Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

PUHAČKI OPKESTAR

UDRUGE

PUHAČKI ORKESTAR OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Redovna godišnja skupština

U subotu 02.03.2013. s početkom u 18 sati Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec održao je svoju redovnu godišnju skupštinu.
Skupštini su prisustvovali načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat,predsjednik vijeća Općine Donji Kraljevec - Josip Mlinarić, predsjednik VMO Hodošan Zoran Strahija, predsjednik VMO Palinovec Vlado Sabol, dopredsjednica KUD Donji Kraljevec Gordana Vlah i predsjednica USR "Sport za sve" D. Kraljevec Katica Blagus.
Nakon pozdravne riječi i otvaranje skupštine i izbora radnog predsjedništva - Josip Herman predsjednik , Vlatko Vuk zapisničar i Kristijan Bozjak i Jurica Purić ovjeritelji zapisnika slijedilo je Izvješće o radu. Predsjednik Josip Recek pobrojao je aktivnosti Puhačkog orkestra u 2012. godini u kojoj se preživljavalo ali i radilo, a bila je to teška godina za sve a posebice za ljude koji se bave amaterskim radom i okupljaju veći broj članova .Puhački orkestar je odradio sve planirane nastupe za potrebe Općine Donji Kraljevec i po suncu i po kiši.Godinu je započeo praćenjem mimohoda za Općinski fašnjak u Hodošanu.
Tradicionalno već 17 godina puhači sviraju u Palinovcu za njihov Dan mjesta, a unatrag dvije godine sudjeluju i u samom programu.Puhači redovno sudjeluju na svečanom polaganju vijenaca na župnom groblju u Svetom Jurju u Trnju, te kod spomenika u Hodošanu .
Sudjelovali su i kod svečanosti obilježavanja velikih godišnjica rada udruga s područja naše Općine DVD Palinovec i SV Juraj u Trnju. Na Međunarodnom voćarskom sajmu svirači su premijerno pokazali i dio ljetne uniforme. Nove košulje sa logom puhačkog orkestra.
U suradnji sa KUD-om Općine D.Kraljevec i Udrugom žena Hodošan na „Hodošenskom proščenju“ sudjelovali su u programu za Dan mjesta.
Na poziv PU Međimurske i sekcije IPA Međimurje sudjelovali su na „Vincekovom pohodu“ prilikom obilježavanja desete godišnjice rada IPA Međimurje.
Svoj doprinos dali su humanitarnom koncertu u Čukovcu na poziv udruga iz mjesta Čukovec.
Važan događaj za orkestar svakako je izvrstan nastup na Smotri Puhačkih orkestara i Limenih glazbi održanoj u Goričanu.
U ljetnom periodu bavili su se i preseljenjem u novouređene prostorije koje je osigurao MO D.Kraljevec, a kod opremanja pomogli su MO Palinovec koji su kupili dva ormara za potrebe čuvanja opreme.
Kruna rada svakako je održavanje velikog Božično - Novogodišnjeg koncerta kojim završava kalendarska godinu.Krajem 2012 na tom koncetu gostovao je Puhački orkestar glazbene škole Hubai iz Budimpešte.
U 2012 godini nažalost zbog nedostatka sredstava puhački orkestar odbio je jedan nastup u Budimpešti a jedan nastup morali su otkazati zbog radnog dana i nemogućnosti okupljanja orkestra u punom sastavu.

U planu rada za 2013. godinu predviđeno je :
- Odraditi sve nasupe za potrebe naše Općine kao i nastupe za potrebe mjesnih odbora naše općine,
- Sudjelovanje na natjecanju puhačkih orkestara ili sudjelovanje na državnoj smotri
- Sudjelovanje na županijskoj smotri puhačkih orkestara i limenih glazbi u Domašincu
- Prema financijskim mogućnostima porebno je obnoviti obuću za puhaće kao i djelove odore posebice sakoa - Ostvariti planirani izlet u Sarajevo ili neku drugu destinaciju uz samofinanciranje članova orkestra
- Animirati nove članove za pristupanje orkestru te edukacija istih
- Organizacija božičnog koncerta

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni