice slijedećima: DVD Čehovec, DVD Donji Kraljevec, DVD Hodošan, MO Donji Pustakovec, Franjo Janačec, Dragutin Jančec, Mladen Blažeka, Mladen Čonka, Vjeran Štampar, Kristian Kramar, Dražen Kramar, Željko Borović, Blaženko Slaviček i Ninoslav Kos.
Svi vatrogasci i naši gosti nastavili su se družiti uz domjenak, a sve prisutne zabavljao je Vulkan bend.galerija fotografija

__________________________________________________________________

PREDSMOTRA HRVATSKE PUČKE POPIJEVKE IZ MEĐIMURJA - MEĐIMURSKE POPEVKE -DONJI KRALJEVEC

U subotu 1. veljače 2014. pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr.sc Ive Josipovića u Donjem Kraljevcu održana je predsmotra za ovogodišnju 30. Međimursku popevku – smotru hrvatskih pučkih popijevaka iz Međimurja koja će se u organizaciji KUU Seljačka sloga održati 8. lipnja 2014. u dvorani Aton u Nedelišću.

Stručno povjerenstvo smotre sačinjavali su:Dr. sc Stjepan Hranjec - predsjednik,Branimir Magdalenić, prof.,Dragica Karolina Šimunković, prof. i Miroslav Novak, prof.Na predsmotri u Donjem Kraljevcu sudjelovalo je 210 sudionika od toga 6 skupina i 13 solista koji su izvodili 30 starih međimurskih pjesama i to:

Pjevačka skupina KUD-a Općine Donji Kraljevec,
Patafta Nada, Strahoninec,
I
van Mađarić, KUD Šandorovec,
Dragica Cvetko, KUD Općine Donji Kraljevec,
Pjevačka skupina KUD-a Ivan Mustač-Kantor,
Dragica Čižmešija, KUD Seljačka sloga Donja Dubrava,
Orsolya Kuzma, Budimpešta, Republika Mađarska,
KUD „Mura" Novakovec,
Dajana Škvorc, KUU "Zvon" Mala Subotica,
Josip Mezga, KUD Domašinec,
Pjevačka skupina zbora Strahoninec,
Cecilija Merkač-Hudoptek,
Saša Štefić, KUD "Seljačka sloga" Donja Dubrava,
Vokalna grupa Zrinski, Zbor Josip Vrbovski Nedelišće,
Mirjana Hržić KU "Seljačka sloga" Prelog,
Ivan Lisjak, Novakovec,
Dragica Čižmešija i Saša Stefić, KUD "Seljačka sloga" Donja Dubrava,
Andreja Horvat Šafarić, Pušćine,
Alojz Nestić, KUD Donji Vidovec,
Ženska pjevačka skupina HKUD-a Goričan.Glazbena pratnja:
TS HKUD-a Goričan,TS KUD-a Donja Dubrava,TS KU "Seljačka sloga" Prelog,TS Nedelišće,TS KUD-a Domašinec,TS KUU Zvon Mala Subotica,TS KUD-a Šandorovec i Limena glazba KUD-a općine Danji Kraljevec

Organizator ove priredbe bio je KUD Općine Donji Kraljevec i Zajednica HKUU Međimurske županije a suorganizatori su bili Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP,
Odbor za Međimurske popevke zajednice HKUU Međimurske županije i KUU "Seljačka sloga" Nedelišće.

Ostale dvije predsmotre održat će se 08.veljače u Štrigovi i 22. veljače u Murakeresturu.galerija fotografija


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO

OBAVIJEST VLASNICIMA I DRŽATELJIMA KUĆNIH LJUBIMACA PASA I MAČAKA

Zbog svakodnevnih prijava da se psi bez nadzora kreću po ulicama,upozoravaju se vlasnici pasa na pridržavanje Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Držatelj kućnog ljubimca dužan je životinju držati sukladno propisima o zaštiti životinja,veterinarstvu,zaštiti prirode, javnom redu i miru.

Ovim putem pozivam držaoce pasa da cijepe pse protiv bjesnoće i mikročipiraju ih,to je njihova zakonska obveza.

Izvan zatvorenog odnosno ograđenog prostora (dvorišta) psi se mogu kretati samo pod stalnim nadzorom njegova pratioca.
Psi se moraju voditi na uzici,a zloćudni i nasrtljivi psi moraju imati brnjicu. Zbog navedenog upozoravamo sve vlasnike pasa da vode brigu,da se njihovi kućni ljubimci bez kontrole ne kreću ulicama.
U članku 25.ove odluke propisane su i novčane kazne za prekršitelje ove Odluke.Da bi izbjegli neugodnosti i novčane kazne molimo da se postupi po ovoj obavijesti.


KOMUNALNI REDAR:
Robert Balent

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO

OBAVIJEST O UKLANJANJU SNIJEGA I LEDA SA JAVNIH POVRŠINA

Temeljem čl.55 Odluke o komunalnom redu Općine Donji Kraljevec vlasnici stambenih i poslovnih prostorija kao i vlasnici građevinskog zemljišta dužni su čistiti snijeg i led sa NOGOSTUPA i drugih javnih površina,kao i oko objekta i zemljišta koji koriste.
Oko višestambenih zgrada čišćenje snijega obaveza je skupa stanara.
Obveznici su dužni očistiti ove površine tako da uvijek budu sposobne za nesmetan namijenjeni promet.


komunalni redar: ROBERT BALENT
__________________________________________________________________

SPEEDWAY KLUB UNIA DONJI KRLJEVEC
POČETAK NOVE MOTOCIKLISTIČKE SEZONE DODJELOM NAGRADA

U subotu 25. siječnja u VIP dvorani stadiona Milenium održana je svečana dodjela nagrada najboljim motociklistima Hrvatske za 2013. godinu u devet disciplina - „NOĆ PRVAKA“.

Svečanosti se odazvalo dvjestotinjak uzvanika, od saborskog zastupnika
Marija Moharića, međimurskog župana Matije Posavca, gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, načelnika D. Kraljevca Miljenka Horvata, članova Hrvatskog motociklističkog saveza te ostalih predstavnika hrvatskih moto klubova i vozača.

Najbolji u kategoriji cestovnih motocikala u 2013. godini je
Luca Tomassini, Talijan s hrvatskom licencom koji nastupa u klasama 600 i 125, a Dario Horvat osvojio je nagradu za najboljeg u klasi 1000 ccm.
U skuterima nagrade su osvojili
Igor Špoljarić i Dario Dumančić u dvije klase: 70 i OPEN.
U motocrossu posebnu pozornost dobila je najmlađa ali i jedina natjecateljica
Mia Ribić kojoj je samo osam godina te je najbolja u klasi MX 50 juniori. Ostali dobitnici su Nikola Hranić, Luka Crnković, Luka Križnik i Hrvoje Karas, u disciplini koja je fizički najzahtjevnija. Disciplina enduro nije nimalo lakša, te vozači u dva dana utrka prijeđu i do 500 km ceste i teškog terena. Najbolji vozači proglašeni su Robert Vozila i Dejan Premužić.
U speedwayu, najzanimljivoj disciplini iz razloga što je specifičnost motocikla da nema kočnice ni brzine, već 500 kubični motor pokreće samo gas i kvačilo, a brzina doseže i do 130 km/h na ovalnoj stazi. Najboljim je proglašen
Jurica Pavlic, višestruki europski prvak te vozač poljske ekstralige, najjače lige svijeta, gdje vozi za klub iz Wroclawa. U supermotu nagrade su osvojili Dejan Opet i Jurica Cebović, dvije klase: S1 i OPEN. Vozači su nagrade osvojili i u disciplinama motoslalom, quad i odltimer.
Najboljim klubom HMS-a proglašen je Motocross klub „JASKA“ , dok su uz Jasku, MK Kvarner i Speedway klub „UNIA“ dobili nagradu za organizaciju utrka europskog i svjetskog prvenstva. Predsjednik HMS-a podijelio je i posebna priznanja za doprinos motociklizmu, kao i najboljim motociklistima godine po disciplinama:
LucaTomassini (cestovni motociklizam), Igor Špoljarić (skuteri), Nikola Hranić (motocross juniori), Hrvoje Karas (motocross seniori), Dejan Premužić (enduro), Jurica Pavlic (speedway), Edi Maršanić (motoslalom), Jurica Cebović (supermoto), Dario Suhina (quad) i Jure Lampe (oldtimer). Motociklistom godine proglašen je hrvoje Karas, te su podijeljene nagrade za posebne zasluge FIM Meritum i Zlatna kaciga.
Predsjednik Saveza g.
Stjepan Peršin izrazio je zadovoljstvo ovakvim početkom sezone te zaželio uspješnu godinu svim vozačima i organizatorima utrka. Vjerujemo da će ovaj sport dobiti pozornost, kako medijsku, tako i od publike, te da nas sve očekuje svijetla budućnost.

__________________________________________________________________

STK DONJI KRALJEVEC
Turnir slučajnih parova u Donjem Kraljevcu


Ovog vikenda organiziran je „turnir slučajnih parova“ u organizaciji STK Donji Kraljevec.
U vrlo prijateljskoj atmosferi odigrano je 32 susreta i na kraju je slavio par
Marko Ružić i Tihomir Horvat, drugo mjesto pripalo je paru Josip Pintarić i Marko Šupljika.

Treći su bili
Josip Filipašić i Filip Belovari.

Treba napomenuti da je najstariji igrač turnira sa 74 godine odlično odigrao sve susrete, a najmlađi sudionik turnira je imao 16 godina.

(e-medjimurje.hr)

__________________________________________________________________

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni