Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

KUD OPĆINE DONJI KRALJEVEC

UDRUGE

REDOVNA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA KUD-a OPĆINE DONJI KRALJEVEC

U subotu 03.02.2013. u prostorijama KUD-a u Domu kulture u Donjem Kraljevcu održala se redovna godišnja izborna skuština KUD-a Općine Donji Kraljevec.
Na njoj je izabrano novo rukovodstvo.

Predsjednica KUDa- i dalje će voditi Tamara Recek, dopredsjednica će biti Gordana Vlah a tajničke poslove obavljat će Sandra Vlahek dok blagajničke Đurđica Hegedušić.

U upravni odbor čine 7 članova i to: Dragica Cvetko, Ružica Vuk,Gordana Čonka, Ivan Gašparić, Suzana Gudlin, Marija Hranjec i Sanja Rašan
Nadzorni odbor čine:
Anita Blagus, Jurica Recek i Vladimir Vlahek.

KUD OPĆINE DONJI KRALJEVEC

Kao krovni nositelji kulturnog života KUD-o Općine Donji Kraljevec svoj rad temelji na očuvanju tradicije u svim segmentima.
Okupljamo ljude raznih profila i životne dobi, a svi smo od reda istinski zaljubljenici u kulturni amaterizam.
Kako svoj rad temeljimo na poštovanju i međusobnom uvažavanju tako ispunjavamo neke svoje ciljeve, pronoseći glas ne samo o sebi već i o Općini DonjiKraljevec diljem domovine, a i šire.

KUD je u 2012. godini održao mnogobrojne nastupe:
Šesti put zaredom bili smo domaćini Predsmotre međimurske popijevke, jedne od triju predsmotri koje se održavaju početkom godine. Odlukom prosudbene komisije koja je uživo pratila izvođaće na centralnoj smotri Međimurske popijevke u Nedelišću nastupila je i naša nova pjevačka skupina čiji je voditelj glazbenik
Jurica Recek. Posebnu pažnju privlačila je scenografija
koju je osmislila
Marija Hranjec, u okvirima starih slika koje su u mnogima budile sjetu, nostalgiju i oduševljenje tijekom cijelog programa stajali su članovi Dramske družine.

U istom sastavu i s ovom scenografijom gostovali smo na promociji knjige portreta KUU Međimurske županije dr.sc. Stjepana Hranjeca „Lepšega ne kak je Međimorje“ u Centru za kulturu Čakovec.
Folklorna skupina uz pratnju tamburaša nastupila je na Smotri međimurskog folklora u Donjoj Dubravi, a prema rezultatu s prijašnje smotre gostovali smo kao predstavnici naše županije na Voloderskim jesenima.
Mlađa folklorna skupina nastupila je na Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici i tom je prilikom
Ružica Vuk u svoje ime i u ime društva primila posebno priznanje za deseti uzastopni nastup na spomenutoj smotri.
U suradnji sa župnikom župe Sveti Juraj u Trnju vlč. Darkom Kelemenićem, ravnateljem OŠ Hodošan Ivanom Barićem, udrugama žena i vatrogascima iz svih mjesta župe, te mnogobrojnim volonterima dostojanstveno u molitvi i tišini uoči Uskrsa članovi KUD-a sudjelovali su na Drugom velikom Križnom putu. Inicijator i duša ovog projekta je
Marija Hranjec, voditeljica Dramske družine.

Od nastupa kroz godinu izdvajam nastupe Pjevačke skupine, solistice
Dragice Cvetko, Tamburaške skupine i prve postave folkloraša na „Zelenfestu“ održanom u Izletištu Zelengaj, zatim za Dane dr. Rudolfa Steinera i u raznim prigodama kada nas zatreba ravnateljica Centra Sandra Percač.
Pjevali smo i plesali s one strane Mure u Letenyu,u srcu Hrvatskoga zagorja u općini Lobor na „Loborfestu“, aktivno smo sudjelovali na Voćarkom sajmu, svirali na svečanoj sjednici za Dan općine, zajedno s malim folklorašima i Udrugom žena Hodošan nastupili smo u Hodošanu na Dan mjesta. Prije programa članovi KUDa u narodnim nošnjama prisustvovali su na svetoj misi.
Svake godine naši mali folkloraši i tamburaši tradicionalno nastupaju u Palinovcu i Donjem Pustakovcu na priredbama za Svetog Nikolu, od prošle godine tom se nizu pridružio i Donji Hrašćan.
Kada djeca, osnovnoškolci u jednom danu unutar par sati „odrade“ tri nastupa to svakako zaslužuje pažnju. Oni to rade sa srcem, budeći u nama ponos i nadu u budućnost.
Na tradicionalnom Općinskom fašnjaku nastupila je prva postava folklora s vrlo atraktivnom maskom „Kan-Kan plesačice“ i zapaženim scenskim nastupom u čemu nam je pomogao Josip Blagus iz Hodošana gdje smo osvojili prvu nagradu.
Kao članovi Hrvatke udruge karnevalista sudjelovali smo na proljetnoj skupštini u Kostreni i na velikom ljetnom karnevalu u Novom Vinodolskom, i to s dvije maske: kao Romski plesači i folkloraši sa „Kan-Kan plesačicama“. S nama na karneval su putovali i predsjednik MO D. Kraljevec i počasni član našeg društva Mladen Čonka. Bila su to nezaboravna dva dana druženja, pjesme i dobrog raspoloženja.Dramska družina je sa svojoj predstavom „Bog pomagaj“ autorice Marije Hranjec kroz godinu odradila nekoliko nastupa, a njihov rad zabilježile su i kamere hrvatske televizije.
U svom redovnom radu voditeljica malog folklora Ružica Vuk i voditelj tamburaša Jurica Recek svojim su prezentacijama našeg rada u OŠ Hodošan i OŠ D.Kraljevec animirali mlađe naraštaje te nekolicinu uključili u naš rad.
Na inicijativu voditeljice prve postave folklora
Sanje Rašan započeli smo s besplatnim tečajem standardnih plesova za sve zainteresirane žitelje općine.
Ono po čemu ćemo 2012. godinu godinu pamtiti je preseljenje u obnovljene prostorije koje nam je za naše djelovanje omogućio MO
D. Kraljevec u Domu kulture koji nas već niz godina uz Općinu D. Kraljevec i financijski potpomaže. Rad u kulturnom amaterizmu nije lak, pogotovo u ovim teškim vremenima ekonomske krize.
Stoga zahvaljujem svima koji su nam na bilo koji naćin pomogli. Velika obitelj KUD-a otvara vrata svima koji dolaze u neše redove „čistog srca“. Ovo je obitelj zaista posebnih ljudi koji ne štedeći ni sebe ni svoje slobodno vrijeme marljivo rade čuvajući i njegujući
našu tradiciju i naš identitet.

predsjednica Tamara Recek

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni