Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

arhiva 03.2014.

Arhiva > 04.mjesec 2014.

MAŽORETKINJE OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Sudjelovanje na 18. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Novoj Gradiški

Donjokraljevske mažoretkinje sudjelovale su na 18. Državnom prvenstvu u mažoret plesu 04-06.04.2014. u Novoj Gradiški.
Osvojene su dvije ekipne bronce i jedna bronca u duetu s rekvizitima.

Natjecale su se najmlađe u kategoriji Tradicionalni mažoret ples. Ovo je bio njihov prvi odlazak na državno natjecanje. U konkurenciji 14 iskusnijih ekipa ušle su u finale i osvojile brončanu
medalju. To je izuzetan uspijeh za ekipu koja trenira godinu dana i od kojih su neke mlađe
od 6 godina. Medaljama su se okitile
Lana Naranđa, Nika Šupljika, Laura Glavak, Lea Kovač,
Arijana Strniščak, Lorena Dokleja, Doris Dominić, Nadja Vuk, Sara Jesenović, Rea Sabol,
Meleni Cirkvenčić, Amalija Kovač, Eva Grabant, Mia Jurčec, Martina Sokač i Nevia Kolenda.


Ekipa juniorki uspjela se oformiti zadnja dva mjeseca i osvojiti broncu u kategoriji exibition.
Brončana medalja je nastavak kontinuiteta njihovog rada, iako je odustalo nekoliko
članica zbog kojih nije realiziran odlazak na europsko prvenstvo u Norvešku.
Natjecale su se R
oberta Kovačić, Dora Štefok, Paula Percač, Ena Cvek, Ana Jančec,
Katarina Jančec, Jana Kovač, Gloria Kovač, Stefani Branilović i Iva Fileš.


Natjecala su se i četiri dueta sa rekvizitima.
Ana Jančec i Jana Kovač (juniorke) osvojile su brončanu medalju,
Lana Naranđa i Nika Šupljika (uzrast najmlađe) 4. mjesto,
I
va Fileš i Katarina Jančec (kadetkinje) 5. mjesto,
Stefani Branilović i Vivien Gudlin (kadetkinje) 8. mjesto.
Konkurencija je bila vrlo jaka i ponosimo se njihovim uspjehom. Trenerica i autor koreografija je
Tihana Ledenko.

Duet
Ana Jančec i Jana Kovač plasirao su se na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje
se održava u Slavonskom Brodu 03-05.10.2014.

__________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
Novo međužupanijsko prvo mjesto

U subotu, 5. travnja, u Osnovnoj školi Hodošan održano je 6. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Natjecanje je okupilo ukupno 300 sudionika. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre uz uspješnu podršku djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnika i učenika OŠ Hodošan.Uvodni kulturno-umjetnički program dali su članovi zbora i neovisna kazališna družina Matične škole te mali folklor Područne škole Sveti Juraj u Trnju. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Donji Kraljevec
Miljenko Horvat, a sav rad mladih humanitaraca pozitivno je ocijenio Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.

Prema podacima izvršnog organizatora i ravnatelja škole domaćina Ivana Barića među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Hodošan, druga je ekipa Osnovne škole Veliko Trgovišće, a treća je ekipa Osnovne škole Ivana Kikuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

Ekipu Osnovne škole Hodošan čine
Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Nina Dominić, Petra Tomašek i Karla Hajdinjak, a vodi profesorica biologije i kemije Monika Kanižaj.

Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Srednje škole Krapina, a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Pregrada. Ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec zauzela je odlično četvrto mjesto.

Na dosadašnjih 6 međužupanijskih natjecanja ekipe iz Međimurja (uvijek po jedna podmlatka i jedna mladeži) u konkurenciji ostalih stotinu ekipa iz ostale dvije županije ukupno su osvojile 11 medalja, od toga 4 prva mjesta, 5 drugih i 1 treće što govori o visokoj razini priprema i rada s mladima pod okriljem Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec. Stoga su na svečanosti u Zelengaju pehare, medalje i Bilten natjecanja pobjednicima podijelili upravo ponosni djelatnici GDCK Čakovec i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Kristijan Valkaj.

Dvije pobjedničke ekipe, iz Osnovne škole Hodošan i Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 18. državnog natjecanja u Novom Vinodolskom početkom mjeseca svibnja. Pripremu ekipe OŠ Hodošan za državno natjecanje vrijednom donacijom lutke za vježbe oživljavanja i skupog potrošnog sanitetskog materijala omogućila je podružnica Euroherca d.d. Čakovec. Poklon je vođi ekipe
Gloriji Srpak uručio djelatnik podružnice Stanko Bogdan.

fotografije i informacije na internetu: www.crveni-kriz-cakovec.hr


Ravnatelj:
Ivan Barić, dipl. učitelj

__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
14. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :

14. broj Nedjeljnog liturgijskog listića
ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC

U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

ŽUPA SVETI JURAJ U TRNJU
Četvrti veliki Križni put župe Sveti Juraj u Trnju
(nedjelja, 6. travnja s početkom u 9,30 sati)

Nakon jutarnje Svete mise križari su krenuli na put dugi 23,5 kilometara putom prema Čehovcu, zatim Donjem Pustakovcu, Palinovcu, Turčišću, Donjem Hrašćanu, Hodošanu i na kraju su se vratiti u Župnu crkvu svetog Jurja Mučenika u Svetom Jurju u Trnju.


opširnije....
__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

DVD DONJI KRALJEVEC
U Donjem Kraljevcu održan tečaj za zvanje vatrogasac prve klase

U Donjem Kraljevcu se ovog vikenda od 28. do 30. ožujka u organizaciji Vatrogasne zajednice općina Donji Kraljevec - Goričan i DVD-a D. Kraljevec održao vatrogasni tečaj za zvanje vatrogasac prve klase.

Predavanjima je nazočilo 18 vatrogasaca iz navedene vatrogasne zajednice, koji su i svi uspješno položili ispit za zvanje vatrogasac prve klase. Prema pravilniku o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, održana su predavanja teorijske i praktične nastave iz predmeta vatrogasne sprave i oprema koje su održali
Mladen Kanižaj i Dragutin Trupković. Ispred VZO prisutni su bili predsjednik Dragutin Glad, zapovjednik Slavko Loparić i dozapovjednik Josip Kuhanec.Predsjednik VZO D. Kraljevec - Goričan
Dragutin Glad, uz čestitke je napomenuo da su se većina od njih već istaknula u svojim društvima kroz natjecanja i gašenju požara kao i drugim intervencijama. Naglasio je da ovime nije dovršeno njihovo osposobljavanje, već da i dalje, trebaju provoditi vježbe u svojim društvima sa svojim zapovjednicima, kako bi uvijek bili spremni pomagati ljudima.

Obećao je da će Vatrogasna zajednica i dalje voditi skrb i omogućiti im osposobljavanje, te da dogodine u ovo doba očekuje da se ponovno nađu na početku tečaja za dočasnike.

(T.G.)


__________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
VI. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije

U subotu, 5. travnja 2014. s početkom u 11,00 sati, u Osnovnoj školi Hodošan održava se VI. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa za osnovne i srednje škole.

Ovo organizacijski izuzetno zahtjevno natjecanje okuplja 19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Međimurja.
Iz Krapinsko–zagorske županije sudjeluju osnovne škole: OŠ Stubičke Toplice, OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli, OŠ Augusta Cesarca Krapina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Belec i srednje škole: SŠ Krapina, SŠ Pregrada, Gimnazija A. G. Matoša Zabok i SŠ Zlatar.

Iz Međimurske županije sudjeluju: OŠ Hodošan i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec.
Iz Varaždinske županije sudjeluju: OŠ Ludbreg, OŠ Breznički Hum, VI. OŠ Varaždin i OŠ I. K. Sakcinskog Ivanec te srednje škole: SŠ Ludbreg, SŠ Ivanec i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.

Osim 114 učenika natjecatelja u organizaciji sudjeluje još 180 mentora, članova povjerenstava, komisija, liječnika i medicinskog osoblja, voditelja na odmorištima, učenika u programu dobrodošlice i učitelja škole domaćina.Dolazak do OŠ Hodošan nakon 10,00 sati, kao i konačni odlazak kućama gradska i županijska društva organiziraju u vlastitom aranžmanu.
Proglašenje pobjednika, podjela pehara i Biltena te druženje sudionika i gostiju bit će nakon u Restoranu „Zelengaj“ na graničnom prijelazu Goričan u 17,00 sati.
Pobjedničke ekipe u kategorijama pomladak i mladež škola bit će sudionice 18. državnog natjecanja u Novom Vinodolskom u vremenu od 9.-11. svibnja 2014.

OPŠIRNIJE NA : www.crveni-kriz-cakovec.hr

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
HUMANITARNA AKCIJA - BICIKLIJADA U DONJEM KRALJEVCU - "Energija 2014"
Bicikliranjem Vladi Granatiru sakupljeno 7000 kuna

U nedjelju 30.03.2014. u Općini Donji Kraljevec se održala 1. Biciklijada Općine Donji Kraljevec koja je bila humanitarnog karaktera.
Sav dobrovoljni prilog kojeg su darovali kako sudionici biciklijade tako i ostali koji se nisu mogli ili stigli uključiti u bicikliranje, namijenjen je za skupe lijekove oboljelog od malignih bolesti, mještanina Hodošana, Vladimira Granatir.
Bicikiralo se preko 30 km kroz sva naselja općine .Oko 320 sudionika vozilo je svoje bicikle preko 30 km kroz sva naselja općine uživajući u svježem zraku okupanom suncem, ravnicom, divnim krajolikom i prekrasnim kućama ove općine.

Oko 160 biciklista krenulo je iz Donjeg Kraljevca prema Hodošanu gdje se priključilo još stotinjak koji su došli iz Hodošana i Donjeg Hrašćana.
Biclikliranje se nastavilo prema Svetom Jurju u Trnju, Donjem Pustakovcu , Palinovcu , Donjem Hrašćanu a zatim do izletišta Zelengaj.

Neki biciklisti su "dobiciklirali" iz Kotoribe, Šenkovca, Čehovca , Goričana, Preloga , Draškovca i iz drugih mjesta.Na ovu biciklijadu su bile uključene mnogobrojne udruge iz Donjeg Pustakovca, Donjeg Kraljevca, Hodošana, Donjeg Hrašćana, Palinovca i iz Sv. Juraja u Trnju.

U Palinovcu je bila kratka pauza uz okrijepu ( voda i jabuke) koje su pripremile vjerne članice Udruga žena Palinovec.
U izletištu Zelengaj je za sve podijeljen besplatan grah kojeg je sponzorirala Općina Donji Kraljevec.


Za sigurnost vozača se pobrinuo Biciklistički klub Hodošan .

Veliko HVALA svima!


galerija fotografija

__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
13. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :

13. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC

U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________


STOLNOTENISKI KLUB HODOŠAN
U Donjem Kraljevcu Masters Trofeja Reno Vinek

Hrvatski stolnoteniski savez i Stolnoteniski klub Hodošan u subotu i nedjelju su u dvorani Osnovne škole u Donjem Kraljevcu organizatori finalnoga turnira, tzv. Mastersa Trofeja Reno Vinek.

U subotu, s početkom u 12 sati natjecanje će započeti mlađi kadeti i mlađe kadetkinja te juniori i juniorke, a u nedjelju u 10 najmlađi kadeti i najmlađe kadetkinje, kadeti i kadetkinje te seniori i seniorke, njih po 16 u svakoj kategoriji, osim seniorki, kojih će igrati 8, a svi oni pravo nastupa na Mastersu stekli su rezultatima na 4 prethodno odigrana turnira.Ovaj turnir jedna je od najvećih stolnoteniskih priredbi organiziranih posljednjih godina u Međimurskoj županiji i prigoda ljubiteljima stolnog tenisa da na djelu vide igrače i igračice, koji predstavljaju budućnost hrvatskoga stolnog tenisa, a i one koji su se svojim rezultatima kroz reprezentativne nastupe već afirmirali na međunarodnoj sceni.

Od igrača i igračica iz Međimurske županije na turniru će igrati
Noa Vresk (Mihovljan) u kategoriji najmlađih kadeta, Stjepan Škoda (Kos-Kotoriba) mlađih kadeta, Benjamin Podkrajac (Igea Željezničar - Šenkovec) kadeta, Kristian Lipić (Šenkovec) juniora, Ema Toplek (Šenkovec - inozemstvo) juniorki, Matija Barić (Igea Željezničar - Šenkovec) seniora i Paula Markati (Hodošan) u kategoriji seniorki. (na fotografiji: Paula Markati)

F.F.

__________________________________________________________________

UDRUGA "PJESMA" OPĆINE DONJI KRALJEVEC

U nedjelju 30.3.2014. s početkom u 17 sati u Domu kulture u Donjem Kraljevcu Udruga "Pjesma" Općine Donji Kraljevec će održati redovnu skupštinu kluba.

Dnevni red:

1.Uvodna riječ
2.lzvještaj o radu za 2013.g.
3.lzvještaj blagajnika za 2013.g.
4.Izvještaj Nadzornog odbora
5. Plan rada za 2014.g.
6.Razno


Upravni odbor Udruge "Pjesma"


__________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA DONJI KRALJEVEC
Najnovije vijesti iz OŠ Donji Kraljevec

Obavještavam Vas da se opet možemo pohvaliti izvrsnim vijestima iz OŠ Donji Kraljevec. Naime, u vremenu od 13.03.do danas učenici naše škole postigli su slijedeće rezultate:

- Učenik
Luka Habuš osvojio je 4.mjesto na županijskom natjecanju iz kemije za 8.razred
- Učenica
Laura Režek osvojila je 4., a učenica Jana Kovač 5.mjesto na županijskom natjecanju iz kemije za 7.razred i prema broju osvojenih bodova predložene su od strane županijskog povjerenstva za državno natjecanje. Njihova mentorica je učiteljica Dorotea Delimar.
- Učenica
Vivien Gudlin osvojila je na županijskom natjecanju iz biologije za 8.razred 3.mjesto u županiji. Mentorica joj je bila Marija Purić-Hranjec, učiteljica savjetnica- Ekipa prve pomoći naše škole vođena mentoricom Dunjom Novak osvojila je 3.mjesto u županiji
-
Luka Habuš, učenik 8.razreda osvojio je 16.mjesto na državnom natjecanju iz poznavanja osnova informatike „Infokup 2014.“ održanom u Primoštenu. Mentorica mu je učiteljica Ana Dovečer
-
Dino Dolenec, učenik 8.razreda,predstavljat će školu i županiju na državnom natjecanju iz njemačkog jezika u Zadru. Pratit će ga mentorica Maja Telebuh.

Svim učenicima i njihovim mentorima upućujem srdačne čestitke!

Sandra Vlahek, ravnateljica škole

__________________________________________________________________

OBJAVA BIRAČIMA


Predsjednik Republike Hrvatske donio je dana 18. ožujka 2014. godine
Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.Odluka je stupila na snagu danom objave, a objavljena je U „Narodnim novinama“ broj 36/14 od 21. ožujka 2014. godine.


__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
12. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :

12. broj Nedjeljnog liturgijskog listića
ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC

U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN
Dan narcisa


U subotu 22.3.2014. godine U druga žena Donji Hrašćan po prvi puta se uključila u humanitarni akciju " Dan narcisa " koja ima za cilj prevenciju i rano otkrivanje raka dojke.

Od prodaje narcisa prikupljeno je 945,50 kn a prikupljeni novac proslijeđen je Županijskoj ligi protiv raka – klubu žena operiranih i liječenih na dojci "Nova nada " .


Udruga žena zahvaljuje svim mještanima koji su se odazvali i uključili u ovu humanitarnu akciju.


__________________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI KRALJEVEC
Jedinstveni upravni odjel - Komunalno redarstvo

OBAVIJEST MJEŠTANIMA SVIH NASELJA OPĆINE DONJI KRALJEVEC

Temeljem Odluke o komunalnom redu i Zakona o održivom gospodarenju otpadom, ZABRANJUJE se odlaganje komunalnog, glomaznog i građevinskog otpada na području cijele Općine.

Komunalni i glomazni otpad odvozi PRE-KOM Prelog,a građevinski otpad moze se zbrinuti kod Pavlica asfalt-betona.

Nepoštovanje i kršenje Odluke o komunalnom redu i Zakona o održivom gospodarenju otpadom novčano če se sankcionirati od strane komunalnog redarstva.

KOMUNALNO REDARSTVO


__________________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI KRALJEVEC
Klasa:021-05/14-01/3
Ur.broj:2109-06-14-01

Na temelju članka 34. Statuta Općine Donji Kraljevec, te članka 58. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec
SAZIVAM 6. sjednicu Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec za PETAK, 21. ožujak 2014.g. s početkom u 19,00 sati u prostorijama Općine Donji Kraljevec u Donjem Kraljevcu, Kolodvorska 52 D.

Za sjednicu predlažem sljedeći
DNEVNI RED

1.Prijedlog odluke o osnivanju međuregionalnog klastera „Rudolf Steiner“ /izlagač gosp. Simon Ferjuc/,
2.a) Prijedlog odluke o prihvaćanju Izvješća o radu Pre-kom d.o.o. o gospodarenju otpadom na području Općine Donji Kraljevec u 2013.g. ,
b) Prijedlog odluke o prihvaćanju Izvješća načelnika o provedbi plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2007-2015 g. na području Općine Donji Kraljevec ,
3.Prijedlog odluke o sklapanju Aneksa I. Sporazumu o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom ,
4.Plan rada i financijski plan Centra dr. Rudolfa Steinera za 2014.g. ,
5.Prijedlog odluke o potpisivanju Dodatka III. Sporazuma o osnivanju Centra dr. Rudolfa Steinera ,
6.Prijedlog odluke o Izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima Općine Donji Kraljevec koje se obavljaju na temelju ugovora o koncesiji ,
7.Prijedlog odluke o Izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima Općine Donji Kraljevec koje se obavljaju na temelju ugovora o povjeravanju komunalnih poslova ,
8.Izvještaj o radu načelnika od 10.06.2013.-31.12.2013.g. ,
9.Izvršenje Proračuna do 31.12.2013. godine ,
10.Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi za 2013.g. ,
11.Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u sportu za 2013.g. ,
12.Prijedlog odluke o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture Općine Donji Kraljevec za 2013.g. ,
13.Prijedlog odluke o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Donji Kraljevec za 2013.g. ,
14.Prijedlog Socijalnog programa Općine Donji Kraljevec za 2014.g. ,
15.Prijedlog odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Donji Kraljevec ,
16.Prijedlog odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora na području Općine Donji Kraljevec
17.Prijedlog odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene za Općinu Donji Kraljevec ,
18.Prijedlog odluke o kupnji zemljišta u Donjem Kraljevcu na prijedlog MO Donji Kraljevec ,
19.Prijedlog odluke o održavanju 9. Međunarodnog voćarskog sajma ,
20.Ostala pitanja, prijedlozi i informacije.

Na sjednicu pozivam:
a) načelnika, gosp. Miljenka Horvata,
b) zamjenicu načelnika, gđu. Snježanu Pongrac,
c) direktora firme Tetida, gosp. Simona Ferjuca,
d) direktora firme Pre-kom d.d., gosp. Sinišu Radikovića,
e) ravnateljicu Centra dr. Rudolf Steiner, gđu. Sandru Percač,
f) predstavnike sredstava javnog priopćavanja.


__________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
OŠ Hodošan i ETŠ najbolji u natjecanju Crvenog križa

U Hodošanu je održano jubilarno 10. županijsko natjecanje mladih Crvenog križa. U kategoriji podmlatka najbolja je bila škola domaćin OŠ Hodošan (Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Dina Dominić, Petra Tomašek, Karla Hajdinjak, mentorica Monika Kanižaj) ispred OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Donji Kraljevec.
U kategoriji mladeži najbolja je bila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec (L
ana Kramar, Danijela Katarina Dominić, Ines Oreški, Nikolina Zrna, Karla Fekonja, Helena Strahija, mentorica Saša Kraljić) ispred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Srednje škole Čakovec.Na 6. međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenog križa koje će se održati 5. travnja u OŠ Hodošan plasirali su se OŠ Hodošan i ETŠ Čakovec


__________________________________________________________________

DAN MJESTA PALINOVEC

Mjesni odbor Palinovec i ove godine organizirao proslavu Dana Palinovca, već tradicionalno na blagdan
Svetog Josipa, u subotu, 15.3.2014.godine.
Dan Palinovca je obljetnica posvećenja kapelice Presvetog Trojstva i okupljanje gdje se poljnovčani i
njihovi prijatelji zajedno druže i zabavljaju do ranih jutarnjih sati.


galerija fotografija

__________________________________________________________________


OSNOVNA ŠKOLA DONJI KRALJEVEC

U OŠ Donji Kraljevec učenici vođeni svojim učiteljima mentorima redovito sudjeluju na većini školskih natjecanja.
Ove godine sudjelovali smo na županijskim natjecanjima iz fizike, matematike, kemije, biologije, tehničke kulture, likovne kulture, njemačkog jezika i informatike.Bili smo vrlo uspješni domaćini županijske smotre „LiDraNo 2014.“. Sudjelujemo na velikom broju sportskih natjecanja.

S ponosom Vas želim obavijestiti da se možemo pohvaliti slijedećim rezultatima:
3.mjesto u županiji osvojio je
Dino Dolenec, učenik 7.razreda iz njemačkog jezika
3.mjesto u županiji osvojile su djevojke u malom nogometu
2.mjesto u županiji osvojile su djevojke u rukometu . Za sportska natjecanja učenice je pripremao učitelj Damir Žegarac.
Učenik
Luka Habuš osvojio je 1.mjesto u županiji na Infokupu, natjecanju u znanju učenika osnovnih škola iz osnova informatike.
Luka će od 17.do 19.ožujka sudjelovati na državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu. Luki i njegovoj mentorici
Ani Dovečer želimo puno uspjeha na natjecanju!

Sandra Vlahek, ravnateljica škole


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
KLASA:900-01/14-01/3
UR.BROJ:2109-06-14-04
D.Kraljevec,11.03.2014.

JAVNI POZIV

Općina Donji Kraljevec poziva sve OPG-ove i poduzeća sa područja općine Donji Kraljevec na iskazivanje interesa za suvlasništvo u međuregionalnim klasteru „Rudolf Steiner“.


Prijave se zaprimaju do ponedjeljka 17.03.2014.NAČELNIK:
Miljenko Horvat
__________________________________________________________________

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA - OGRANAK DONJI KRALJEVEC
Održan izborni sabor

U subotu 08.03.2014.godine u 19 sati u viječnici Općine Donji Kraljevec održan je Izborni sabor UDRVDR - ogranak Donji Kraljevec.
Predsjednik
Stanko Balent podnio je izvješće o radu ogranka a tajnik Krešo Lepen financijsko izvješće za 2013. godinu.
Kako Nadzorni odbor nije imao nikakvih primjedbi na podnesena izvješća pristupilo se biranju novog predsjednika ogranka, tajnika , nadzornog odbora i suda časti.
Po treći je put jednoglasnom odlukom za predsjednika je ponovno je izabran
Stanko Balent a za tajnika Krešo Lepen.
U Nadzorni odbor izabrani su
Dobriša Habuš kao predsjednik te Đuro Hranjec i Josip Glad.

Za sud časti izabrani su:
Antun Vlahek,Slavko Dukić i Vlado Glavak.
Središnji odbor čine pet članova:
Stanko Balent, Krešo Lepen, Josip Kuhanec , Željko Lesjak i Andrija Pongrac.
__________________________________________________________________

KLUB MLADIH PUSTAKOVČAN
Mato i Milorad najbolje kartali belu

Klub mladih "Pustakovčan" u subotu 8. ožujka organizirao je deseti po redu tradicionalni turnir u beli.
Ukupno se prijavilo 23 para, a pobijedili su
Mato Ivoš i Milorad Andrijašević te pritom osvojili prvu nagradu u vrijednosti od 500 kuna plus poklon bon pizzerije Kocka.

Drugu nagradu, poklon bon pizzerije Kocka te poklon bon caffe bara Vahta, osvojili su
Anamarija Mesarek i Nikola Gudlin, dok je treće mjesto, također poklon bon pizzerije Kocka, osvojio kartaški par Ivan Borović i Daniel Čonka.
Klub mladih upućuje zahvale pizzeriji Kocka iz Male Subotice te caffe baru Vahta iz Donjeg Kraljevca čija je donacija bonova osigurala nagrade za 1., 2. i 3. osvojeno mjesto na turniru te svim ljudima koji su se turniru odazvali.
Raduje ih činjenica da su se pozivu odazvala mnoga poznata lica. Naime, to su njihovi stalni gosti i prijatelji koji ih posjećuju još od prvog turnira u beli. To im je pokazatelj da su ljudi prepoznali njihov dobar rad te da se rado vraćaju u Donji Pustakovec. Ujedno je i dokaz da je turnir u beli postao tradicija, ne samo u njihovom malom selu, već i u cijelom Međimurju.
Tome u prilog ide i činjenica da su posjetitelji nakon što su ispali iz natjecateljskog turnira, ostali i kartali se sa svojim prijateljima što članove Kluba mladih Pustakovčan posebno raduje. (KMP)

__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
10. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :


10. broj Nedjeljnog liturgijskog listićaŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVECU njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
OBAVIJEST


Studenti iz Općine Donji Kraljevec koji studiraju izvan Međimurske i Varaždinske županije, a prijavili su se na poziv za subvencionirani prijevoz vlakom u akademskoj godini 2013./2014. iskaznice za vlak mogu podići u Općini Donji Kraljevec od 6. ožujka 2014. godine radnim danom u vremenu od 7 -15 sati.

_________________________________________________________________

RESTORAN STARI KROV
Na fašenski ponedeljek - "
Žene išle po kvasa"Već tradicionalno u ponedjeljak 3. ožujka 2014. održao se tradicionalni "ženski" fašnjak u restoranu "Stari krov" .


Prema starom običaju Fašenjski ponedeljek bio je dan gazdarica. One su se na taj dan okupljale i zabavljale"u krčmi" .
Reklo bi se da idu po kvas.

Uz ples i pjesmu održalo će se i biranje najljepših maski !


galerija fotografija__________________________________________________________________


VELIKI OPĆINSKI FAŠNJAK U HODOŠANU

U svrhu obilježavanja fašnjaka, okupljanja i druženja ljudi, KUD Općine Donji Kraljevec i MO Hodošan organizirali su zajedničku manifestaciju pod nazivom «Općinski fašnjak u Hodošanu».

Na povorki je nastupilo 19. maskiranih grupa i to:
10 grupa Dječjih maski pod nazivom :
MAFINI, KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA, VJESNICI PROLJEĆA, KARTE, VALJKI, LEGO KOCKE, VRISAK, RASCVJETALA LIVADA, LEGO-KOCKE i ILLUSION BOYS,
i 9 grupi maski pod nazivom: VETERANSKE OPĆINSKE MAŽORETKINJE, ISTOSPOLNI BRAK,CAN CAN PLESAČICE, PUŠLEKI, VESELI KOKOŠINJAC, PAN OSVJEŽI DAN, ZRELE MAŽORETKINJE, PUSTAKOVSKA POZITIVA i PRIDE.Organizator se pobrinuo za kuhano vino, krafne, slatkiše.Pokrovitelj manifestacije je Općina D. Kraljevec.

Okupljanje prijavljenih maskiranih grupa bila je na ulazu u Hodošan,
na cesti Donji Kraljevec-Hodošan (kod trokuta) u subotu 01. ožujaka 2014. godine 13,30 sati .

U pratnji Puhačkog orkestra Općine D. Kraljevec, mimohod se kretao Glavnom ulicom do stadiona gdje je održao centralni dio manifestacije.
Sve prijavljene grupe bile su predstavljene na postavljenoj bini kako je prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske.
Nakon proglašenja najboljih nagrada, druženje se nastavilo u prostorijama NK Hodošan uz ples i zabavu!galerija fotografija


__________________________________________________________________

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA
ZAŠTITARSKO-EKOLOŠKE UDRUGE „PRODE“ HODOŠAN

Dana 22.02.2014. godine u prostorijama ŠRD „Trnava“ u Hodošanu održana je i zborna godišnja skupština Zaštitarsko-ekološke udruge „PRODE“ iz Hodošana.

Dosadašnji predsjednik
Kristijan Baranašić pozdravio je prisutne članove i goste, te je podnio izvješće o radu Udruge u protekloj 2013. godini.
Članovi Udruge tokom 2013. godine uključili su se u projekt „Zelena čistka“, sudjelovali su na malonogometnim turnirima u Hodošanu i Donjem Hrašćanu, te su provodili ostale zadaće prema statutu Udruge.

Nakon iznesenog financijskog i izvješća Nadzornog odbora razriješeni su dosadašnji predsjednik Udruge
Kristijan Baranašić, dopredsjednik Kristian Vuk i tajnik Božidar Mesarić, te ostali članovi upravnog i nadzornog odbora.
Za novog predsjednika jednoglasno je izabran
Kristian Vuk, dopredsjednika Kristijan Baranašić i tajnika Božidar Mesarić, koji će zastupati Udrugu u sljedeće četiri godine.
Za ostale članove Upravnog odbora izabrani su
Kristijan Višnjić, Christian Tišljarić, Martin Markač i Boris Pintarić, dok je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Mladen Naranđa i članove Dražen Dolenčić i Mario Dominić.
U 2014. godini u planu je čišćenje od otpada svih naselja i prilaza naseljima u općini Donji Kraljevec, gdje će će uključiti ostale udruge, škole i mještani općine, nastavlja se sa uređenjem sportsko-rekreacijskog parka u Hodošanu i izgradnja drvene kućice u Hodošanu, gdje će se nalaziti i prostorije Udruge.
Nakon završetka skupštine održan je kraći domjenak za sve prisutne.


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani


Podmeni

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni