Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

arhiva 9. mjesec 2011

Arhiva > 9. mjesec 2011.

OPĆINA DONJI KRALJEVEC


Na temelju članka 34. Statuta Općine Donji Kraljevec, te članka 58. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec

S A Z I V A M

18. sjednicu Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec za PONEDJELJAK, 3. listopad 2011.g. u 18,00 sati u prostorijama Općine Donji Kraljevec u Donjem Kraljevcu, Kolodvorska 52 D.


Za sjednicu predlažem:
Usvajanje Izvoda iz zapisnika sa 17. sjednice Općinskog vijeća Donji Kraljevec održane 22.07.2011.g.
Dalje predlažem slijedeći dnevni red koji glasi:

D N E V N I R E D

1. Aktualni sat,
2. Izvješće zamjenika načelnika,
3. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Donji Kraljevec za 2010.g.,
4. Izvršenje Proračuna od 01.01.-30.06.2011. g. M
5. Imenovanje članova Upravnog vijeća dječjeg vrtića "Ftiček" ,
6. Prijedlog odluke o ustroju i djelokrugu rada Jedinstvenog upravnog odjela Općine Donji Kraljevec ,
7. Prijedlog odluke o komunalnom doprinosu ,
8. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta k.o. Hodošan ,
9. Prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Donji Kraljevec,
10. Prijedlog odluke o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Općine Donji Kraljevec,
11. Prijedlog odluke o načinu i uvjetima davanja u zakup poslovnog prostora ,
12. Prijedllog odluke o priključenju naselja Čehovec na pročistač /izvješće zamjenika načelnika/,
13. Prijedlog odluke o visini novčane naknade dobrovoljnim vatrogascima kada sudjeluju u vatrogasnim intervencijama,
14. Ostala pitanja, prijedlozi i informacije.

Na sjednicu pozivam:
a) zamjenika načelnika, gosp. Kristijana Baranašića,
b) predstavnike sredstava javnog priopćavanja.

PREDSJEDNIK OV: Josip Mlinarić, v.r.


__________________________________________________________________________________________________


20 GODINA KOMPANIJE TEHNIX
Predsjednik Ivo Josipović u Donjem Kraljevcu u TehnixuTvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u ponedjeljak 26.09.2011. je proslavila 20 godina postojanja te je tim povodom u progon puštena novoizgrađena tvornica te solarna elektrana kapaciteta 120 MW.


Jubilej ove uspješne tvrtke uveličao je i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović


opširnije


__________________________________________________________________________________________________


MAŽORETKINJE OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Priredba uz bogatu tombolu

U nedjelju 11.09.2011. u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu održana je priredba na kojoj su uz domaćine kraljevske mažoretkinje učestvovale Mažoretkinje Goričana, Mažoretkinje Ludbrega i puhački orkestar Općine Donji Kraljevec.
Uz 150 sudionika, dvorana je bila prepuna posjetitelja.

Mažoretki je se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli. Dobrovoljni prilozi i prodane tombole pomoć su realizaciji putaovanja na Europsko prvenstvo u Engleskoj.

Kao državne prvakinje plasirale su se na europsko prvenstvo gdje će u sastavu reprezentacije zastupati Republiku Hrvatsku.
Natjecatelji su TIHOMIR BENDELJA, MARTINA TOTA, HELENA GLAVAK, BLAŽENKA BARLOVIĆ, DORA ŠTEFOK, ROBETA KOVAČIĆ, STELA PETRUŠANEC, MONIKA BARANAŠIĆ, JELENA OBADIĆ, PAULA PERCAČ, ENA CVEK, PAULA MESAREK, SARA ZRNA, ANA JANČEC. Trenerica je Tihana Ernoić Ledenko.

Zahvaljujemo školskom odboru osnovne škole Donji Kraljevec i ravnateljici gđi Sandri Vlahek što su nam omogućili da se priredba održi u sportskoj dvorani.

SPONZORI ZA ODLAZAK NA EUROPSKO PRVENSTVO
Tehnix, Donji Kraljevec; Šestan-Bush, Prelog ;Turbo auto centar Domašinec; Švenda Tarman Chemie, Čehovec, ;Frizerski salon Mira, Palinovec; Viteke, krojački obrt Držimurec; Sitotisak Logotis, Turčišće; Dorena, d.o.o., Palinovec; Antrum Prelog; Color centar, Prelog; Arteferro Dohomont, Goričan; Dom za starije i nemoćne osobe Gudlin, Goričan; Caffe bar Anda Palinovec; Meiso Goričan; Agromeđimurje; Frizerski salon ljepote Donji Kraljevec; Trgovina Margita Donji Kraljevec; Studio kose Spomenka; Riff Prelog; Čonka Mladen i Gordana Donji Pustakovec; Kerbek, Donji Kraljevec; Jurčec Franjo , Sveti Juraj u Trnju ;Top stil Donji Kraljevec;OPG Blažeka Mladen i Štefok Dražen, Donji Kraljevec;Lovac Prelog;Pizzeria Rosa Prelog;Domet Prelog;Ida commerce Prelog; Studio za masažu „S“ Prelog;Horvat d.o.o. Donji Kraljevec;Galivet Prelog;Kramar Zlatko i Višnja Sveti Juraj u Trnju;Goričanec Drago Donji Kraljevec;Pekara Šercer Donji Kraljevec;Pekara Cvek Donji Kraljevec;Međimurjeplin Čakovec;MURASPID Hodošan

__________________________________________________________________________________________________


UDRUGA ŽENA DONJI HRAŠĆAN
Sudjelovanje na XVI. međimurkom festivalu sportske rekreacije


Udruga žena Donji Hrašćan sudjelovala je u subotu 10.09.2011. na XVI. međimurskom festivalu sportske rekreacije žena u Brezju.
Sudjelovale su 22 ekipe koje su se natjecale u 6 disciplina. Hrašenčice su osvojile srebro u pikadu, a sveukupno su osvojile odlično 5. mjesto i izborile plasman na državni festival sportske rekreacije žena.
Za udrugu žena Donji Hrašćan nastupile su:
Sanja Novak, Anamarija Drk, Laura Bunc, Valentina Jurčec, Ivana Hađikan, Marija Vidović, Nada Branilović, Danica Mihalec i Mihaela Sabol.

opširnije+ galerija slika

__________________________________________________________________________________________________


CENTAR DR. RUDOLF STEINER
Posjet predstavnika Sekcije za poljoprivredu na Goetheanumu i Demetra iz Švicarske


Predstavnici Sekcije za poljoprivredu na Goetheanumu i Demetra iz Švicarske došli su u posjet rodnom mjestu dr. Rudolfa Steinera , te su za svog boravka u Donjem Kraljevcu o držali predavanje za sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače.
S obzirom da se termin njihovog dolaska poklapao s održavanjem 6. Međunarodnog voćarskog sajma predavanje je bilo organizirano u prostorijama Osnovne škole Donji Kraljevec u sklopu sajma. Jean Michel Florin tom je prigodom predstavio Sekciju za poljoprivredu na Goetheanumu, te je govorio na temu Biodinamička poljoprivreda – poljoprivredni tečaj

Sekcija za poljoprivredu je jedna od 11 dijelova škole duhovne znanosti na Goetheanumu. U zadaću Sekcije spada povezivanje i koordinacija sadržaja globalnog bio-dinamičkog pokreta, organizacija godišnje međunarodne konferencije za poljoprivredu na Goetheanumu sa otprilike 850 sudionika, a posljednjih godina sve više rade na istraživačkim projektima.

Jean-Michel FLORIN aktivan je u različitim klubovima i udrugama koje se bave zaštitom okoliša, duhovnom znanosti, obrazovanjem na temu zaštita okoliša i socijalnim pitanjima i pitanjima socijalnog tročlanstva (Petrarca,Bellis,PEUV,itd.)
Od 1990. član je predstavnika poljoprivrednika u Sekciji za poljoprivredu na Goetheanumu, a od 2010. zajedno sa Ueli Hurterom i Thomasom Lüthiem vodi Sekciju za poljoprivredu na Goetheanumu.

Susanna Küffer Heer glavna je voditeljica i koordinatorica Udruge za biodinamičku poljoprivredu Švicarske, Švicarskih udruga Demetra, Međunarodnih biodinamičkih Asocijacija (IBDA), Demetra Internacional (zaštitna marka i član predsjedništva ).
Nakon predavanja posjetili su rodnu kuću dr. Steinera i gradilište budućeg sjedišta Centra.


uvećana fotografija

__________________________________________________________________________________________________

DVD DONJI PUSTAKOVEC
60 GODINA POSTOJANJA I DOBROVOLJNOG RADA


Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Pustakovec ove godine obilježava 60 godina postojanja i dobrovoljnog rada. Svojim radom uvelike je kroz povijest doprijenijelo razvoju mjesta Donji Pustakovec i sigurnosti samih mještana.

Kako bi svečano obilježili obljetnicu u subotu 10.09.2011. priredili su svečanu proslavu u Domu kulture Donji Pustakovec.
Program svečanosti započeo je dočekom gostiju kod Doma kulture u vremenu od 15 do 16 sati .
U 16 sati bilo je postrojavanje a u 16.30 sati započela je svečana proslava uz osvrt na povijest vatrogastva u Donjem Pustakovcu, pozdravni govor gostiju i podjelu odlikovanja.

opširnije+ galerija slika


__________________________________________________________________________________________________


DVD PALINOVEC
KUP
TAKMIČENJE HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE ZA DJECU I MLADEŽ U 2011 GODINI

U subotu 03. rujna 2011.godine održano je posljednje kolo kupa HVZ-a u 2011.godinu za djecu i mladež u Čakovecu.
DVD Palinovec nastupio je sa dvije ekipe i to sa ekipom „djeca muški“ te ekipom „mladež muški“.
Kup takmičenje HVZ održava se kroz 5. kola tokom cijele godine.
Domaćini ovogodišnjih takmičenja bili su Belišće, Koprivnica, Popovača, Čazma i Čakovec.
Ekipa „mladež muški“ DVD Palinovec je tijekom 2011. godine nastupila na 4. kola kupa i ostvarila povijesni uspjeh osvojivši izvrsno
3. mjesto.

UKUPNI POREDAK KUPA HVZ-a U 2011. godini ZA MLADEŽ ''MUŠKI''
DVD Bedekovčina 2. DVD Gardinovec
3.
DVD Palinovec

Za ekipu DVD Palinovec „mladež muški“ na kup takmičenjima nastupili su Sandro Habula, Nikola Pintar, Dino Fileš, Sandro Kerovec, Denis Smolek, Mihael Vrbanec, Ivan Mesarek, Dina Baranašić, Madlen Kovačić, Sara Sabol i Ana Jančec, mentori i voditelji ekipe bili su Ivan-Petar Srpak i Franjo Jančec.
Ekipa „djeca muški“ DVD Palinovec nastupila je na dva kupa i to u Koprivnici te u Čakovcu, i oba puta osvojila
1.mjesto. Rezultati djece se ne boduju za ukupni poredak ali je sigurno da imamo najbolju djecu u Hrvatskoj jer su uz ta dva osvojena prva mjesta ekipa „djeca muški“ i prvaci županijskog takmičenja, a kako nam naše vlastite financijske mogućnosti to ne dozvoljavaju nismo djecu mogli sati na ostala kupa takmičenja iako imamo još tri ekipe djece te jednu ekipu mladeži.
Za ekipu „djeca muški“ DVD Palinovec u Koprivnici i Čakovcu nastupili su Danijel Juras, Damjan Jeđud, Alen Jeđud, Stiven Sabol, Damir Horvat, Marko Čanadi, Dominik Horvat, Roko Sabol, Aleksandar Horvat, Leon Horvat, Siniša Horvat, Erik Dodlek i Kevin Dodlek.
Nadamo se da će ti izvrsni takmičarski rezultati naići i na malo više razumijevanja i podršku čelnih ljudi naše općine a ne samo stizati odgovor da nema novaca.

Svima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli ovom sjajnom rezultatu djece i mladeži DVD Palinovec najljepša HVALA.

uvećana fotografija

__________________________________________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
D. Kraljevec, 05.09.2011.

O B A V I J E S T


Obavještavaju se učenici s područja Općine Donji Kraljevec da Općina D. Kraljevec sufinancira prijevoz svih učenika srednjih škola u iznosu od 70,00 kn.

Učenici koji autobusom putuju u Čakovec trebaju se javiti na autobusni kolodvor u Čakovcu, ured Presečki grupe. Svaki učenik mora imati potvrdu za upis u srednju školu, 1 sliku i 30 kn se plaća iskaznica. (Sve informacije u vezi Presečki grupe mogu se dobiti na broj tel. 313 830)

Učenici koji se koriste željezničkim prijevozom prilažu potvrdu za upis u srednju školu, koju će dobiti u školi, Obrazac 2 kupuju u knjižari i karton K18 na željezničkoj postaji.

Svi učenici koji putuju vlakom od 05.09.-10.09. mogu putovati bez vozne karte.

Cijene voznih karata iznose:
- D. Kraljevec – Čakovec 290,00 kn
- Hodošan, D. Hrašćan, Palinovec, D. Pustakovec i Sv. Juraj u Trnju – Čakovec 530,00 kn


ZAMJENIK NAČELNIKA: Kristijan Baranašić

__________________________________________________________________________________________________


MEĐUNARODNI SAJAM VOĆARSTVA - DONJI KRALJEVEC 2011.

6. MEĐUNARODNI VOĆARSKI SAJAM
i
MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP O CJELOŽIVOTNOM UČENJU U VOĆARSTVU I KORIŠTENJU EUROPSKIH FONDOVA

Donji Kraljevec 02. -04. rujan 2011.

U subotu 3. rujna - drugog dana sajma, odžano je „Prijateljstvo bez granica“ – Kulturno – umjetnički program financiran sredstvima Europske unije iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska.


Nastupili su kulturno umjetnička društva iz gradova projektnih partnera: Zalaszentgrot, Heviz, Čazma i kao domaćini KUD Donji Kraljevec.

Najprije je nastupio ansabl Musica Antiqua; Zbor "tiszta Forras" (Čisti izvor) , nakog toga KUD "Sloga" Miklouš iz Čazme,
Zbor Margareta iz Pakoda Omladinska folklorna grupa Baszi - Sumegsehi i na kraju sam domaćin KUD donji Kraljevec

opširnije+ galerija slika


__________________________________________________________________________________________________


6. MEĐUNARODNI VOĆARSKI SAJAM
Ministar Čobanković otvorio 6. međunarodni voćarski sajam

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković otvorio je u Donjem Kraljevcu 6. međunarodni voćarski sajam na kojem se predstavlja oko 150 izlagača. Već tradicionalno, ministar je obavio razgovor s voćarima o otkupnoj cijeni jabuke koja će ove godine iznositi tri kune za kilogram.

U tih tri kune je i 80 lipa subvencije otkupljivačima. Industrijska jabuka otkupljivat će se po kunu za kilogram. Prve reakcije govore da su voćari zadovoljni cijenom. Ministar Čobanković kazao je da vjeruje u dobru budućnost poljoprivrede kad Hrvatska uđe u Europsku uniju jer su ispregovarani dobri temelji za razvitak.

Pozvao je voćare da povećavaju površine pod trajnim nasadima. Na sajmu su održana i predavanja i savjetovanja, a upriličen je i kulturno-umjetnički program u sklopu EU projekta “Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti”. Na otvorenju je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, a nazočili su mu i saborski zastupnici, župan te brojni drugi uzvanici. Sajam se nastavlja u subotu u dvorani škole u Donjem Kraljevcu.

opširnije+ galerija slika


__________________________________________________________________________________________________KLUB MLADIH DONJI PUSTAKOVEC - 2. IGRE MLADIH


Povodom Međunarodnog dana mladih Savjet Mladih Međimurske županije i Klub mladih "Pustakovčan" organizirao je 2. Igre mladih koje su se održale 28. kolovoza na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu.
Cilj igara je solidarnost među mladima, druženje, promoviranje mladih u društvu te zagarantirana zabava.

Druge igre mladih pružile su pregršt zabave i natjecateljskog uzbuđenja u međimurskoj alci, brzinskom ispijanju pive, dodavanju jajem, transportu i guljenju krumpira, šivanju gumbi i zabijanju čavala, guranju bala sijena i štafeti.


__________________________________________________________________________________________________

6. MEĐUNARODNI VOĆARSKI SAJAM

02. rujna započinje 6. međunarodni voćarski sajam, priopćenje

Krajem sljedećeg tjedna u Donjem Kraljevcu održat će se 6. međunarodni voćarski sajam. O programu sajma, izlagačima, novostima te značaju ove manifestacije za Međimurski županiju i Općinu Donji Kraljevec, na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Županije, govorili su predsjednik Županijske skupštine Petar Novački, zamjenik načelnika Općine Donji Kraljevec Kristijan Baranašić, članica Organizacijskog odbora sajma Sandra Percač i stručni suradnik u Upravnom odjelu za poljoprivredu i turizam Marko Puškadija.

Međimurje je značajni proizvođač voća i povrća u nacionalnim okvirima te je sajam izuzetna prilika za promociju naših poljoprivrednika, predstavljanje noviteta u proizvodnji ali i stvaranju poslovnih kontakata, rekao je među ostalim Petar Novački. Zamjenik načelnika Baranašić pak je istaknuo predavanje koja se održavaju na sajmu posebice ono na temu "Poljski model udruživanja voćara u proizvođačke grupe i organizacije", koje će održati gosti iz poljskog ministarstva poljoprivrede.

Na sajmu će se osim prezentacijsko - prodajnog dijela održati i niz predavanja i savjetovanja, a na njima će sudjelovati i predavači iz Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske. Kako je naglasila Sandra Percač, tražilo se mjesto više u dvorani, tako da će neki sudionici izlagati na otvorenom dijelu sajma gdje će biti smještena poljoprivredna mehanizacija. Drugog dana sajma održat će se u Kulturno umjetnički program u sklopu EU projekta "Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti", na kojem će nastupiti KUU iz Zalaszentgrota, Heviza, Čazme i Donjeg Kraljevca, rekao je Marko Puškadija.

Inače, prijavljeno je 150 izlagača, a sam sajam će u petak 02. rujna otvoriti ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. Sajam traje do nedjelje 04. rujna.

David Vugrinec,

uvećana fotografija

__________________________________________________________________________________________________KLUB MLADIH "PUSTAKOVČAN"
Ekipa Donjeg Kraljevca najbolja na općinskom malonogometnom turniru
izvor: www.emedjimurje.hr

U subotu, 13. kolovoza 2011. u Donjem Pustakovcu održan je malonogometni turnir između naselja općine Donji Kraljevec. Na turniru je sudjelovalo pet naselja općine, a samo se ekipa Palinovca nije odazvala.
Ekipe su bile podijeljene na dvije skupine, Istok i Zapad.
U skupini Zapad odigrala se samo jedna utakmica, između Svetog Jurja u Trnju i domaćina, Donjeg Pustakovca, u kojoj je pobjedu odnijela domaća ekipa te se plasirala u finale.

Naslov najboljih i ove godine osvojila je ekipa Donjeg Kraljevca.
Posjetitelje turnira cijelu večer zabavljao je glazbeni sastav Noćna smjena svojom odličnom svirkom, a sve je upotpunio naš dragi gost, Đura z Međimurja. On je svojim originalnim šalama nasmijavao publiku do suza.

Organizator turnira bio je Klub mladih „Pustakovčan“.

Rezultati:
HODOŠAN – DONJI KRALJEVEC 1:5
DONJI KRALJEVEC – DONJI HRAŠĆAN 9:2
SVETI JURAJ U TRNJU – DONJI PUSTAKOVEC 1:3
HODOŠAN – DONJI HRAŠĆAN 4:3


ZA 3. MJESTO
SVETI JURAJ U TRNJU - HODOŠAN 1:3


FINALE
DONJI PUSTAKOVEC-DONJI KRALJEVEC 2:3


Poredak:
1. Donji Kraljevec
2. Donji Pustakovec
3. Hodošan
4. Sveti Juraj u Trnju
5. Donji Hrašćan


Najbolji strijelac: Stiven Šamarija (Donji Kraljevec) (I.I.)

opširnije+ galerija slika


__________________________________________________________________________________________________

OPĆINA DONJI KRALJEVEC


O B A V I J E S TObavještavaju se poljoprivredni proizvođači s područja općine Donji Kraljevec, da se u prostorijama Općine Donji Kraljevec, D. Kraljevec, Kolodvorska 52d zaprimaju prijave štete nastale od elementarne nepogode – suše.

Uz prijave je potrebno priložiti
fotokopiju upisnika ili posjedovni list.

Općina Donji Kraljevec

__________________________________________________________________________________________________


KUP SVETE MARIJE-VATROGASNO NATJECANJE S RUČNIM VATROGASNIM ŠTRCALJKAMA
Donjokraljevčani opet najbolji

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Marija je svoju prepoznatljivost između inog steklo po domaćinstvu i organizaciji natjecanja s ručnim vatrogasnim štrcaljkama, „tehnikom“ kakvom se je nekada gasio požar. Mlade, i one nešto starije generacije, vatrogasaca ne mogu odoljeti, a da ne isprobaju napor koji je bio potreban da se pokrene štrcaljka i k tome još ugasi požar. -Da je ono zanimljivo pokazuje podatak što je natjecanje s godinama sve masovnije tako da je ove godine broj ekipa s 43 porastao na 48 s ukupno 480 natjecatelja, 38 u muškoj i 10 u ženskoj konkurenciji Raduje što ovamo dolaze vatrogasci iz blizu desetak hrvatskih županija, a prije su bili i natjecatelji iz drugih država- istaknuo je u uvodu Dražen Šulj, tajnik DVD-a Sveta Marija.
Natjecanje održano pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, a otvorio ga je
Zlatko Orsag, član predsjedništva i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Riječi zahvale i ohrabrenja vatrogascima su uputili domaći načelnik općine Dean Hunjadi i mjesni župnik vlč. Pavao Markač.
Prije početka natjecanja predstavnici DVD-a Donji Kraljevec, kao lanjski pobjednici, predali su veliki prijelazni pehar Ivanu Pavlicu, predsjedniku DVD-a Sveta Marija.
Kao uvod u natjecanje vatrogasce su dobrano svojim nastupom zagrijale „Zagrebačke mažoretkinje“.
Natjecanje je održano na središnjem mjesnom trgu trajalo je puna 4 sata, a gledalo ga je blizu tisuću znatiželjnika koji su se mogli zadovoljiti nizom popratnih sadržaja u čemu su vatrogascima potporu pružile neke mjesne udruge.
Natjecanje je pratila tročlana sudačka trojka,
Mladen Kanižaj, Miroslav Oreški i Branimir Grabar, a sa svima je koordinirao Andreas Lisjak, zapovjednik DVD-a Sveta Marija.
Kada je natjecanje održavano goste su zabavljali članovi glazbenog sastava „Respekt“ kojima se u kasnim večernjim satima pridružio i
Krunoslav Kićo Slabinac. Pored njih vidjeli smo nastup malih mažoretkinja iz Donjeg Mihaljevca i Plesne skupine „Violine“ iz Goričana.
Kako je prošlo natjecanje ?
Prvacima su postali natjecatelji druge ekipe DVD-a Donji Kraljevec ispred njihove prve ekipe, lanjskih pobjednika, dok je treće mjesto pripalo vatrogascima Draškovca. U konkurenciji žena najbolje su „gasile“ vatrogasknje iz DVD-a Šandorovec, drugo mjesto je pripalo natjecateljkama iz DVD-a Domaji (koprivničko-križevačka županija), dok su treće bile vatrogaskinje druge ekipe DVD-a Mala Subotica, Svima spomenutima pripale su medalje i pehari organizatora koje im je uručio, kasnije pristigli,
Ivan Golubić, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.
Uz ovu manifestaciju bila je održana i izložba starih vatrogasnih štrcaljki koje je izložilo osam DVD-a. Posebno povjerenstvo biralo je onu koja svojim izgledom i očuvanjem podsjeća na izvorište. Bila je to štrcaljka DVD-a Cirkovjan koja datira iz 1888. godine, a koja je svoju obnovu doživjela 1921 godine.
Birao se je i najstariji natjecatelj. Ovoga puta je to bio
Josip Perhoč, rođen 25. veljače 1926. godine. Nastupio je za Vatrogasne veterane Vatrogasne zajednice Međimurske županije koja je dobila posebni pehar za najstariju ekipu s ukupno 640 godina.
Za kraj natjecanje posebno su atrakciju napravile „Zagrebačke mažoretkinje“ koje su izrazile želju da se one iskušaju u toj vještini. Izvan konkurencije osvojile su rezultat koji bi ih u ukupnom plasmanu kod žena svrstao na četvrto mjesto !
Tekst i snimka: Mladen Grubić

Natjecatelji iz Donjeg Kraljevca
uvećana fotografija

__________________________________________________________________________________________________


SPEEDWAY STADION MILLENIUM
Uspješan speedway weekend na Mileniumu!

Proteklog petka i subote ( 6. i 7.08.2011.) održane su dvije utrke državnog prvenstva. U petak slavio je Dino Kovačić pobjedom na juniorskom prvenstvu Hrvatske, Mađarske i Slovenije ispred Slovenca Aleksandera Čonde i još jednog raspoloženog hrvatskog predstavnika – Jasmina Ilijaša.

U subotu hrvatska ekipa pobijedila je Slovence rezultatom 60-30. Hrvatsku su predstavljali Ilijaš, Cvetko i Kovačić koji su pokazali odlične vožnje pred navijačima, te gosti Duh, Štojs, Nagy i Simon.

uvećana fotografija

__________________________________________________________________________________________________


DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U HODOŠANU

U utorak, 9. kolovoza Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec organizira dobrovoljno darivanje krvi u mjestu Hodošan u vremenu od 8,00 do 10,00 sati u prostorijama Osnovne škole Hodošan i mjestu Sveta Marija u vremenu od 11,30 do 14,00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma.


Pozivaju se svi koji redovito daju krv, ali i oni koji žele, ali se ne usude pristupiti tom nadasve humanitarnom činu. Darivanje je i preventivni pogleda na opće zdravstveno stanje. Svima koji pristupe darivanju mjeri se tlak i stanje krvi, a svakom novom darivatelju krvi krv se testira i u slučaju bolesti osobno se prima obavijest o tome.

Sve o dobrovoljnom darivanju krvi može se naći na stranicama Gradskog društva: www.crveni-kriz-cakovec.hr

opširnije+ galerija slika

__________________________________________________________________________________________________

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA
SV. MISOM OBILJEŽENA 83.GODIŠNJICA SMRTI STJEPANA RADIĆA


Međimurski HSS je u nedjelju 7..kolovoza 2011.u Hodošanu tradicionalno obilježio 83. obljetnicu smrti Stjepana Radića.
U župnoj crkvi u Hodošanu služena je sveta misa za Stjepana Radića, začetnika i osnivača Hrvatske seljačke stranke koju je predvodio mons. dr. Juraj Kolarić.

Poslije sv. mise održana je tribina na kojoj se u
prigodnom govoru pred stotinjak članova i simpatizera stranke¸.,predsjednik HSS-a Josip Friščić osvrnuo na aktualnu političku situaciju i skorašnje izbore.
Na početku tribine odana je minutom šutnje počast svih palih za domovinu Hrvatsku te članova HSS pok. Stjepana Radića i pok. Anđelka Horvata.
Pavao Kučandi , predsjednik ogranka HSS Hodošan već po 22 puta organizira misu zadušnicu za osnivača i prvog predsjednika HSS Stjepana Radića te zajedničko druženje članova HSS u Hodošanu.
Na tribini su se obratili : predsjednik Hrvatske Seljačke Stranke g. Josip Friščić, mons. dr. Juraj Kolarić, predsjednik HSS regionalne organizacije i Varaždinske županije g. Zvonimir Sabati, državna tajnica u ministarstvu gospodarstva i malog poduzetništva gđa Tihana Kraljić, predsjednik HSS međimurske županije g. Petar Novački.
Druženje je nastavljeno uz gulaš kojeg su pripremili vrsni kuhari Ivan Gašparić - Zujdo i Josip Recek.


opširnije+ galerija slika


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani


Podmeni

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni