Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Arhiva 04.2013

Arhiva > 4. mjesec 2013.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT
Hrvatska prvi put bira predstavnike za EU parlament


U nedjelju 14. travnja 2013. su u Hrvatskoj održani izbori za 12 članova Europskog parlamenta,Odaziv birača do 16 sati
PRIVREMENI NESLUŽBENI REZULTATI
ZA IZBOR ČLANOVA U EUROPSKI PARLAMENT IZ REPUBLIKE HRVATSKE
ZA OPĆINU DONJI KRALJEVEC
Na području općine DONJI KRALJEVEC bila su određena biračka mjesta :

1. Biračko mjesto broj 1.
DONJI KRALJEVEC - OSNOVNA ŠKOLA, ČAKOVEČKA 7
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u CVIJETNA, ČAKOVEČKA, KOLODVORSKA ULICA, MURSKA, ULICA AUGUSTA ŠENOE, ULICA KRALJA TOMISLAVA

2. Biračko mjesto broj 2.
DONJI KRALJEVEC - PROSTORIJE OPĆINE, KOLODVORSKA ULICA 52D
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u DRAVSKA, FRANKOPANSKA ULICA, GROBLJANSKA, LUDBREŠKA, MLINSKA, PRVOMAJSKA, ULICA BRAĆE RADIĆA, ULICA GORNJI KRAJ

3. Biračko mjesto broj 3.
HODOŠAN - PROSTORIJE NOGOMETNOG KLUBA, ULICA BRAĆE RADIĆA
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u CVJETNA ULICA, PRVOMAJSKA, TIHA, ULICA BRAĆE RADIĆA, VINOGRADSKA, VUKOV GAJ,ZAVRTNA

4. Biračko mjesto broj 4.
HODOŠAN - VATROGASNI DOM, PRVOMAJSKA 2
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u ČAKOVEČKA, GLAVNA ULICA, GROBLJANSKA, PALIH BORACA, PREČNA, ŠKOLSKA, USKA,ZLATOLJSKA

5. Biračko mjesto broj 5.
DONJI HRAŠĆAN - DOM KULTURE, DONJI HRAŠĆAN 96
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u DONJI HRAŠĆAN

6. Biračko mjesto broj 6.
DONJI PUSTAKOVEC - DOM KULTURE, DONJI PUSTAKOVEC 111
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u DONJI PUSTAKOVEC

7. Biračko mjesto broj 7.
SVETI JURAJ U TRNJU - OSNOVNA ŠKOLA, SVETI JURAJ U TRNJU 51
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u SVETI JURAJ U TRNJU

8. Biračko mjesto broj 8.
PALINOVEC - DOM KULTURE, PALINOVEC
na kojem su glasovati birači s prebivalištem u PALINOVEC

__________________________________________________________________


SPEEDWAY STADION MILENIUM
PAVLIC SLAVIO NA DOMAĆOJ STAZI!

U subotu, 6. travnja održana je utrka državnog pojedinačnog prvenstva Slovenije i Hrvatske na stadionu Milenium, te u nedjelju 7.travnja utrka državnog prvenstva parova Hrvatske, Slovenije, Češke, Austrije i Mađarske.
Na utrci u subotu hrvatske boje branili su Jurica Pavlic i Renato Cvetko, te dvojica mladih vrlo talentiranih vozača Karlo Majnić te Karlo Pigac kojemu je ovo bila prva utrka u karijeri.
Odlična atmosfera na stadionu Milenium podigla je publiku na noge koja je nestrpljivo očekivala vožnju u kojoj će snage odmjeriti Jurica Pavlic i Matej Žagar.
U međuvremenu bilo je nekoliko padova bez ozljeda s ponovljenim vožnjama. Stigla je i deveta vožnja u kojoj je već od samog starta Žagar poveo i uvjerljivo osvojio 3 boda koja ga dovode do finalne vožnje za prvo mjesto, dok je Pavlic bio drugi, a Karlo Majnić treći. U dvadesetoj vožnji Renato Cvetko je poveo, no zbog pada Mesiarika vožnja je bila zaustavljena i ponovljena. U ponovljenoj vožnji adrenalin i prevelika borbenost Renata Cvetka stajala je ozlijede palca desne ruke.
Na startu finalne 21. vožnje našli su se Čonda s 12 osvojenih bodova, Žagar s maksimalnih 15, Kukovica s 11 i Pavlic s 14 osvojenih bodova.
S vanjske pozicije Pavlic je poveo od samog starta, te osvojio odlično prvo mjesto i na oduševljenje publike dokazao kako je on majstor hrvatske staze. Na drugom mjestu na tronu stajao je Matej Žagar, dok je treći bio Aleksandar Čonda.
„Sretan sam zbog ove pobjede, to mi je prva utrka u sezoni koja je jako dobro počela.
Daljnje pripreme odvijat će se u Poljskoj gdje me čekaju dvije utrke ovog tjedna, zagrijavanje za ekstraligu, s obzirom da nismo mogli startati prije zbog lošeg vremena.“ – Jurica Pavlic, najbrži vozač prošle subote na stazi stadiona Milenium.

__________________________________________________________________


IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE UMIROVLJENIKA DONJI KRALJEVEC

U nedjelju 07. travnja 2013. u Donjem Kraljevcu održana je 8. izborna godišnja skupština podružnice umirovljenika Donji Kraljevec na kojoj su prisustvovali načelnik općine HORVAT ZLATKO, predsjednik OV MLINARIĆ JOSIP i predstavnici vijeća mjesnih odbora Donji Kraljevec, Hodošan i Donji Hrašćan.
Izbornoj sjednici je kao gost prisustvovao predsjednik DVD-a Donji Kraljevec
DRAGUTIN GLAD, dugogodišnji sponzor udruge MARODI ANTUN,
predsjednik Udruge umirovljenika Medjimurske županije
FRANJO KRAVAŠĆAN te predsjednik međimurskog HDZ-a DARKO HORVAT.

Na početku skupštine odana je počast minutom šutnje za sve preminule članove.
Članice pjevačkog zbora udruge "PJESMA" Donji Kraljevec održale su kraći kulturno-umjetnički program.

Slijedio je nastavak skupštine prema dnevnom redu gdje je izabrano radno predsjedništvo,zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika.

O radu podružnice umirovljenika Donji Kraljevec govorio je predsjednik udruge
Antun Gosarić.
Posljednja sedma izborna skupština održana je 19.4.2009. godine.Vodstvo podružnice se kroz ove četiri godine trudilo što više učiniti za dobro podružnice i članstva.
Da se je dobro radilo najbolje pokazuje učlanjivanje novih, članova. Od 1.1.2009.g do danas u podružnicu se učlanilo 208 novih članova, tako da podružnica danas broji 595 članova te i dalje predstavlja najbrojniju i najaktivniju udrugu građana u općini Donji Kraljevec.
Ipak nezadovoljstvo iskazuju u polovičnoj brojnosti , jer je to tek polovica od ukupnog broja umirovljenika,koji žive na području općine Donji Kraljevec.

Od aktivnosti udruge istaknuta su organizacija izleta i druženja, koja je sve teže organizirati, jer se javlja sve manje zainteresiranih članova, jer se stariji umirovljenici zbog svojih godina sve manje javljaju,
a čini se da mlađi umirovljenici osjećaju da su još premladi za penzionerska druženja ili pak nemaju potrebe za tim.
Podružnica je svih ovih godina nastojala za svoje članove organizirati besplatan prijevoz za jedan izlet.
Umirovljenici su tako putovali u Križevce, posjetili su Hlebine, Molve, Đurđjevec, Koprivnicu i Močile, a bili su u Čazmi i Bjelovaru a na kraju 2012.godine sa dva autobusa bili na hodočašću župe u Mađarskoj.
Posebno se zahvaljuju župniku velečasnom Matiji Voniću, zbog pomoći u organizaciji nekih izleta te se javno zahvaljuju gospodinu
MARODI ANTUNU, vlasniku firme "TONI" Donji Kraljevec,
koji je svih ovih godina omogućio besplatan prijevoz na te izlete.

Istaknuta je dobra suradnja podružnice sa općinom i mjesnim odborima.
Zahvaljujući njihovom razumijevanju i pomoći, udruga je svih ovih godina uoći Božića najpotrebnijima podijelila darove.

Aktivisti podružnice posjećivali su najstarije članove za njihov 80-ti ili 90-ti rođendan, kao i one bolesne, a od svakog pokojnog člana oprostili su se buketom cvijeća.
Spomenute su i prigodne proslave 50 i 60 godina braka, koje se organiziraju na nivou županije i na kojima se nađe i više od 100 bračnih parova.

Svih ovih godina, sportaši iz udruge učestvovali su na sportskim susretima umirovljenika koje organizira Udruga umirovljenika Medjimurske županije, kao i na susretima umirovljenika Donjeg Međimurja u Donjoj Dubravi.

Pošto je ova skupština izborna data je razrješnica dosadašnjeg izvršnog odbora, predsjednika i tajnika, te Nadzornog odbora te je slijedio izbor novog Izvršnog odbora, predsjednika, dopredsjednika, tajnika i blagajnika.
Za predsjednika podružnice na novi mandat od ćetiri godine izabran je
G0SARIĆ ANTUN , BLAŽEKA FRANJO za dopredsjednika te PETAR HORVAT za tajnika.

ZADRAVEC MARGARETA izabrana je za blagajnika a ko članovi izabrani su:KOVAČ PAVAO stariji,.KOVAČ PAVAO mlađi,ČEVIZOVIĆ MATIJA,LEPEN ĐURO, KOLARIĆ lVAN, JURMIĆ JOSIP,HORVAT IVAN, BRANILOVIĆ LOVRO i ČEMERIKA MARIJA.

U Nadzorni odbor podružnice izabrani su:
ŠERCER MARIJA za predsjednicu Nadzornog odbora i VADAS FRANJO za člana.
U Izvršni odbor Udruge umirovljenika Međimurske županije imenuje se predsjednik podružnice
GOSARIĆ ANTUN a u za članove u skupštinu Udruge umirovljenika Međimurske županije imenuju se GOSARIĆ ANTUN i HORVAT PETAR.
U odbor Kase uzajamne solidarne pomoći za pogrebninu imenovan je
KOVAČ PAVAO mladji te za člana Nadzornog odbora Udruge umirovljenika Međjimurske županije izabrana je ŠERCER MARIJA.

Na kraju sjednice održan je domjenak uz ples i pjesmu.


opširnije + fotogalerija


__________________________________________________________________

SVETI JURAJ U TRNJU
Obilježen Dan oslobođenja Međimurja

Na današnji dan prije 68 godina u Međimurje su ušle bugarske i sovjetske trupe, okončavši time četverogodišnju mađarsku okupaciju. Time je Međimurje posljednju put oslobođeno i pripojeno matici zemlji.

Povodom ovog datuma, u subotu su u na Palači Zrinskih, ispred spomenika Poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Perivoju Zrinskih te ispred spomenika Poginulim partizanima u 2. svjetskom ratu na čakovečkom Groblju položeni vijenci i upaljenje svijeće.

Počast su dala izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurja, saborske zastupnice i zastupnici i brojni građani.

Središnje obilježavanje održano je ispred Spomen-obilježja u Sv. Jurja u Trnju.
Prije polaganja vijenaca Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec odsvirao je himnu .
Dr. sc. Branimir Bunjac dao je povijesni pregled događanja u Međimurju tijekom 2. svjetskog rata, istaknuvši da su Međimurci dali mnoge žrtve kako bi se naš kraj ponovno vratio u sastav Hrvatske.

Predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja
Zvonimir Golub istaknuo je antifašistička borba spada među najsvjetlije stranice naše povijesti te da treba obnoviti spomenike NOB-u srušene 90- tih godina prošlog stoljeća.
Načelnik Općine Donji Kraljevec
Zlatko Horvat naglasio je da su Međimurci nebrojeno puta krvlju obranili svoju slobodu i pravo da žive u hrvatskoj državi.
Župan Međimurske županije
Ivan Perhoč u svom govoru naglasio je da smo mi Međimurci izuzetno smo ponosni na naš doprinos u pobjedi antifašističke koalicije u 2. svjetskom ratu, te činjenici da antifašizam danas predstavlja temelj suradnje između europskih zemalja.

"Od svih naroda u Europi, Hrvati su se razmjerno broju stanovnika u najvećem broju uključili u antifašistički pokret. Tu našu tradiciju za nepuna tri mjeseca unosimo u Europsku uniju kao jednu od naših posebitosti te je moramo sačuvati.", rekao je Perhoč.
"Gospodarska kriza koja traje već pet godina pogoduje rastu ekstremnih političkih skupina. Tako se već nekoliko godina u Mađarskoj javljaju snage koje bi željele Mađarsku, u kako oni kažu povijesnim granicama.
Relativiziranje uloge antifašističke borbe u prisajedinjenju Međimurja, Baranje, Istre, Zadra i otoka matici zemlji takvim snagama može biti samo podstrek te u konačnici dovesti do novih ratova i stradanja. Stoga stalno treba isticati i podsjećati na ove svijetle povijesne trenutke, kako bi i mlađe generacije znale povijesnu istinu.", završio je župan.

__________________________________________________________________


TWIRLING KLUB DONJI KRALJEVEC
4. mjesto na Twirling prvenstvu u Amsterdamu

Twirling klub Donji Kraljevec vratilo se sa Europskog twirling prvenstva u Amsterdamu.
Naša ekipa pojačana
Tihomirom Bendelja i Bernardom Barač kao dio Hrvatske reprezentacije osvojila je 4. mjesto u Europi u kategoriji Twirl Dance od ukupno 9 zemalja.
Zadovoljni smo jer se do sad ni jedna twirling ekipa iz Hrvatske nije tako visoko plasirala na europskoj ljestvici.
Tihomir Bendelja je kao što je poznato višestruki europski i svjetski prvak u solo konkurenciji. I ovaj put se okitio europskim zlatom i uvjerljivo pobjedio svu konkurenciju. Za vrijeme njegovog nastupa na noge su se digli na tribinama svih zemalja učesnica. Oni to ne rade ni kad su njihovi reprezentativci u pitanju.Bernard Barač je osvojio srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji i na njega smo svi vrlo ponosni i veselimo se zbog njegovog uspjeha.
Moramo spomenuti gospodina
Čedu Paića koji već 42 godine živi u Amsterdamu, koji nas je dočekao, proveo kroz Amsterdam, družio se s nama i bodrio nas. On je vrhunski sportaš, veslač, triatlonac, a nadasve humanitarac i pravi ambasador Hrvatske u Nizozemskoj. Donirao je našim natjecateljima sportske tenise i majice Američke firme Sauconu u kojoj radi.
Naši natjecatelji su:
TIHOMIR BENDELJA, BERNARD BARAČ, PAULA PERCAČ, DORA ŠTEFOK, ROBERTA KOVAČIĆ, STELA PETROŠANEC, DIJANA PECIG.
MARTINA TOTA natjecala se u solo konkurenciji STRUTTING u X i plasirala se u sredini ljestvice. Ponosni smo njenim plasmanom.
Želimo se zahvaliti sponzorima Općini Donji Kraljevec, firmama Tehnix iz D. Kraljevca, Kerbek D. Kraljevec, Meiso Goričan, Ferokotao D. Kraljevec, Zlatku i Višnji Kramar iz Sv. Juraja u trnju, koji su nam pomogli u realizaciji odlaska na Europsko prvenstvo i na Državno prvenstvo krajem travnja u Kaštelima.

__________________________________________________________________

OŠ HODOŠAN
Vjeronaučna ekipa na natjecanju u Dubrovniku


U Dubrovniku na Državnom natjecanju iz vjeronauka "Vjeronaučna olimpijada" - koje se održava od 4.-6. travnja natječe se i naša vjeronaučna ekipa iz OŠ Hodošan predvođena mentoricom Valerijom Štampar.

U ovim trenucima naša vjeronaučna ekipa bori se na državnoj razini kao predstavnik svih ekipa naše Varaždinske biskupije i svih osnovnih škola triju županija.

Nakon pobjede na županijskom natjecanju ekipa je sudjelovala na međužupanijskom natjecanju gdje su naše vjeroučenice predvođene mentoricom Valerijom Štampar bile prve.

Sada su u društvu najboljih u Hrvatskoj u Dubrovniku. Želimo im puno sreće i odličan uspjeh na natjecanju - zaslužile su biti na vrhu!!!


__________________________________________________________________

OŠ DONJI KRALJEVEC
U srijedu posjeta 32 učitelja iz 8 uropskih zemalja

U srijedu, 10.04.2013.u 9 sati, u OŠ Donji Kraljevec dolazi skupina od 32 učitelja iz 8 europskih zemalja (Finske, Turske, Poljske, Španjolske, Škotske…).
Oni u sklopu projekta Commenius gostuju slijedeći tjedan u OŠ Strahoninec.
OŠ Donji Kraljevec predstavlja se kao Međunarodna Eko-škola te kao škola s jednim od najljepših školskih dvorišta u RH.

Gostima ćemo predstaviti Donji Kraljevec i njegove osobitosti. Isto tako, goste upoznajemo i s centrom dr.Rudolfa Steinera.
Učenici škole predstavljaju školu i Donji Kraljevec na engleskom jeziku.
Sandra Vlahek,ravnateljica škole


__________________________________________________________________

ŽUPA DRAŠKOVEC
14. broj Nedjeljnog liturgijskog listića


Iz tiska je izašao novi :


14. broj Nedjeljnog liturgijskog listića

ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC


U njemu možete pročitati:

- Najnoviji raspored sv. misa,
- Iz života naše župe,
-
Redovni godišnji doprinos za župne potrebe,Hodočašće: LURD-St.MAXIMIN-MONTPELLER 29.09. - 5.10.2013.

__________________________________________________________________

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Godišnja skupština umirovljenika


U nedjelju 7. travnja 2013. u 18 sati održat će se godišnja skupština umirovljenika podružnice DONJI KRALJEVEC.

Skupština će se održati u prostorijama Doma kulture u Donjem Kraljevcu, a za umirovljenike iz susjednih mjesta organiziran je prijevoz autobusom.
__________________________________________________________________


SPEEDWAY CLUB "UNIA"

Speedway sezona na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu službeno počinje ovog vikenda, dvjema utrkama u subotu i nedjelju.

U subotu će nastupiti vozači Hrvatske i Slovenije, u standardnom postavu predvođeni najboljim vozačima ovih prostora –
Matejem Žagarom i Juricom Pavlicem.

Vječiti dvoboj dviju država počinje u 16:00 h, za Hrvatsku će voziti
Jurica Pavlic, Karlo Majnić, Karlo Pigac i Renato Cvetko.

U nedjelju pak nas očekuje utrka sasvim novog koncepta – prvenstvo parova Slovačke, Češke, Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske.
Našu zastavu predstavljat će
Jurica Pavlic, s obzirom da su sve utrke poljske ekstralige odgođene zbog lošeg vremena, te Renato Cvetko.

I nedjeljna utrka počinje u 16:00 h, a stadion će za gledatelje biti otvoren od 15:00.
Cijene ulaznica 50 kn za jednu utrku, dok dvodnevna ulaznica iznosi 80 kn.

Startna lista:
1 MAJNIĆ Karlo HR
2 IVAČIČ Matic SLO
3 ČONDA Aleksander SLO
4 CVETKO Renato HR
5 MESIARIK Jan SK
6 PAVLIC Jurica HR
7 KUKOVICA Samo SLO
8 RADKOVIČ Žiga SLO
9 VOLDRIH Matic SLO
10 VIDA Ladislav SLO
11 BOT Dalibor SLO
12 GREGORIČ Maks SLO
13 PEČNIK Jernej SLO
14 ŠTOJS Denis SLO
15 PIGAC Karlo HR
16 ŽAGAR Matej SLO

__________________________________________________________________


ŠRD TRNAVA HODOŠAN - OTVORENJE RIBOLOVNE SEZONE
Proljetni Kup "Trnava 2013. "


Na Vuzemeni ponedjeljak 01.04.2013. ŠRD Trnava iz Hodošana upriličilo je druženje članova uz otvorenje ribolovne sezone te organizirao Proljetni Kup "Trnava 2013.".

Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa na kojojem su se natjecali:
ŠRD "Žužička" Kotoriba - Škoda Mladen, Markan Zlatko i Legin Nenad,
ŠRD "Smuđ" Goričan - Ivan Mikopka, Josip Jakšić i Nikola Vargek,
ŠRD "Črnec" Donji Hraščan - Dražen Fleten, Drago balent i Perica Zrna
ŠRD "Trnava " Hodošan - I ekipa - Željko Šupljika, Nenad Strbad , Mladen Strbad
ŠRD "Trnava " Hodošan - II ekipa - Goran Kovač, Miljenko Kovač i Mario Dominić
ŠRD "Ribica" Turčišće - Zlatko Katančić , Danijel Novak i Krunoslav Marić.

Za regulativu natjecanja bio je zadužen vrhovni sudac
Zrna Vladimir.
Na kraju natjecanja podijeljena su priznanja za najbolje. Prvo mjesto osvojila je ekipa Žužička iz Kotoribe a najbolji pojedinac bio je
Legin Nenad iz istoimene ekipe koji je ulovio 15,7 kg ribe.
Drugo mjesto osvojila je domaća ekipa Trnava I a treće mjesto ekipa "Črnčec" Donji Hraščan.
Nakon podjele nagrada i priznanja slijedila je veselica uz grah i muziku.

Športsko ribolovno društvo "Trnava" Hodošan osnovano je 18. veljače 1962.godine.
Na ribnjaku u Hodošanu, izgrađen je Ribički dom dobrovoljnim radom i donacijama članova društva.
Ribiči ŠRD Trnave uređuju ga i čuvaju. Redovito poribljavaju vode koje su im dodjeljene na upravljanje.
Organiziraju klupska ribolovna natjecanja. Imaju dobre odnose s ostalim ribolovnim društvima u općini Donji Kraljevec.opširnije + fotogalerija

__________________________________________________________________


LOVAČKO DRUŠTVO „FAZAN“ HODOŠAN

Na temelju članka 76. stavak 1. točke 3. Zakona o lovstvu (NN 140/05) i Godišnjeg plana za poduzimanje određenih mjera za sprečavanje štete od divljači kojeg je donio Izvršni odbor lovačkog društva „FAZAN“ Hodošan za lovnu godinu 20013/14. Lovačko društvo „FAZAN“ Hodošan daje :

JAVNA OBAVIJEST

Obavještavaju se korisnici zemljišta koja se nalaze u zajedničkom otvorenom lovištu br. XX-105 HODOŠAN kojim gospodari lovačko društvo „FAZAN“ Hodošan ukoliko žele zaštititi svoja poljoprivredna zemljišta od šteta od divljači, da su dužna pravovremeno obavijesti o početku šteta na poljoprivrednim kulturama, kako bi lovoovlaštenik mogao postupiti po «Godišnjem planu».

O nastalim štetama obavijestite:
1.
Gosarić Dražen Hodošan 091 506 0937
2.
Blagus Melko Hodošan 091 730 6046
3.
Blagus Josip Hodošan 099 222 3000

-Sprečavanje šteta lovoovlaštenik nije dužan poduzimati u ograđenim voćnjacima, plantažnim i sličnim nasadima.
-Za ostvarivanje prava zaštite korisnik zemljišta dužan je lovoovlašteniku dati na uvid vlasnički ili posjedovni list, odnosno ugovor o zakupu zemljišta te na zahtjev lovoovlaštenika omogućiti utvrđivanje položaja zemljišta.

Predsjednik:
Vlašić Miroslav

__________________________________________________________________

ŽUPANIJSKO IZBORNO POVJERENSTVO MEĐIMURSKE ŽUPANIJE


Na temelju članka 32. i 33. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske ("Narodne novine",broj 92/10 i 23/13), Županijsko izborno povjerenstvo MEĐIMURSKE ŽUPANIJE donosi

RJEŠENJE o određivanju biračkih mjesta NA PODRUČJU općine DONJI KRALJEVEC

Na području općine DONJI KRALJEVEC određuju se biračka mjesta
1. Biračko mjesto broj 1.
DONJI KRALJEVEC - OSNOVNA ŠKOLA, ČAKOVEČKA 7
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u CVIJETNA, ČAKOVEČKA, KOLODVORSKA ULICA, MURSKA, ULICA AUGUSTA ŠENOE,
ULICA KRALJA TOMISLAVA

2. Biračko mjesto broj 2.
DONJI KRALJEVEC - PROSTORIJE OPĆINE, KOLODVORSKA ULICA 52D
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u DRAVSKA, FRANKOPANSKA ULICA, GROBLJANSKA, LUDBREŠKA, MLINSKA, PRVOMAJSKA,
ULICA BRAĆE RADIĆA, ULICA GORNJI KRAJ

3. Biračko mjesto broj 3.
HODOŠAN - PROSTORIJE NOGOMETNOG KLUBA, ULICA BRAĆE RADIĆA
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u CVJETNA ULICA, PRVOMAJSKA, TIHA, ULICA BRAĆE RADIĆA, VINOGRADSKA, VUKOV GAJ,
ZAVRTNA

4. Biračko mjesto broj 4.
HODOŠAN - VATROGASNI DOM, PRVOMAJSKA 2
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u ČAKOVEČKA, GLAVNA ULICA, GROBLJANSKA, PALIH BORACA, PREČNA, ŠKOLSKA, USKA,
ZLATOLJSKA

5. Biračko mjesto broj 5.
DONJI HRAŠĆAN - DOM KULTURE, DONJI HRAŠĆAN 96
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u DONJI HRAŠĆAN

6. Biračko mjesto broj 6.
DONJI PUSTAKOVEC - DOM KULTURE, DONJI PUSTAKOVEC 111
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u DONJI PUSTAKOVEC

7. Biračko mjesto broj 7.
SVETI JURAJ U TRNJU - OSNOVNA ŠKOLA, SVETI JURAJ U TRNJU 51
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u SVETI JURAJ U TRNJU

8. Biračko mjesto broj 8.
PALINOVEC - DOM KULTURE, PALINOVEC
na kojem će glasovati birači s prebivalištem u PALINOVEC

KLASA: 013-03/13-01/1
URBROJ: 2109/1-01-13-50
ČAKOVEC, 18. 03. 2013.
PREDSJEDNIK Milko Sambolek, dipl. iur.

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC


Na temelju članka 8. stavka 3. Zakona o savjetima mladih («Narodne novine», broj 23/07), članka 32. Statuta Općine Donji Kraljevec (»Službeni glasnik Međimurske županije» broj 10/9) i Odluke o osnivanju Savjeta mladih («Službeni glasnik Međimurske županije» broj 9/08), Općinsko vijeće na svojoj 31. sjednici održanoj dana 14.03.2013. godine donijelo jeRJEŠENJE o imenovanju članova Savjeta mladih Općine Donji Kraljevec


Za članove Savjeta mladih Općine Donji Kraljevec, s danom 14.03.2013. godine imenuju se:

1.
Ivan Borović, Donji Pustakovec
2.
Vedran Babić, Donji Pustakovec
3.
Igor Ivković, Donji Pustakovec
4.
Jurica Purić, Palinovec
5.
Mihael Ružić, Donji Kraljevec
6.
Dino Lepen, Donji Kraljevec
7.
Josip Herman, Donji Pustakovec


OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE DONJI KRALJEVEC
PREDSJEDNIK OV:Josip Mlinarić


__________________________________________________________________


OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
Osmi susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole - "Pisanica"

Već tradicionalno na Cvjetnicu u nedjelju 24. 03.2013. u holu OŠ Hodošan te u prostoru športske dvorane održan je 8. susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole - "Pisanica" na kojoj su uz učenike i roditelje, sudjelovali i učenici OŠ Donji Kraljevec (učenici 7.r.)

Sam program je započeo u 9,30 Sv. Misom koju je predvodio
vlč. Darko Kelemenić, župnik Župe Sveti Juraj u Trnju .
Nastupio je višeglasni župni pjevački zbor pod ravnanjem
Nenada Glavaka. Nakon Mise održan je izložbeno-prodajni sajam.

Mnogo lijepih ukrasa, kolača, ručnih radova - mnogo truda, a sve za druženje, potrebe učenika i škole.
Hvala svima !


Također veliko "HVALA" članicama Udruge "Sport za sve" koje su učenicima 7.r. OŠ D.Kraljevec darovale ručno izrađene pisanice. (Danijela Smolek Lengelić.)


opširnije


__________________________________________________________________

UDRUGA SPOTRSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"
Izlet u Vukovar i Ilok

U subotu 23. ožujka 2013. Udruga sporske rekreacije "Sport za sve" posjetila je herojski grad VUKOVAR.
Uz vožnju podravskom magistralom i stručno vodstvo vodiča Brankice Vlahek Ivek te uz kraću pauzu na putu preko Koprivnice, Virovitice, Slatine i Našica najprije se posjetilo ĐAKOVO.
Nakon obilazka Đakovačke katedrale posjetila se Crkva Svih svetih koja je sagrađena u 14 st. a u vrijeme vladavine Turaka a koja je bila pretvorena u džamiju, a koja je sačuvana i pretvorena u katoličku crkvu Svih svetih.
Posebna ljepota ovog jedinstvenog objekta u cijeloj Hrvatskoj je unutrašnjost u bizantsko-maurskom stilu.
Nakon dolaska u VUKOVAR - grad koji je postao simbolom hrvatskog otpora i stradanja za vrijeme Domovinskog rata, razgled grada započeo je s VUKOVARSKOM BOLNICOM u kojoj se nalazi Muzej sjećanja.
U nastavku posjeta slijedila je šetnja i razgledavanje uz DVORAC OBITELJI ELTZ - te središtem grada (KRIŽ NA DUNAVU) - FRANJEVAČKI SAMOSTAN – VODOTORANJ (simbol obrane Vukovara).
Nakon vožnje do OVČARE (mjesta stradanja brojnih ranjenika i civila) posjetilo se SPOMEN GROBLJE STRADALIMA U DOMOVINSKOM RATU. Tu su članice upalile svijeće za sve poginule.
Iz Vukovara krenulo se u pravcu ILOKA. Ilok je najistočniji grad Hrvatske gdje je Dunav administrativna granica Hrvatske i Srbije. S brijega Iločkog dvorca pruža se prekrasan pogled na Dunav.
U srednjem vijeku u Iloku je izgrađena utvrda (12. st.),te izgrađen Franjevački samostan i crkva Sv. Ivana Kapistrana.
Nakon posjete vinskom podrumu i degustaciji vina i večere slijedio je povratak u Donji Kraljevec.opširnije + fotogalerija

__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN
Izlet u Dubrovnik

Udruga žena Donji Hrašćan organizirala je dvodnevni izlet u Dubrovnik i Budvu.
U petak navečer, 15.3.2013.god krenuli smo na ovo prekrasno dvodnevno putovanje. Nakon cijelonoćnog puta u subotu ujutro sretno smo stigli u Dubrovnik.
Uz pratnju lokalnog vodiča razgledali smo prekrasan Dubrovnik , te se upoznali njegovom poviješću, popili kavu na Stradunu, fotografirali se te punih dojmova krenuli u Budvu.
U Budvu smo stigli u ranim večernjim satima, te smo nakon smještaja u hotel, večerali, rasplesali se uz ritmove žive muzike, razmijenili dojmove i odmorili.
Drugi dan krenuli smo u razgledavanje prekrasne Budve, a zatim smo se uputili u Kotor - najljepši grad u zaljevu Boke kotorske opasan zidinama u kojem se nalaze brojne crkve i palače te katedrala sv. Tripuna.

Nakon razgleda tog prekrasnog grada, vožnjom Boka-kotorskim zaljevom stigli smo do Perasta iz kojeg smo se brodicom odvezli do otoka i svetišta Gospe od Škrpjela.
Svetište Gospe od Škrpjela jedno je od najljepših Marijanskih svetišta s vrijednim umjetničkim djelima i povijesnim muzejem.
Uz prekrasno druženje vratili smo se kući u kasne noćne sate, puni lijepih dojmova s putovanja koje se ne zaboravlja.
Laura Bunc


opširnije + fotogalerija


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC

Temeljem članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji („Narodne novine“ broj 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) te Zaključka o otvaranju javne rasprave Općinskog načelnika (Klasa: 021-05/10-04/240, Urbroj: 2109-06-13-18) od 07.03.2013., Jedinstveni upravni odjel Općine Donji Kraljevec

OBJAVLJUJE OGLAS o otvaranju javne rasprave o prijedlogu

I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja poduzetničke zone u Hodošanu (Sl.glasnik Međimurske županije br. 12/09)

1.Upućuje se na javnu raspravu prijedlog I. izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja poduzetničke zone u Hodošanu (Sl.gl.Međ.žup.br. 12/09) (u daljnjem tekstu ID DPU).

2.Prijedlog ID DPU izrađen je od tvrtke Urbia d.o.o. Čakovec.

3.Javna rasprava o prijedlogu ID DPU, u trajanju od 15 dana počet će 8 dana od dana objave u lokalnom tjedniku, odnosno počet će 20.03.2013. i završiti 03.04.2013. godine.

4.Javni uvid u prijedlog ID DPU moguć je u vremenu trajanja javne rasprave u prostorijama Općine Donji Kraljevec, Kolodvorska 52d, 40350 Donji Kraljevec, radnim danom u vremenu od 8.00 do 15.00 sati.

5.Javno izlaganje o prijedlogu I. izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja poduzetničke zone u Hodošanu (Sl.gl.Međ.žup.br. 12/09) održat će se dana 26.03.2013., s početkom u 11.00 sati, u prostorijama Općine Donji Kraljevec.

6.Pisana očitovanja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog ID DPU podnose se u pismenom obliku ili se upisuju u knjigu primjedbi izloženoj u općinskim prostorijama, do završetka javne rasprave, na adresu Općina Donji Kraljevec, Kolodvorska 52d, 40350 Donji Kraljevec , s napomenom „ZA JAVNU RASPRAVU O I. ID DPU PODUZETNIČKE ZONE U HODOŠANU“.

__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
OBAVIJEST O ODVOZU GRANJA OD OBREZIVANJA VOĆAKA


Obavještavaju se mještani naselja Općine Donji Kraljevec da se granje od obrezivanja voćki može dovoziti svake subote do Uskrsa ( 09.,16.- 23.03.2013.) u vremenu od 9,00 do 17,00 sati i to:

1. naselje Donji Kraljevec na prostor bivše deponije (kotec)
2 .naselje
Palinovec - na prostor koji je korišten u 2012. godini
3. naselje
Donji Hrašćan- na prostor koji je korišten u 2012. godini
4. naselje
Sveti Juraj u Trnju - na prostor bivše deponije
5. naselje
Donji Pustakovec-na šudergrabu prema Palovcu
6. naselje
Hodošan - na prostor bivše deponije


Dovoz će se strogo kontrolirati pa se upozoravaju mještani da dovoze isključivo granje.
Nakon Uskrsa
zabranjuje se dovoz na navedene lokacije, te će se nadalje granje zbrinjavati preko firme Pre-kom d.o.o. Prelog.

Općina Donji Kraljevec - Božena Tizaj


__________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
Odluke i izvješća


Temeljem članka 31. Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 26/03-pročišćeni tekst, 82/04, 110/04-Uredba, 178/04, 38/09, 79/09,153/09, 49/11 i 144/12 ) i članka 32. Statuta Općine Donji Kraljevec (*Službeni glasnik Međimurske županije* br. 10/09.) Općinsko vijeće Donji Kraljevec , na svojoj 31.sjednici održanoj dana 14.03.2013. donijelo je ODLUKU IV IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O KOMUNALNOM DOPRINOSU OPĆINA DONJI KRALJEVEC


Temeljem članka 30. stavka 5.Zakona o komunalnom gospodarstvu ( NN 26/03-pročišćeni tekst, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 49/11, 84/11 / 90/11)i članka 32. Statuta Općine D. Kraljevec ( “ Službeni glasnik Međimurske županije” br.10/09.), Općinsko vijeće Općine D. Kraljevec na svojoj 31. sjednici održanoj dana 14.03.2013.g.donosi IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU PROGRAMA GRAĐENJA OBJEKATA I UREĐAJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE OPĆINE DONJI KRALJEVEC ZA 2012.GODINUTemeljem čl. 11. st. 4. Zakona o otpadu (NN RH 178/04, 153/05, 111/06, 110/07, 60/08i 87/09.), čl. 3. st. 6 Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN RH 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03– proč. tekst, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11 i 144/12.), Plana gospodarenja otpadom Općine Donji Kraljevec i članka 32. Statuta Općine Donji Kraljevec ("Službeni glasnik Međimurske županije" br. 10/09.), Općinsko vijeće Općine Donji Kraljevec je na svojoj 31. sjednici održanoj dana 14.03.2013. godine, prihvatilo je IZVJEŠĆE O GOSPODARENJU OTPADOM NA PODRUČJU OPĆINE DONJI KRALJEVEC U 2012.GODINI
Temeljem članka 28., 29. i 29a. Zakona o zaštiti i spašavanju („Narodne novine“ broj 174/04, 79/07, 38/09 i 127/10 i članka 32. Statuta Općine Donji Kraljevec („Službeni glasnikMeđimurske županije“ br. 10/09), Općinsko vijeće Općine Donji Kraljevec na svojoj 31. sjednici održanoj dana 14.03.2013. godine, donijelo je
ODLUKU o izmjenama i dopunama Plana zaštite i spašavanja Općine Donji Kraljevec i Plana civilne zaštite Općine Donji Kraljevec


Na temelju članka 28. stavka 4. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( NN 26/03-pročišćeni tekst, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 49/11, 84/11, 49/11 i 144/12) i članka 32. Statuta Općine Donji Kraljevec («Službeni glasnik Međimurske županije» broj 10/09), Općinsko vijeće Općine Donji Kraljevec na svojoj 31. sjednici održanoj dana 14.03.2013.g. donijelo je
Izvješće o izvršenju Programa održavanja objekata komunalne infrastrukture Općine Donji Kraljevec za 2012.godinu


__________________________________________________________________

KLUB MLADIH KRALJEVČANI
VUZMENKAOve godine Klub Mladih Kraljevčani organizira Vuzmenku iza igrališta.

Svi koji imate materijala za vuzmenku i trebate odvoz istog javite se organizatorima
Dini Lepenu ili Hrvoju Slavičeku.

Radna akcija skupljanja istog biti će ove subote 23.03.2013.
__________________________________________________________________

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA - OGRANAK DONJI KRALJEVEC
Održana godišnja skupšina

U subotu 26.03.2013.godine u vijećnici Općine Donji Kraljevec održana je godišnja skupština Ogranka UDVDR-a Donji Kraljevec.
Nakon sviranja himne i odavanje počasti minutom šutnje za sve umrle i poginule branitelje slijedilo je otvaranje skupštine te izbor radnih Tijela.
Program rada Ogranka za 2012.godinu podnio je predsjednik udruge
Stanko Balent a financijsko izvješće blagajnik Krešo Lepen te je nakon toga slijedila njihova rasprava i usvajanje.
Udruga je 25.06.2012. sudjelovala na XVIII. sportskim igrama u Prelogu natjecavši se u kuglanju osvojivši 17. mjesto te u stolnom tenisu gdje su ostvarili zapaženi rezultat osvojivši prvo mjesto.
Slijedio je dogovor o nastavku izgradnje braniteljskog doma Hodošan. Dogovoreno je održavanje radne akcije na domu koja će se održati 6. travnja 2013.
Sjednica je završila uz ostala pitanja i prijedloge te uz prigodni domjenak.__________________________________________________________________

SVEČANOST OBLJETNICE POSVEĆENJA KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA - DAN PALINOVCA

U subotu, 16.ožujka 2013.g. u Palinovcu se održala proslava Dana Palinovca, ujedno i obljetnica posvećenja kapelice Presvetog Trojstva.
1994. godine na zboru građana donijeta je odluka o proglašenju dana mjesta Palinovec. Odlučeno je da to bude 19.03. - na Jožefovo.
Prije 18 godina obnovljena je kapelica Presvetog Trojstva, a posvetio ju je blagopokojni monsinjor doktor Đuro Kokša, pomoćni zagrebački biskup. Od onda svake godine obilježava se - Dan Palinovca.

U programu su uživali mnogi Palinovčani i njihovi dragi gosti te načelnik Općine Donji Kraljevec
Zlatko Horvat, donačelnik Kristijan Baranašić te predsjednik Općinskog vijeća gosp. Josip Mlinarić, te predstavnici udruga iz Palinovca i mnogi gosti.

Program proslave započeo je dočekom uzvanika kod kapelice Presvetog Trojstva u Palinovcu i Svetom misom koju je služio
vlč. Darko Kelemenić.
Nakon toga uslijedio je mimohod do Doma kulture Palinovec uz mimohod Puhačkog orkestara Općine Donji Kraljevec koji je svirao na mimohodu i svirao himnu na početku programa u Domu Kulture gdje je proslava nastavljena uz pozdravnu riječ domačina i uzvanika, dodjelu plaketa, te kulturno-umjetnički program.

Program je vodila
Tamara Recek. Prisutnima su se obratili predsjednik MO Palinovec, Tomislav Srpak i načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat koji je svim mještanima Palinovca čestitao na njihovom danu.

Tomislav Srpak pozdravio je prisutne i nastavio:

Dragi gosti, dragi uzvanici; dragi Palinovčani;sve vas lijepo i od srca pozdravljam, u svoje ime i u ime svih članova mjesnog odbora Palinovec.Uvijek vas je lijepo vidjeti ovako okupljene povodom proslave dana našeg mjesta. Evo već po 18. put okupljamo se ovako da bi obilježili Dan Palinovca - Jožefovo.
Rijetko koje mjesto, a pogotovo ovako malo, u našoj okolici i šire ima svoj dan i na to smo ponosni.

Ponosni smo i na svoje ljude, na naše mlade - koji s ljubavlju nose ime našeg mjesta diljem lijepe naše i u svijetu, ističući se na vatrogasnim natjecanjima, prvenstvima mažoretkinja, vjeronaučnim olimpijadama, sportskim natjecanjima, na studijima i drugdje.
Ponosni smo i na naše ne tako mlade - u našem mjestu živi Marija Zrna, žena koja je u protekloj godini proslavila 100-ti rođendan, načelnik naše Općine Donji Kraljevec je iz naše općine, zatim predsjednik puhačkog orkestra naše općine, kao i predsjednica KUD-a Donji Kraljevec, i dugo bi bilo nabrajati gdje nas sve ima.
Ponosni smo i da slogom i druženjem organiziramo ovaj naš dan.

U mjestu imamo 4 udruge i sve su uključene u organizaciju ovog događaja, zajedno s mjesnim odborom.
O samom kulturnom programu brine Udruga žena Palinovec. Nekoliko godina unazad dobar dio programa nosi naša mladež - naša budućnost.

U našem Palinovcu u protekloj godini nastavili smo s uređenjem ovog društvenog doma, konkretno završena je fasada. Na školskom dvorištu uredili smo igralište sa spravama-igračkama za djecu. Temeljito smo obnovili pilj svetog Roka kod vatrogasnog doma.Također radimo i na našoj industrijskoj zoni. Slijedi uređenje pješačkih i biciklističkih staza, zatim uređenje poljskih puteva i ostalog potrebnog u našem mjestu.

I da ne duljim;
Drogi Poljnovčani, čestitam vam Dan Palinovca, svima skupa želim da uživate u programu koji slijedi, a nakon toga na domjenku i zabavi do jutra.

Svake godine za Dane Palinovca dodjeljuju se priznanja za istaknute pojedince.Ove godine MO je odlučio da se Plaketa naselja Palinovec uruči:
- za osobni doprinos u razvoju Palinovca gosp.
Nenadu Šimunko , ponos mjesta Palinovec, veliki borac, mladić koji može biti primjer i mladima i starijima
te Puhačkom orkestru Općine Donji Kraljevec aplaketa je predana
Josipu Receku - predsjedniku puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec.

U nastavku programa Puhački orkestar je pod ravnanjem
prof. Ivana Belovarija izveo dvije skladbe i to: überall blühen rosen i instant koncert.Kroz redove ovog orkestra prošlo je nekoliko mještana Palinovca , a neki još uvijek tu sviraju.

Sa svojom veselom muzičkom točkom "kad u školu krenem" nastupilo je 25 učenika Područne škole Palinovec a koje su pripremile učiteljice
Elizabeta Matjaško i Ljiljana Zelenić.

U kulturno-umjetničkom programu koji je uslijedio spletom međimurskih kola i pjesama u narodnim nošnjama nastupili su mladi Paljnovčani ,koji su otplesali dva spleta međimurskih plesova a glazbena potpora su bili
Martin i njegovi pajdaši.
Martin je zapjevao "V kotoribi cug mašina fučnula..." te zaradio gromoglasan pljesak.
Šaša je recitirala stihove svoje bake Štefice Sabol "Obični sam čovek"..

Skupina veseljaka , dobrih duša i amaterskih glumaca prikazala je igrokaz čiji su tekst obradili iz predstave "Oglas" koji je napisala
Zinka Čituš Čižmešija.Glumci s imenima koje ne treba posebno predstavljati.

Za kraj programa druženje Palinovčana i gostiju nastavljeno je uz
Mirka Švendu - Žiga Međimurskoga , te tombolu i zabavu uz langoše koju su organizirali vatrogasci Palinovca, sve do ranojutarnjih sati.


opširnije + fotogalerija


__________________________________________________________________

ODRŽANA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VZPO DONJI KRALJEVEC -GORIČAN

U ponedjeljak 11. ožujka 2013. u Donjem Kraljevcu održana je Izborna godišnja skupština VZP Donji Kraljevec - Goričan.
Nakon otvaranja skupštine i pročitanog Izvješća o radu u proteklom mandatu data je razrješnica starim dužnošnicima.
Slijedio je izbor novih obnašatelja dužnosti: Za zapovjednika VZPO Donji Kraljevec - Goričan izabran
Slavko Loparić a za zamjenike zapovjednika izabrani su Josip Kuhanec i Marijan Blažeka.
Za predsjednika savjeta mladeži VZMŽ izabran je
Franjo Jančec a za tajnika Vjeran Štampar.
Predsjednik VZPO Donji Kraljevec - Goričan u novom mandatu biti će
Dragutin Glad a zamjenik zapovjednika Andrija Ilijaš.

Skupštini su prisustvovali predsjednik VZŽM
Zlatko Orsag, načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat
predsjednik OV Goričan
Katanec Robert ,te počasni zapovjednik - Dragutin Pavlic.opširnije + fotogalerija

__________________________________________________________________

UDRUGA ŽENA PALINOVEC
Održana redovna godišnja skupština


Skupštini Udruge žena Palinovec, jedne od najstarijih i najbrojnijih udruga žena u ovom kraju, odazvalo se u nedjelju 10. ožujka stotinjak mještanki Palinovca i gostiju.

Nakon minute šutnje za nedugo preminulu članicu Biserku i sve ostale preminule članice, po dnevnom redu predsjednica
Ljubica Srpak pročitala je Izvještaj o radu za 2012.godinu iz kojeg se moglo iščitati da su u udruzi iznimno aktivni.

Financijski izvještaj podnijela je blagajnica
Ljiljana Zelenić, a izvještaj Nadzornog odbora Marija Fileš.
Sanja Jančec podastrala je plan rada za 2013. godinu među kojima ističemo izradu kostima za fašnik, nabavku kvalitetnog fotoaparata, suradnju s udrugama u mjestu i van njega, nastavak obnovi narodnih nošnji za djecu i ostale brojne aktivnosti. Istaknuto je da financijski plan prati zacrtano, a sva su pročitana izvješća jednoglasno usvojena.
Skupštini su se osim članica udruge odazvali i gosti - načelnik Općine Donji Kraljevec
Zlatko Horvat, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Palinovec Tomislav Srpak, vijećnik Općine Donji Kraljevec Josip Čemerika, predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec, predstavnik NK Mladost Palinovec Miljenko Fileš, predstavnik Športsko-ribolovne udruge Šaran Palinovec Dragan Vurušić, članice Aktiva žena Donji Pusakovec, članice Udruge žena Donji Hrašćan, članice udruge žena Hodošan, predsjednica i predstavnice KUD-a Općine Donji Kraljevec.
- Čestitam udruzi žena na dobrom radu i razvoju mjesta Palinovec, uključeni ste u rad i boljitak našeg mjesta i na tome vam zahvaljujem. Preostalo je da uredimo ceste u selu, kanalizacija ide prema završetku – istaknuo je između ostalog načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat koji je u ime Općine svim ženama donio cvijeće.
Gosti su redom pohvalili rad udruge te zaželjeli dobar daljnji rad i suradnju.
Radno predsjedništvo Skupštine činile su predsjedavajuća
Tamara Recek te članice Sanja Jančec i Vesna Švenda, zapisničarka Ruža Špirk i dvije ovjerovateljice zapisnika Anđelka Talan i Marija Fileš.
Udruga žena za sve je članice pripremila male poklone (kemijske olovke i dukat-čokoladice). Nakon službenog dijela Skupštine, nastavljeno je druženje uz jelo, piće, kavu i kolače.opširnije + fotogalerija


__________________________________________________________________

Najava:
BIMEP 2013. Biciklima međimurskih putova“ - Međimurje-zdrava županija

I ove godine, kao i proteklih sedam, održat će se sportsko-rekreacijska manifestacija BIMEP.
Ista je planirana za nedjelju 21. travnja 2013. godine i to od 9,00 do 18,00 sati.
Start ili početak vožnje moguć je od 09,00 sati do 18,00 sati (u bilo koje doba u tom vremenu) sa jednog od 16 stajališta koja će biti otvorena do 18,00 sati (do kada je moguće dobiti pečat).
Radi se o jednoj od najvećih jednodnevnih sportsko-rekreacijskih manifestacija na području Međimurske županije u 2013. godini.


Neke od novotarija, osim što je završetak prebačen sa 17,00 na 18,00 sati, su povećani broj ulazno/izlaznih punktova (ukupno će ih biti 16), a time i povećanje ukupne (uvjetno rečeno) staze. Tako će novi punktovi biti u mjestima Pušćine, Gornji Mihaljevec i Sveti Juraj na Bregu.

Želja je organizatora da se što veći broj stanovnika Međimurske županije bez obzira na dob, spol i zanimanje uključi na jednom od 16 stajališta koji će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Orehovici, Macincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu, Podturnu, Prelogu , Čakovcu, Pušćinama, Gornjem Mihaljevcu i Svetom Juraju na Bregu i da biciklom sa obitelji, prijateljima, razredom i sl. prođe prema svojim fizičkim mogućnostima određenu stazu (stajališta će se u nabrojenim mjestima nalaziti u središtu mjesta uz glavne saobraćajnice).

Prilikom uključivanja u vožnju biciklom svaki sudionik će dobiti prigodnu diplomu sa ucrtanom trasom kretanja.
Dolaskom na pojedino stajalište u diplomi će mu se otisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu.
Na svakom stajalištu prije početka potrebno je ispuniti prijavnicu i uplatiti 5,00 kn startnine.
Organizator želi da se na ovu i slične manifestacije uključi što veći broj građana s ciljem da se stvori navika za uključivanjem u redovne oblike tjelesnih aktivnosti kako bi se osigurao dug i kvalaitetan život.
I u slučaju lošeg vremena BIMEP se ne odgađa.

__________________________________________________________________


ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Popravak udarnih rupa na cesti LC 20058 Čehovec - Donji Kraljevec


Županijska uprava za ceste Međimurske županije nakon završetka zimske službe, započela je na radovima redovnog održavanja i zaštite županijskih i lokalnih cesta.


Trenutno se izvode radovi i popravak udarnih rupa na makadamskoj cesti i profiliranje iste ( dovoz i ugradnja kamenog materijala ) LC 20058 Čehovec-Donji Kraljevec u Donjem Kraljevcu.

__________________________________________________________________


VETERANSKI MALONOGOMETNI TURNIR ANTUN BALENT TOČA
Toni i treći puta pobjednik
U subotu 09.03.2013. odigrano je zadnje 9. kolo veteranskog malonogometnog turnira Antun Balent Toča.


Pobjednik turnira je ekipa TONI d.o.o. Donji Kraljevec, drugo mjesto osvojila je ekipa AC Jesenović a treće mjesto ekipa Iskusni jahači.Pobjednik jubilarnog desetog veteranskog turnira Antun Balent Toča postala po treći puta uzastopno je ekipa Toni. Oni su u zaostaloj utakmici pobijedili Slogu 6:0 te veterane Kraljevčana 38 5:1.

Sloga je pobijedila Veterane Hodošana 5:4, Euroklima-Mefisto 5:1, Termiti-Sizima 5:3. U posljednjem susretu i derbiju AC Jesenović je minimalnim rezultatom ostvario pobjedu nad Iskusnim Jahačima i završio na drugom mjestu.

Najboljim vratarem turnira proglašen je Mario Bartolić iz pobjedničke ekipe. Najbolji strijelac bio je Siniša Vađunec igrač ekipe Iskusni Jahači.


Za ekipu Toni igrali su: M. Bartolić, Petrić, Kos, I. Bartolić, Mustač, Frančić, Bogdan, Gašparić, Poljak, Kraljić, Srpak, Štefulj. Najbolje ekipe, ali i sudionici, primili su pokale i priznanja.


Antun Marodi Toni nakon što je njegova ekipa osvojila treći uzastopni naslov je rekao: „Zasluženo smo ponovno osvojili ovaj turnir koji iz godine u godinu postaje sve kvalitetniji i bolji a da smo odlična ekipa potvrđuje i podatak da smo unatrag tri godine izgubili tek jednu utakmicu. Pohvalio bih sve moje igrače ali i ovaj turnir koji je odlično organiziran i zaslužuje čestitke.“


Organizacija veterana Kraljevčana 38 bila je izvrsna, a sve ekipe bile su počašćene lovačkim gulašom. Turnir je vodio
Miro Radmanić, a sve susrete je sudio Mijo Horvat.


Konačni poredak: 1. TONI 24, 2. AC JESENOVIĆ 21, 3. ISKUSNI JAHAČI 19, 4. EUROKLIMA 18, 5. TERMITI 18, 6. VET. KRALJEVČAN 38 10, 7. SLOGA 9, 8. VET. HODOŠAN 7, 9. SIZIM 6, 10. MEFISTO 1.


__________________________________________________________________


OSNOVNA ŠKOLA HODOŠAN
9. natjecanje mladeži Crvenog križa


U subotu, 16. ožujka s početkom u 10,00 sati, u Osnovnoj školi Hodošan održava se Deveto natjecanje mladeži Crvenog križa za osnovne i srednje škole.
Organizacijski zahtjevno natjecanje već od 9 sati okuplja 13 ekipa iz osnovnih i 5 ekipa iz srednjih škola Međimurja. Sudionici natjecanja pišu test kojim se provjerava znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a nakon toga praktičnim vježbama provjerava se njihovo znanje o pružanju prve pomoći.

Proglašenje pobjednika, podjela pehara i jedinstvenog Biltena natjecanja te druženje sudionika i gostiju bit će nakon 14,30 sati u Restoranu „Zelengaj“ na graničnom prijelazu Goričan.

Pobjedničke ekipe u kategorijama pomladak i mladež škola bit će sudionice 5. regionalnog natjecanja u nekoj od škola Krapinsko-zagorske županije, 13. travnja 2012. godine.
Na dosadašnjim regionalnim natjecanjima u Varaždinu, Krapini, Donjem Kraljevcu i Lepoglavi međimurske škole uvijek osvajaju medalje (spomenimo prva mjesta ekipa iz Male Subotice, Domašinca i Hodošana te već tradicionalna druga mjesta Gimnazije Čakovec).
Osnovna škola Hodošan potpuno je, osmi puta za redom, spremna na taj izazovni poduhvat koji okuplja najmanje 250 sudionika.


__________________________________________________________________

DVD SVETI JURAJ U TRNJU
Održana Izborna godišnja Skupština


U subotu 02.02.2013.godine u društvenom domu u Svetom Juraju u Trnju održana je Izborna godišnja Skupština DVD-a Sveti Juraj u Trnju.

Skupštini su osim članova DVD-a prisustvovali načelnik općine Donji Kraljevec gospodin
Zlatko Horvat, član predsjedništva VŽMŽ Dragutin Glad, župnik župe Sv. Juraj u Trnju vlč. Darko Kelemenić, predsjednik VMO Sv. Juraj u Trnju gospodin Mladen Čavlek, zamjenik zapovjednika VZO Donji Kraljevec - Goričan Josip Kuhanec ,predsjednik vatrogasnih veterana Međimurske županije Josip Sabol te predstavnici ŠRD "Jezerišće" ,nogometnog kluba Trnava, tamburaški sastav udruge Pjesma, te predstavnici DVD Donji Hraščan, DVD Hodošan, DVD Donji Kraljevec, DVD Donji Pustakovec, DVD Goričan, DVD Palinovec i DVD Čehovec


Na Skupštini bila su podnijeta Izvješća Upravnog odbora , Zapovjednika , Blagajnika i Nadzornog odbora o radu DVD-a Sv. Juraj u Trnju za 2012.godinu.
Izabrani su novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.
Za predsjednika je izabran
Vladimir Kolonić, za zamjenika predsjednika Mladen Čavlek , za zapovjednika Dario Vadlja , za zamjenika zapovjednika Tomislav Čavlek, tajnika Zdravko Halić , blagajnika Vladimir Baranašić.

a ostali članovi Upravog odbora su:
Kolonić Vladimir, Čavlek Mladen, Baranašić Vladimir, Halić Zdravko, Vadlja Dario, Čavlek Tomislav, Zrna Zlatko, Halić Zlatko, Ajhler Marko, Molnar Dragutin i Kontrec Mario.
dok su novi članovi Nadzornog odbora
Mato Vagaj, Mirko Fajić i Branko Furdi.

Danijel Kramar primio je na skupštini diplomu o završenom školovanju za ispitanog vatrogasca kojeg mu je predao Dragutin Glad član predsjedništva VŽMŽ.
U društvo su primljeni novi članovi:
Naranđa Tomica, Habuš Dario, Baranašić Dario i Višnjić Renata.


fotogalerija

__________________________________________________________________


KLUB MLADIH DONJI PUSTAKOVEC
Održana 5. godišnja skupština

U subotu 2. ožujka, Klub mladih „Pustakovčan“ održao je 5. godišnju izbornu skupštinu u prostoijama Doma kulture u Donjem Pustakovcu.
Skupštinom su članovi ujedno obilježili i 5 godina aktivnog djelovanja Udruge.

Za predsjednika Kluba ponovno je izabran
Ivan Borović, za podpredsjednike Vedran Babić i Dejan Čonka, a Predsjedništvo je ovog puta, uz Daniela Čonku i Gorana Borovića, pojačano i ženskim članicama Lanom Strahija i Ivanom Vadlja.
Nadzorni odbor čine
Filip Strahija, Damir Blažeka, Darja Barić, Bruno Borović i Karlo Pađan, dok tajnik i blagajnik Kluba ostaje Iva Ivković.

Klub mladih „Pustakovčan“ iznimno je ponosan na svojih 5 godina postojanja te na brojne događaje koje su od osnutka organizirali
i koje će još u budućnosti organiziratijer ih upravo to čini jednom od najaktivnijih i najorganiziranijih udruga mladih na području Međimurske županije.

Za to je najviše zaslužan trud, zalaganje i dobra volja članova koji su uvijek spremni odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi svojim radom čim više poboljšali rad Udruge.
No naravno, bez svojih sumještana i svih ljudi koji su im na bilo koji način pomogli, Klub mladih „Pustakovčan“ danas ne bi bio tako uspješan.
Članovi Kluba su na skupštini, povodom 5. godišnjice osnutka, uručili i pismene zahvale svojim širokogrudnim sumještanima koji su im posebno pomogli:
Vladimiru Ivkoviću, obitelji Nikole Božeka, obitelji Ivice Srneca, obitelji Zlatka Kramara, obitelji Jančec i obitelji Blagus, DVD-u Donjeg Pustakovca, Udruzi žena Donjeg Pustakovca i Mjesnom odboru.
Prigodnim poklonom zahvalili su i prvom predsjedniku Kluba
Igoru Ivkoviću za velik doprinos i uspješno vođenje Kluba prve tri godine.
Također su zahvalili i Međimurskoj županiji, Općini Donji Kraljevec te tvrtki BAT na financijskoj i donacijskoj pomoći.
Poslije službenog dijela skupštine, uz svirku i dobro raspoloženje, goste su dugo u noć zabavljali članovi Aquarium banda.

Ovim putem članovi Kluba mladih „Pustakovčan“ žele se zahvaliti svima koji su im na bilo koji način pomogli, svima koji su odvojili svoje vrijeme i došli na neki od događaja u njihovoj organizaciji te posebno mještanima Donjeg Pustakovca koji ih podržavaju od osnutka, uvijek su spremni pomoći u bilo čemu i posebno cijene sav trud mladih Putakovčana.
Klub mladih „Pustakovčan“ nastojat će i dalje biti tako dobro organiziran i aktivan te će se truditi da se u njihovom najdražem selu uvijek nešto događa.
Ovih pet godina odradili su majstorski i sa srcem, a pokazali su da su spremni i za sljedećih pet!
IvkovićPLAN RADA ZA 2013. GODINU
Za rad kluba mladih „Pustakovčan“ tijekom 2013. godine predviđaju se slijedeće aktivnosti:

- Sudjelovanje na župnom križnom putu;
- Turnir u beli na proljeće;
- Vuzmenka;
- Uređenje parka i odbojkaškog igrališta te popratnih sadržaja;
- Proslava prvog maja; odbojkasko igralište i klupice ili tri mornara
- Ljeto u Donjem Pustakovcu - u sklopu toga organizirat će se Općinski malonogometni turnir i Igre mladih;
- Uređenje parka i odbojkaškog igrališta te popratnih sadržaja;
- Proslava prvog maja; odbojkasko igralište i klupice ili tri mornara
- Ljeto u Donjem Pustakovcu - u sklopu toga organizirat će se Općinski malonogometni turnir i Igre mladih;
- Turnir u beli na jesen;
- Sudjelovanje članova na događajima drugih udruga;
- Pomoć mladima iz okolnih sela u osnivanju udruga
- Izlet za sve članove kluba - adrenalinski vikend u Accredo centru ili dvodnevni planinarski izlet na Ivanščicu


opširnije + fotogalerija

__________________________________________________________________

PUHAČKI ORKESTAR OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Redovna godišnja skupština

U subotu 02.03.2013. s početkom u 18 sati Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec održao je svoju redovnu godišnju skupštinu.
Skupštini su prisustvovali načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat,predsjednik vijeća Općine Donji Kraljevec - Josip Mlinarić, predsjednik VMO Hodošan Zoran Strahija, predsjednik VMO Palinovec Vlado Sabol, dopredsjednica KUD Donji Kraljevec Gordana Vlah i predsjednica USR "Sport za sve" D. Kraljevec Katica Blagus.
Nakon pozdravne riječi i otvaranje skupštine i izbora radnog predsjedništva - Josip Herman predsjednik , Vlatko Vuk zapisničar i Kristijan Bozjak i Jurica Purić ovjeritelji zapisnika slijedilo je Izvješće o radu. Predsjednik Josip Recek pobrojao je aktivnosti Puhačkog orkestra u 2012. godini u kojoj se preživljavalo ali i radilo, a bila je to teška godina za sve a posebice za ljude koji se bave amaterskim radom i okupljaju veći broj članova .Puhački orkestar je odradio sve planirane nastupe za potrebe Općine Donji Kraljevec i po suncu i po kiši.Godinu je započeo praćenjem mimohoda za Općinski fašnjak u Hodošanu.
Tradicionalno već 17 godina puhači sviraju u Palinovcu za njihov Dan mjesta, a unatrag dvije godine sudjeluju i u samom programu.Puhači redovno sudjeluju na svečanom polaganju vijenaca na župnom groblju u Svetom Jurju u Trnju, te kod spomenika u Hodošanu .
Sudjelovali su i kod svečanosti obilježavanja velikih godišnjica rada udruga s područja naše Općine DVD Palinovec i SV Juraj u Trnju. Na Međunarodnom voćarskom sajmu svirači su premijerno pokazali i dio ljetne uniforme. Nove košulje sa logom puhačkog orkestra.
U suradnji sa KUD-om Općine D.Kraljevec i Udrugom žena Hodošan na „Hodošenskom proščenju“ sudjelovali su u programu za Dan mjesta.
Na poziv PU Međimurske i sekcije IPA Međimurje sudjelovali su na „Vincekovom pohodu“ prilikom obilježavanja desete godišnjice rada IPA Međimurje.
Svoj doprinos dali su humanitarnom koncertu u Čukovcu na poziv udruga iz mjesta Čukovec.
Važan događaj za orkestar svakako je izvrstan nastup na Smotri Puhačkih orkestara i Limenih glazbi održanoj u Goričanu.
U ljetnom periodu bavili su se i preseljenjem u novouređene prostorije koje je osigurao MO D.Kraljevec, a kod opremanja pomogli su MO Palinovec koji su kupili dva ormara za potrebe čuvanja opreme.
Kruna rada svakako je održavanje velikog Božično - Novogodišnjeg koncerta kojim završava kalendarska godinu.Krajem 2012 na tom koncetu gostovao je Puhački orkestar glazbene škole Hubai iz Budimpešte.
U 2012 godini nažalost zbog nedostatka sredstava puhački orkestar odbio je jedan nastup u Budimpešti a jedan nastup morali su otkazati zbog radnog dana i nemogućnosti okupljanja orkestra u punom sastavu.U planu rada za 2013. godinu predviđeno je :
- Odraditi sve nasupe za potrebe naše Općine kao i nastupe za potrebe mjesnih odbora naše općine,
- Sudjelovanje na natjecanju puhačkih orkestara ili sudjelovanje na državnoj smotri
- Sudjelovanje na županijskoj smotri puhačkih orkestara i limenih glazbi u Domašincu
- Prema financijskim mogućnostima porebno je obnoviti obuću za puhaće kao i djelove odore posebice sakoa - Ostvariti planirani izlet u Sarajevo ili neku drugu destinaciju uz samofinanciranje članova orkestra
- Animirati nove članove za pristupanje orkestru te edukacija istih
- Organizacija božičnog koncerta


fotogalerija

__________________________________________________________________


UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN "HRAŠENČANKE"
Održana 2. redovna godišnja skupština

U subotu 02.03.2013. godine s početkom u 19 sati u Domu kulture Donji Hrašćan Udruga žena "Hrašenčanke" održala je svoju 2. REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU


Udruga žena Donji Hrašćan je i drugu godinu djelovanja završila s uspješnim radom. Osim redovite rekreacije utorkom i četvrtkom, članice su bile jako aktivne, pa su tako organizirale i sudjelovale u raznim aktivnostima na području Općine i Međimurja. Prošlu godinu započele su sudjelovanjem na općinskom fašnjaku u Hodošanu. U ožujku su se uputile na lijepi dvodnevni izlet u Sarajevo.
Također su se uključile u radnu akciju koju je pokrenuo mjesni odbor – uređenje parka, a posadile su i cvijeće te Donji Hrašćan učinile ljepšim. Sredinom mjeseca travnja posjetile su zajedno sa djecom zabavni park Neusiedler see u Austriji.
U mjesecu lipnju organizirale su druge po redu sportske igre udruga žena Općine Donji Kraljevec u Gačicama na kojim je sudjelovalo oko 80-tak članica Udruga žena Palinovec, Hodošan, Donji Pustakovec i Donji Hrašćan. Dobru kondiciju i spretnost dokazale su osvojivši prvo mjesto.
Uključile su se i u općinske manifestacije pa su tako sudjelovale na 7. Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu gdje su općinski štand obogatile finim domaćim kolačima.
Budući da su članice Međimurskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve" u rujnu su sudjelovale na XVII. međimurskom festivalu sportske rekreacije žena u Šenkovcu gdje su od 19 ekipa iz cijelog Međimurja osvojile broncu u disciplini vođenje lopte nogom, a sveukupno su zauzele 7. mjesto.
Na jesen su opet otputovale na dva lijepa izleta , posjetile su Pulu i Brijune, a mjesec dana kasnije Beograd i Novi Sad.
Uspješnu 2012. godinu zaključile smo organizacijom priredbe povodom Sv.Nikole, te prodajom ručnih radova povodom božićnih blagdana, a veći dio zarade od prodaje su početkom 2013. donirale u humanitarne svrhe za sumještanina Ivana Vidovića.PROGRAM RADA ZA 2013. GODINU

- redovito održavanje satova aerobika dva puta tjedno
- aktivno uključenje u fašničku povorku
- uređenje mjesta
- organiziranje izleta ( proljeće, jesen )
- organiziranje 3. susreta Udruga žena iz svih mjesta Općine Donji Kraljevec
- sudjelovanje na Voćarskom sajmu u D.Kraljevcu
- organiziranje 18. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena – domaćin UŽ Donji Hrašćan
- sudjelovanje u ostalim manifestacijama koje će organizirati Mjesni odbor, Općina, ostale udruge u Općini i MSSR
- organiziranje priredbe i podjela poklona najmlađima povodom Sv.Nikolefotogalerija


__________________________________________________________________


USR "SPORT ZA SVE" - Održana redovna godišnja skupština
10 GODINA POSTOJANJA UDRUGE

Skupština se održala u petak 01. ožujka 2013. godine u prostorijama restorana "Stari krov", u slavljeničkom ozračju, a povodom jubilarne 10. godine postojanja članice su se počastile tortom.
Skupštinom je predsjedavala
Zdenka Kolarić.
Skupštini su osim članica udruge prisustvovali načelnik
Zlatko Horvat i predstavnice KUD-a Općine Donji Kraljevec gđe. Tamara Recek i Gordana Čonka.Uz pomoć Međimurskog saveza sportske rekreacije žene Donjeg Kraljevca prije deset godina 13. veljače 2003. godine osnovale su udrugu "Sport za sve" Općine Donji Kraljevec.
Udruga djeluje na području cijele općine. Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu je izabrana
Katica Blagus koja tu funkciju obavlja sve do danas , za tajnicu Željka Mihoković, a za rizničarku Dubravka Mihoci.

U udrugu je danas učlanjeno 35 žena koje se dva puta tjedno okupljaju te vježbaju pod stručnim vodstvom.
Cilj udruge je probuđivanje svijesti u žena da u ovom stresnom i brzom življenju odvoje dio vremena za sebe i svoje zdravlje.

Žene iz Udruge "Sport za sve" Općine Donji Kraljevec promišljenim i zanimljivim sportsko-rekreativnim aktivnostima obilježavaju 7. travnja Svjetski dan zdravlja ili naprimjer 29. svibnja Svjetski dan sporta.
Aktivno se uključuju u sve manifestacije i proslave u općini. Redovito sudjeluju na sportsko rekreativnoj manifestaciji BIMEP-u .


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni