Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Dan Palinovca

Arhiva > 3.mjesec 2013.

SVEČANOST OBLJETNICE POSVEĆENJA KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA - DAN PALINOVCA

U subotu, 16.ožujka 2013.g. u Palinovcu se održala proslava Dana Palinovca, ujedno i obljetnica posvećenja kapelice Presvetog Trojstva.
1994. godine na zboru građana donijeta je odluka o proglašenju dana mjesta Palinovec. Odlučeno je da to bude 19.03. - na Jožefovo.
Prije 18 godina obnovljena je kapelica Presvetog Trojstva, a posvetio ju je blagopokojni monsinjor doktor Đuro Kokša, pomoćni zagrebački biskup. Od onda svake godine obilježava se - Dan Palinovca.

U programu su uživali mnogi Palinovčani i njihovi dragi gosti te načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat, donačelnik Kristijan Baranašić te predsjednik Općinskog vijeća gosp. Josip Mlinarić, te predstavnici udruga iz Palinovca i mnogi gosti.

Program proslave započeo je dočekom uzvanika kod kapelice Presvetog Trojstva u Palinovcu i Svetom misom koju je služio vlč. Darko Kelemenić.
Nakon toga uslijedio je mimohod do Doma kulture Palinovec uz mimohod Puhačkog orkestara Općine Donji Kraljevec koji je svirao na mimohodu i svirao himnu na početku programa u Domu Kulture gdje je proslava nastavljena uz pozdravnu riječ domačina i uzvanika, dodjelu plaketa, te kulturno-umjetnički program.

Program je vodila Tamara Recek. Prisutnima su se obratili predsjednik MO Palinovec, Tomislav Srpak i načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat koji je svim mještanima Palinovca čestitao na njihovom danu.

Tomislav Srpak pozdravio je prisutne i nastavio:

Dragi gosti, dragi uzvanici; dragi Palinovčani;sve vas lijepo i od srca pozdravljam, u svoje ime i u ime svih članova mjesnog odbora Palinovec.Uvijek vas je lijepo vidjeti ovako okupljene povodom proslave dana našeg mjesta. Evo već po 18. put okupljamo se ovako da bi obilježili Dan Palinovca - Jožefovo.
Rijetko koje mjesto, a pogotovo ovako malo, u našoj okolici i šire ima svoj dan i na to smo ponosni.

Ponosni smo i na svoje ljude, na naše mlade - koji s ljubavlju nose ime našeg mjesta diljem lijepe naše i u svijetu, ističući se na vatrogasnim natjecanjima, prvenstvima mažoretkinja, vjeronaučnim olimpijadama, sportskim natjecanjima, na studijima i drugdje.
Ponosni smo i na naše ne tako mlade - u našem mjestu živi Marija Zrna, žena koja je u protekloj godini proslavila 100-ti rođendan, načelnik naše Općine Donji Kraljevec je iz naše općine, zatim predsjednik puhačkog orkestra naše općine, kao i predsjednica KUD-a Donji Kraljevec, i dugo bi bilo nabrajati gdje nas sve ima.
Ponosni smo i da slogom i druženjem organiziramo ovaj naš dan.

U mjestu imamo 4 udruge i sve su uključene u organizaciju ovog događaja, zajedno s mjesnim odborom.
O samom kulturnom programu brine Udruga žena Palinovec. Nekoliko godina unazad dobar dio programa nosi naša mladež - naša budućnost.

U našem Palinovcu u protekloj godini nastavili smo s uređenjem ovog društvenog doma, konkretno završena je fasada. Na školskom dvorištu uredili smo igralište sa spravama-igračkama za djecu. Temeljito smo obnovili pilj svetog Roka kod vatrogasnog doma.Također radimo i na našoj industrijskoj zoni. Slijedi uređenje pješačkih i biciklističkih staza, zatim uređenje poljskih puteva i ostalog potrebnog u našem mjestu.

I da ne duljim;
Drogi Poljnovčani, čestitam vam Dan Palinovca, svima skupa želim da uživate u programu koji slijedi, a nakon toga na domjenku i zabavi do jutra.

Svake godine za Dane Palinovca dodjeljuju se priznanja za istaknute pojedince.Ove godine MO je odlučio da se Plaketa naselja Palinovec uruči:
- za osobni doprinos u razvoju Palinovca gosp. Nenadu Šimunko , ponos mjesta Palinovec, veliki borac, mladić koji može biti primjer i mladima i starijima
te Puhačkom orkestru Općine Donji Kraljevec aplaketa je predana Josipu Receku - predsjedniku puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec.

U nastavku programa Puhački orkestar je pod ravnanjem prof. Ivana Belovarija izveo dvije skladbe i to: überall blühen rosen i instant koncert.Kroz redove ovog orkestra prošlo je nekoliko mještana Palinovca , a neki još uvijek tu sviraju.

Sa svojom veselom muzičkom točkom "kad u školu krenem" nastupilo je 25 učenika Područne škole Palinovec a koje su pripremile učiteljice Elizabeta Matjaško i Ljiljana Zelenić.

U kulturno-umjetničkom programu koji je uslijedio spletom međimurskih kola i pjesama u narodnim nošnjama nastupili su mladi Paljnovčani ,koji su otplesali dva spleta međimurskih plesova a glazbena potpora su bili Martin i njegovi pajdaši.
Martin je zapjevao "V kotoribi cug mašina fučnula..." te zaradio gromoglasan pljesak.
Šaša je recitirala stihove svoje bake Štefice Sabol "Obični sam čovek"..

Skupina veseljaka , dobrih duša i amaterskih glumaca prikazala je igrokaz čiji su tekst obradili iz predstave "Oglas" koji je napisala Zinka Čituš Čižmešija.Glumci s imenima koje ne treba posebno predstavljati.

Za kraj programa druženje Palinovčana i gostiju nastavljeno je uz Mirka Švendu - Žiga Međimurskoga , te tombolu i zabavu uz langoše koju su organizirali vatrogasci Palinovca, sve do ranojutarnjih sati.

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni