Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

arhiva 04.2012.

Arhiva > 4. mjesec 2012

OSNOVNA ŠKOLA DONJI KRALJEVEC
Projektni eko-dan


U utorak, 24. travnja 2012., u OŠ Donji Kraljevec održan je projektni eko-dan. Za ovaj dan pripremali smo se cijeli mjesec.
Dan je započeo sadnjom cvijeća u dvorištu škole. Cvijeće su posadili učenici 1.,2.i 3.razreda. Učenici 4.razreda radili su u vrtu škole.
Predmetna nastava natjecala se u eko-kvizu. Već tradicionalno priprema ga učiteljica-savjetnica Marija Purić-Hranjec.


Ove godine pridružili su nam se i škole-gosti, OŠ Goričan i OŠ Draškovec. Pobjedu u kvizu izborila je naša škola. Svi sudionici kviza primili su poklone pripremljene od strane kuma škole, poduzeća „Tehnix“.

Nakon jutarnjih radionica, program je nastavljen prigodnom priredbom u sportskoj dvorani. Nakon pozdravne riječi ravnateljice Sandre Vlahek,prof., nastupio je školski zbor sa školskom eko-himnom i skladbom „Ne daj se Floki“. I ovaj puta naš program uljepšale su mažoretkinje Općine Donji Kraljevec. Gloria Kovač i Vivien Gudlin uz svoje recitacije te plesna skupina škole također su dale svoj doprinos.

Priredba je završila eko-revijom za koju možemo reći da je već tradicionalna i da postaje zaštitni znak naše škole. Svaki razred pripremao se tijekom ove školske godine za predstavljanje jedne države svijeta. Tako su se učenici kroz geografiju, povijest, strane jezike, glazbenu i likovnu kulturu pobliže upoznali s plesom, hranom,odjećom, nošnjama, glazbom i običajima te države.


Nakon priredbe prezentirana je pametna ploča koju nam je donirao kum škole, poduzeće „Ferokotao“, a koristit će se u učionici prirodoslovlja.


Projektni eko-dan ujedno je bio prilika da zajednički s učenicima, djelatnicima, roditeljima i gostima proslavimo nagradu koju smo 25.studenog 2011.u Zagrebu dobili za najljepše školsko dvorište u kontinentalnoj Hrvatskoj.opširnije + galerija fotografija


__________________________________________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
Slagalica humanosti


Povodom 22. travnja, Dana planeta Zemlja i aktivnosti pod nazivom Zajedno za održivi razvoj neprofitna organizacija Humana Nova iz Čakovca organizirala je akciju prikupljanja rabljene odjeće. Osnovna škola Hodošan rado je pristupila akciji opredjeljujući se za očuvanu dječju odjeću.

Ukupno su prikupljene 52 vrećice čiste, ispeglane, najčešće nenošene dječje odjeće (Hodošan - viši i niži 30 vrećica, Juraj 17 i Palinovec 5vrećica i ploča za crtanje krojačkih šavova). Odjeća će biti uključena u program recikliranja tekstila u Socijalnoj zadruzi, izložena i prodavana u humanitarne i neprofitne svrhe.

Socijalna zadruga Humana Nova osnovana je u travnju 2011. godine kao neprofitna organizacija od strane 4 udruge osoba s invaliditetom i nekolicine prijatelja. Potiče osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno marginaliziranih osoba. Zadruga je jedno od 4 poduzeća koje razvija Autonomni centar (ACT iz Čakovca). Danas u njoj radi 7 zaposlenica: 3 osobe s invaliditetom, 1 pripadnica romske nacionalne manjine, 1 dugotrajno nezaposlena osoba te 2 mlade majke. Otvorila je Mali dućan Humana Nova s recikliranom i nošenom odjećom u Čakovcu. Zadruga i Škola zahvaljuju svojim roditeljima i učenicima na novom humanom činu.


Na slici su zadovoljni donatori prvog razreda.


__________________________________________________________________________________________________


STOLNOTENISKI KLUB DONJI KRALJEVEC
10. godišnjica kluba i redovita Godišnja izborna skupština


„STK“Donji Kraljevec u petak 20.04.2012. je obilježio 10. godišnjice kluba i redovitu Godišnju izbornu skupštinu, koja se održala u prostorijama Društvenog doma.
Skupština je prošla u svečarskom tonu povodom 10. obljetnice postojanja, ali nažalost bez ijednog čelnika iz Općine i Mjesnog odbora – pozvani su bili i donačelnik i Predsjednik VMO.
Predsjednik STK D.Kraljevec pozdravio je sve goste, sve članove i zahvalio se svim dosadašnjim sponzorima na potpori kluba.
Podsjetio je prisutne na samom početku kako i kada je osnovan klub, te kako je kroz tih 10 godina bilo nevjerojatno puno lijepih trenutaka, ali i onih gorkih, pogotovo kad se izgubi gotovo dobivena utakmica.
Koliko se takmičilo ekipa i koliko je bilo ukupno igrača, a i kakvo je sada stanje kluba.
Nakon uvodne riječi izabralo se radno tijelo koje je vodilo skupštinu.
Predsjednik je podnio izvješće za proteklo razdoblje – sezona 2011/2012., a tajnik je podnio izvješće o financijskom poslovanju kluba.
Nadalje je iznesen plan za sljedeće razdoblje, te se otvorila rasprava o izvješćima i o planu za sljedeće razdoblje:
-Svi prisutni složili su se da je prioritet riješiti status kluba, odnosno klub mora imati stalno mjesto i termine za treniranje i odigravanje utakmica, jer smo u proteklom razdoblju imali gotovo status beskućnika.
- Okupiti i uključiti što više mladih osnovnoškolaca u rad kluba.
- Pokušati se u sljedećoj sezoni plasirati u viši rang natjecaja, plan za sve ekipe koje se takmiče u Međimurskim stolnoteniskim ligama.
- Plan je i kupiti 2 nova stola kako bi igranje u ligama i treniranje bilo što lakše i ljepše.

Nakon toga pristupilo se razrješenju starog i izboru novog predsjedništva.
Novi (stari) predsjednik za sljedeće 4 sezone je
Miljenko Belovari, tajnik je Dominik Filipašić, a u izvršnom odboru su još i Marko Ružić, Mario Glavak i Nenad Pigac.
U Nadzorni odbor izabrani su:
Mario Matić, Roberto Miketek i Tihomir Horvat
Novi predsjednik zahvalio se na ukazanom povjerenju, te se nakon nekoliko dobrih prijedloga za klub od strane prisutnih, prešlo na pripremljeni mali domjenak.
Druženje je potrajalo dugo u noć.

predsjednik STK:Miljenko Belovari


dio ekipe STK Donji Kraljevec


__________________________________________________________________________________________________

CENTAR dr.RUDOLFA STEINERA
Održan poljoprivredni tečaj


Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu u subotu, 21. travnja, od 10 do 15 sati organizirao je radionicu "Prepariranje kompostne hrane, izrada pripravaka gnoj po Mariji Thun, izrada sumporno-vapnene brozge, miješanje pripravaka".

Okupljanje sudionika bilo je u restoranu Stari krov u Donjem Kraljevcu, da bi se tečaj nastavilo u vrtu na kojem se održala radionica.
Poljoprivredni tečaj i radionicu vodio je Drago Purgaj, agronom/voćar, Demeter poljoprivrednik, predsjednik Biodinamičkog društva Podravje.


opširnije + galerija fotografija


__________________________________________________________________________________________________


SPEEDWAY STADION MILENIUM DONJI KRALJEVEC
Speedway utrka: borba za prvaka Hrvatske i Slovenije

Sezona na speedway stadionu Milenium pocela je ove sezone otkad je napravljen prvi krug na treninzima u veljači, odvožene su tri utrke i FIM Akademija, ali sad nas čeka prava poslastica u Donjem Kraljevcu – borba najboljih hrvatskih i slovenskih vozača.
Speedway prvenstvo dviju država vozi se već godinama, ali nikad dosad nije bila ovako oštra konkurencija. Snage na stazi odmjeravaju Pavlic i Žagar, Ivačič i Kovačič, tu je Slovenac Čonda koji je nekoliko puta osvajao titulu najboljeg juniorskog državnog prvaka.
U samom vrhu su Maks Gregoric i Matic Voldrih, odlični slovenski reprezentativci. Jurica je odvojio drugo mjesto ispred Mateja Žagara na prvoj utrci državnog prvenstva u Ljubljani, te ima zaostatak od tri boda. Prošle godine pobijedio ga je na stazi na Mileniumu, ali ga je nesreća u Poljskoj spriječila od daljnjih nastupa prošle sezone.

Utrka na stadionu Milenium održava se u subotu, 28. travnja s po
četkom u 19:00 h. Dva sata odličnih
vožnji pod reflektorima oduševit ce svakog ljubitelja adrenalina i brze vožnje.

Dino Kovačić je posebno motiviran za ovu utrku kako bi ispravio rezultat iz Ljubljane u kojoj je osvojio tek šesto mjesto. Nastupit će i Karlo Majnić kao rezervni vozač, te Renato Cvetko – dobar poznavaoc ove staze; Renato je na utrci ekipnog prvenstva za Hrvatsku je osvojio 12 bodova!
Od hrvatskih voza
ča puno očekujemo ovog vikenda, ali i od naših vjernih navijača koji će doći na
no
ćnu utrku na stadion Milenium!
Podrška s tribina puno znači našim reprezentativcima, a vama garantiramo dobar provod, uz glazbu, piće i hranu ugostiteljstva «Lovrenc» iz Preloga.
Cijene ulaznica 50 kn, a trening ce se održati u 17:00 h.


__________________________________________________________________________________________________

OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
Pomladak Crvenoga križa OŠ Hodošan prvak u Lepoglavi!

Ovogodišnje 4. međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenoga križa Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije održano je u OŠ Ante Starčevića Lepoglava.
Dvjema međimurskim ekipama, pobjednicama župsnijskoga natjecanja u Hodošanu, suprotstavilo se 15 ekipa drugih županija.

Neskrivenu radost pokazala je ekipa
podmlatka OŠ Hodošan u sastavu: Ana Zrna, Ivana Vuk, Martina Halić, Patricija Furdi, Sara Sabol i Nikolina Zrna, zbog osvojenog prvog mjesta i uputnice na državno natjecanje u Rijeci 11. – 13. svibnja 2012. godine. Gimnazija Čakovec ovaj puta nije uspjela osvojiti odličja. Završili su na četvrtom mjestu, ali ekipu iz Hodošana nesebično su podržali. Učenice i mentorica opravdale su ulaganja OŠ Hodošan i Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec u sustavni rad s mladima i ove grupe.(Tekst i slike: raw)


opširnije + galerija fotografija


__________________________________________________________________________________________________


KOŠARKAŠKI KLUB DONJI KRALJEVEC
Košarkaši D. Kraljevca u zelenoj akciji povodom dana planeta Zemlje očistili potok "Bistrec"Povodom ovogodišnjeg dana planeta Zemlje kraljevečki košarkaši očistili su potok "Bistrec" od ulaza u D.Kraljevec kod hotela "Kralj" sve do "vodopada" nedaleko budućeg pročistača otpadnih voda.

Na potezu dugom oko 4 km očistilo se sve što se moglo, izvađeno je
nekoliko stotina plastičnih vrečica i njihovih ostataka, zatim plastičnih čaša, limenki i PET ambalaže, staklenih boca i bočica, stiropora, lampaša, guma pa čak i tepisona, poklopaca za kotače automobila...

Nažalost mladi kraljevečki košarkaši su se uvjerili kakvi sve ljudi žive oko nas i među nama te kakav nemar i nekulturu pokazuju prema okolišu i prirodi u kojoj (i s kojom) žive. Zapravo je za ne vjerovati što su ti ljudi sve pobacali u potok.. Sramotno!

Dobra vijest je da je unatoč svemu gore navedeno u potoku viđeno nekoliko riba i njihove mlađi pa čak i žabe koje su pred naletom "čistilaca" skakale u vodu. Stoga ovim putem KKDK poziva sve da čuvaju ovaj jedinstveni nizinski potok i njegov "vodopad", kao i predivnu prirodu i životinje oko njega, jer danas se sa takvim nečime rijetko koje mjesto može pohvaliti i dičiti.... zato šetajte / vozite bicikl uz potok "Bistrec", poljskim putevima kroz šumarke i uživajte u ljepotama jedinstvene prirode koja nas okružuje.1.- 2. - 3. - 4.

__________________________________________________________________________________________________


OSNOVNA ŠKOLA DONJI KRALJEVEC
OBAVIJEST

Ovaj tjedan u OŠ Donji Kraljevec, Međunarodnoj eko-školi, započinju aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana planete Zemlje.

U sklopu tog datuma u školi ćemo provesti slijedeće aktivnosti:

1. U četvrtak, 19.04.2012. prikupljat ćemo stari papir, plastične vrećice i staru odjeću. Prikupljanjem papira i vrećica natječemo se s ostalim školama u RH u sklopu akcije „DM-a“ „Zeleni korak“ .
Pozivam sve građane da se aktivno uključe i da nam svojim prilozima u papiru i vrećicama pomognu u ovom natjecanju.
Nagrade su jako lijepe i vjerujem da ćemo se zajednički potruditi da se što bolje prezentiramo kao škola.
Stari papir i plastične vrećice prikupljamo u četvrtak 19.04. u vremenu od 14 do 15 sati na parkiralištu škole.

2. U petak, 20.04.2012. organizirat ćemo akciju čišćenja centra Donjeg Kraljevca u sklopu akcije „Zelena čistka“.

3. Aktivnosti završavamo u utorak, 24.04.2012., projektnim eko-danom. Na projektni eko-dan pozvali smo goste iz OŠ Goričan i OŠ Draškovec koji će sudjelovati u eko-kvizu.
Pozvali smo i predstavnike županije, općine i naše kumove. Svi zainteresirani roditelji i ostali građani moći će u 10,30 vidjeti našu eko-reviju i prigodan program kojim ćemo ujedno proslaviti nagradu za najljepše školsko dvorište i završiti obilježavanje Dana planeta Zemlje.

Pozivam vas da se uključite u naše aktivnosti i budete naši dragi gosti!


Sandra Vlahek,prof., ravnateljica škole


__________________________________________________________________________________________________


OPĆINA DONJI KRALJEVEC
Održana 24. sjednica OV Općine Donji Kraljevec

U ponedjeljak 16. travnja 2012. održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec u prostorijama Općine Donji Kraljevec sa dnevnim redom koji glasi:


D N E V N I R E D

1.Aktualni sat,
2. Prijedlog odluke o Izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Donji Kraljevec,
3. Problematika i organizacija rada Centra dr. Rudolf Steiner ,
4. Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Donji Kraljevec ,
5. Ostala pitanja, prijedlozi i informacije.


__________________________________________________________________________________________________


CENTAR dr.RUDOLFA STEINERA
Održan poljoprivredni tečaj


Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu 14. i 15. travnja organizirao je poljoprivredni tečaj, čije se prvo i drugo predavanje (planetarni život, poljoprivredna individualnost, stvaranje humusa...) održalo u subotu, 14. travnja, od 9 do 12 sati u velikoj vjećnici Općine Donji Kraljevec. Treće i četvrto predavanje, istoga dana od 13 do 16 sati, odnosilo se na značenje i utjecaj kemijskih elemenata, bjelančevine, gnojidbu, upotrebu rogova...


U nedjelju, 15. travnja, od 9 do 12 sati održalo se peto i šesto predavanje poljoprivrednog tečaja (biodinamički preparati, oživljavanje zemlje, korov, štetnici i biljne bolesti...). Sedmo i osmo predavanje održalo se od 13 do 14:30 (srodnost biljaka i životinja, poljoprivredno gospodarstvo kao organizam...), a od 14:30 do 16:00 sati govorilo se o strojevima u biodinamici i Demeter certifikaciji.

U subotu, 21. travnja, od 10 do 15 sati organizira se radionica "Prepariranje kompostne hrane, izrada pripravaka gnoj po Mariji Thun, izrada sumporno-vapnene brozge, miješanje pripravaka". Okupljanje sudionika radionice bit će u 9:30 sati u restoranu Stari krov u Donjem Kraljevcu, Kolodvorska 54, te će svi zajedno otići na vrt na kojem će se održati radionica. Poljoprivredni tečaj i radionicu vodit će Drago Purgaj, agronom/voćar, Demeter poljoprivrednik, predsjednik Biodinamičkog društva Podravje.


1.- 2. - 3.

__________________________________________________________________________________________________


USR "SPORT ZA SVE" DONJI KRALJEVEC
BIMEP 2012: Biciklima po Međimurju

Međimurski savez sportske rekreacije "Sport za sve" u nedjelju, 15. travnja organizirao je jednodnevnu sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom "Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2012".sportska manifestacija i ove je godine privukla veliki broj zaljubljenika u bickle (bez obzira na godine) koji su se imali prilike uključiti na jednom od 13 stajališta koja su se nalazila u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Orehovici, Macincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu, Podturnu, Prelogu i Čakovcu.

Bilo je onih koji su stazu prošli od Štrigove i Kotoribe, ali i onih malo manje izdržljivih koji su odvozili kraće relacije. No, bez obzira na to uvijek se kaže – važno je sudjelovati, a svi sudionici BIMEP-a dobili su prigodne diplome.

Članovi USR "Sport za sve" iz Donjeg Kraljevca i ove godine su se priključili ovoj hvalevrijednoj manifestaciji koju možete pogledati u galeriji fotografija..


opširnije + galerija fotografija


__________________________________________________________________________________________________


SPEEDWAY KLUB UNIA DONJI KRALJEVEC
Žagar vs. Pavlic - održana prva utrka u Ljubljani


Protekle subote 14.04.2012. je u Ljubljani održana prva utrka državnog speedway prvenstva Hrvatske i Slovenije. Iako je ovo trebala biti druga utrka po redu, prva je odgođena zbog lošeg vremena u Krškom, pa su ove godine prvi put odmjerili snage Pavlic i Žagar. Staza je bila dobro pripremljena, iako je bilo primjedbi na nejednako ravnanje, ali s obzirom na ljubljanski stadion, bilo je zadovoljavajuće uz nekoliko padova neiskusnih vozača.
Domaći teren i poznavanje svakog centimetra u Šiški omogučilo je Žagaru pobjedu s maksimalnih 15 bodova.
Jurica Pavlic osvojio je drugo mjesto u finalnoj vožnji, jer se po novom sistemu vozi 20 vožnji te finale u koje
se kvalificiraju četvorica najboljih iz redovnog programa. Jurica je u utrci osvojio 13 bodova, ali je na kraju bio sasvim zadovoljan svojim plasmanom. «Isprobavali smo novi motor jer mi se mašina razletjela na treningu u Goričanu samo dva dana prije ove utrke. Srećom smo brzo dobili dijelove iz Austrije kako bi ju mogli složiti, ali nismo imali vremena isprobati. Prve dvije vožnje imao sam vanjske pozicije, ali sam i jako loše startao. Kad smo podesili motor, odmah se vidjela velika razlika, - bio sam puno brži. Čestitke Mateju na pobjedi, ali slijedeći susret imamo na stazi u Goričanu.»

Utrka je bila veoma zanimljiva; do kraja se nije znalo tko će upasti u top 4. Nažalost, Dino Kovačić sa 10 bodova nije se uspio plasirati u finale te je u konačnom poretku bio šesti. Treći hrvatski natjecatelj Renato Cvetko osvojio je 12. mjesto s 5 bodova, iako je imao odlične starte cijelu utrku, ali tu prednost nije uspio zadržati do kraja vožnje.
Slijedeća utrka državnog prvenstva održat će se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu 28. travnja u 16:00 h.
Očekujemo veliku borbu hrvatskih i slovenskih vozača;: Matic Ivačič pokazao je dobru kondiciju te je trećim mjestom velika konkurencija ostalima. Da napomenemo, pobijedio je u juniorskoj utrci koja je održana u ožujku na stadionu Milenium. Kovačič je također na svom terenu i vjerujemo da će se dobro nositi sa rivalima poput Kukovice, Gregorica i Voldriha.

__________________________________________________________________________________________________

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Održana Godišnja skupština umirovljenika

U nedjelju 15. travnja 2012. održana je godišnja skupština podružnice DONJI KRALJEVEC.Predsjednik Antun Gosarić otvorio je skupštinu uz pozdrav svih prisutnih a posebno je pozdravio goste skupštine:
- predstavnika općine Donji Kraljevec gospodina
Kristijana Baranašića,zamjenika načelnika općine; predstavnike vijeća mjesnih odbora; Donji Kraljevec, gosp. Mladena Blažeku;Hodošan * gosp. Lubomira Vlaheka; Donji Hraščan gđu Lauru Bunc i gđu Valentinu Jurčec;; predsjednika DVD Donji Kraljevec gosp. GLAD DRAGUTINA; dugogodišnjeg sponzora gosp.MARODI ANTUNA;predstavnike Udruge umlrovljenika Medjimurske županije Čakovec:
gosp.
Franju Kravranića. te predstavnike naših, susjednih podružnica.

Članice pjevačkog zbora "PJESMA" Donji Kraljevec,su svojim nastupom uljepšali ovu večer i podiguli raspoloženje za ovu skupštinu.

opširnije...


1.- 2. - 3. - 4.

__________________________________________________________________________________________________

MJESNI ODBOR DONJI HRAŠČAN

Mjesni odbor Donji Hrašćan pozvao je sve udruge koje se financiraju iz MO da se 31.03.2012. uključe u radnu akciju - uređenje parka i prostora oko kapelice u centru mjesta.

Budući da je bilo dosta posla akcija se odužila i na tjedan uoči Uskrsa dok radovi nisu završeni. MO zahvaljuje se DVD-u , ŠRD Črnec, Udruzi žena Hrašenčanke , DHWireless, NK Borac, poduzeću Transporti Novak, mladima i svim ljudima dobre volje koji su se dobrovoljno uključili u radnu akciju i pomogli nam uljepšati mjesto. (LB)1.- 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9.- 10.


__________________________________________________________________________________________________


KOŠARKAŠKI KLUB DONJI KRALJEVEC
Kadeti KKDK druge godine zaredom na završnom turniru regije !Kadeti košarkaškog kluba "D.Kraljevec" i ove su se godine plasirali među
4 najbolje kadetske košarkaške ekipe iz regije. Pod vodstvom trenera Mihaela Ružića, kadeti KKDK odmjerili su snage s vršnjacima iz KK "MEĐIMURJE" Čakovec , KK "BJELOVAR" Bjelovari KK "RADNIK" Križevci.

Nakon odigranih utakmica kadeti KKDK zauzeli su 4 mjesto u regiji, tj. Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te pokazali zavidno košarkaško znanje i mogućnosti.
Čestitke na borbi i pokazanom znanju i zalaganju!


Kadeti KK kluba Donji Kraljevec

__________________________________________________________________________________________________

OBILJEŽEN DAN OSLOBOĐENJA MEĐIMURJA
Glavna svečanost održana u Svetom Jurju u Trnju

U petak, 6. travnja obilježen je Dan oslobođenja Međimurja. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na groblju u Svetom Jurju u Trnju a nazočnima se obratio župan Ivan Perhoč, ravnatelj Muzeja Međimurja mr. sc. Vladimir Kalšan te predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja mr.sc. Zvonimir Golob, uz predstavnike općine Donji Kraljevec.

Dan oslobođenja Međimurja 6. travnja obilježava se kao spomen na 6. travnja 1945. godine, kad su bugarske, sovjetske i partizanske jedinice bez otpora su ušle u Čakovec, čime je završila četiri godine duga mađarska okupacija.
Župan Međimurske županije Ivan Prethoč je naglasio da je 6,. travanj dan dan kad se prisjećamo onih koji se nisu pomirili s mađarskom okupacijom, te su odlaskom u partizane fašistima pružili aktivni otpor. Zahvaljujući njima, nastavio je, Međimurje i Hrvatska dio su velike antifašističke obitelji, na čijim temeljima počiva ne samo moderna Hrvatska već i Europska unija. (J)

__________________________________________________________________________________________________

SPEEDWAY KLUB UNIA DONJI KRALJEVEC
Greg Hancock dolazi na stadion Milenium!


…ali ovog puta ne kao vozač, već instruktor mladim vozačima koji sudjeluju na FIM akademiji od 5. do 8. travnja. Slijedeći vikend bit će u znaku speedwaya od 250 ccm, kada dolazi tridesetak mladih vozača u dobi od 11 do 17 godina, iz Njemačke,Francuske, Novog Zelanda, Amerike, Poljske, Italije, Češke, Švedske. Od hrvatskih vozača trenirat će Bruno Vuk i Karlo Majnić, a Karlo će također nastupiti i u utrci koja se održava na kraju akademije - u nedjelju 8.4. u 14:00 h.
Treninzi će se održavati u četvrtak, petak i subotu, od 9 ujutro do popodnevnih sati.
Greg Hancock dolazi u petak 6. travnja. Na motocross stazi pokraj stadiona vozit će hrvatski motocrossisti - njih petnaestak, uz Red bull pratnju.,
Pozvani ste na stadion Milenium, Informacije e-mailom na
press.unia@gmail.com ili telefone 098/9395722 (Mihaela), 091/5840804 (Darija).

__________________________________________________________________________________________________


OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
Sedma Pisanica najposjećenija dosad


Cvjetnica je dan blagoslova cvijeća, maslinovih i ostalih grančica na svim misama diljem kršćanskoga svijeta.
Osnovna škola Hodošan sedmi puta za redom organizirala je Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole. Sveta misa u napučenom holu matične škole u Hodošanu počela je u 9 sati, a nakon mise u športskoj dvorani otvoren je opet izvanredno posjećen izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki i vrijednih predmeta. Kupovanjem ukrasnih jaja, kolača, igračaka, jastuka, tjestenine, cvijeća i mnogih drugih iznenađenja iz godine u godinu poboljšavaju se higijenski i materijalni uvjeti za boravak učenika u matičnoj školi u Hodošanu te područnim odjelima Sveti Juraj u Trnju i Palinovec. Izložbeni sajam bio je ispražnjen u rekordnom vremenu. Prodajom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od 10.860,00 Kao dragi gosti, učenici OŠ Donji Kraljevec za maturalno putovanje primili su dodatnu donaciju, a Dječji vrtić „Ftiček“ svojim sredstvima ostvarenim prodajom izložaka također će poboljšati uvjete boravka u svom područnom odjelu.


opširnije + galerija fotografija


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni