Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Puhački orkestar - skupština

Arhiva > 3. mjesec 2012

PUHAČKI ORKESTAR OPĆINE DONJI KRALJEVEC
ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U subotu 03.03.2012. održana je redovna godišnja skupština Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec koja se održala u novim prostorijama Doma kulture u Donjem Kraljevcu
Nakon pozdravne riječi predsjednika društva
Josipa Receka koji je otvorio skupštinu slijedio je izbor radnog predsjedništva te Izvješće o radu.
U godišnjem izvješću u 2011. godini, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec odradio je 20 nastupa među kojima je 10 nastupa za potreba općine to je obilježavanje raznih manifestacija u našoj općini, kao što su Fašnjak u Hodošanu, 150. godišnijica rođenja dr. Rudolfa Steinera, Dan mjesta Palinovca, sestrinstvo u Hodošanu, Florjanovo u Donjem Kraljevcu, Dan mjesta u Hodošanu, Dan antifašističke borbe u Sv.Jurju u Trnju, Dan državnosti i polaganje vjenaca u Hodošanu, dok su odrađeni i drugi nastupi kao što su karneval u Opatiji, koncert u Budmpešti, svadba bivšeg člana Predraga Brezničara, i nastup na svadbi članice Vesne Siladi, nastup u Palinovcu prilikom održavanja Županijskog natjecanja vatrogasne mladeži, Proslava 80. godišnjice DVD Čehovec, nastup na poziv općine Dekanovec na spustu „Murskih ladji", i nastup prilikom održavanja međunarodnih susreta policije u Donjem Kraljevcu, nastup na smotri puhackih orkestara u Donjoj Dubravi, te kao naš najvažniji nastup Božični koncerta na Štefanje na kojem je prvi puta nastupio crkveni zbor župe SV. Jurja u Trnju.

Tijekom 2011 .godine, puhači su nažalost morali otkazati čak pet nastupa i to dva nastupa u Budimpešti, jer nisu imali novčanih sredstava za putovanje (odnosno za AUTOBUS), nastup na posvećenju vatrogasnog vozila u Hodošanu, nastup na otvorenju lovačkog doma u Donjem Kraljevcu, i nastup za proštenje u Donjem Pustakovcu.
Važno je za napomenuti da su nastupe u Donjem Pustakovcu i Hodošanu morali otkazati zbog nepravoremenog zahtjeva za nastup te nije bilo u mogućnosti skupiti orkestar, iako su sve udruge i svi mjesni odbori naše općine dobili pisanu obavjest da se angažiranje orkestra mora zatražiti pisanim putem najmanje tri tjedna prije održavanja nastupa.
Predsjednik Recek je apelirao na općinske dužnosnike da bi bilo najbolje da se za potrebe općine i mjesnih odbora na početku godine napravi kalendar proslava i manifestacija kako nebi došlo do odgađanja nastupa orkestra i nemilih govorkanja da vodstvo orkestra prima općinske novce a ne želi svirati kad si netko zamisli, a mišljenja sam da kalendar nije teško napraviti jer na općinu i mjesne odbore pristižu planovi rada svih udruga koje djeluju u našoj općini pa stoga nebi trebalo biti problem izraditi i kalendar rada.

S obzirom da je danas financiranje najveći problem treba spomenuti i sponzore i simpatizere kojima se puhači zahvaljuju i bez čije pomoći ne bi mogli realizirati program i kvalitetno se brinuti za našu djecu.
A isto tako apelira se na sve mjesne odbore da SVOJIM DOPRINOSOM POMOGNU U RADU ORKESTRA PREMA VLASTITIM MOGUĆNOSTIMA JER U DOBA RECESIJE i krize iz razdjela mjesnog odbora oduzeti do 5000 kuna se i ne osjeti a u radu puhača mnogo znači, jer sredstva koja se dobivaju od općine za rad orkestra dostatna su za pokrivanje voditelja , a daljnji rad orkestra dovodi se u pitanje jer orkestar ima puno mladih koji rastu, tako da skoro pa svake godine trebaju nove djelove odora, tu su i popravci instrumenata, a na kraju i nastupi van općine dovode se u pitanje jer nema novčanih sredstava za putovanja.
Da ima pozitivnih pomaka u mjesnim odborima uz mjesni odbor Donji Kraljevec koji svake godine prati rad sa 5000 kuna dotacije ( iako najmanje orkestar nastupa u Donjem Kraljevcu ), za svaku je pohvalu dotacija mjesnog odbora Palinovec koji je kupio dva nova ormara za opremanje obnovljenih prostorija u Domu kulture Donji Kraljevec.

Nakon izvješća predsjednika slijedilo je Izvješće blagajnika
Saše Čavleka ,Izvješće nadzornog odbora te rasprave po izvješćima te prihvaćanje istih.
Na skupštini su se prisutnim članovima još obratili:
Ivan Markati - predsjednik odbora za sport i kulturu Općine Donji Kraljevec, općinski vijećnik Dejan Kovač, Vladimir Sabol , zamjenik predsjednik MO Palinovec, predsjednik MO Hodošan Zoran Strahija, bivši predsjednik puhačkog orkestra Miljenko Horvat te na kraju prof. Ivan Belovari - voditelj Puhačkog orkestra.

U Planu rada za 2012. godinu u program aktivnosti rada orkestra predviđeno je sudjelovanje na svim Općinskim manifestacijama, zatim nastupi na Županijskim i državnim smotrama, te nastupi za potrebe Mijesnih Odbora.
Kroz godinu program rada će se zasigurno nadopunjavati, ovisno od poziva pojedinih orkestara turističkih zajednica i drugih. Kako sve termine i nastupe nije moguće unaprijed odrediti, kronološki je planirano slijedeće:
SIJEČANJ:Aktivne pripreme orkestra kao i rad na edukaciji novopristiglih članova.
VELJAČA:Sudjelovanje orkestra u pokladnim običajima i Općinskoj fašničkoj manifestaciji u Hodošanu. Održavanje Izvještajne godišnje skupštine orkestra.
OŽUJAK:Pripreme za državno takmičenje orkestara i limenih glazbi
TRAVANJ:Pripreme za organizaciju susreta orkestara gdje se planira dolazak Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava i Orkestra glazbene škole Hubay iz Budimpešte.
SVIBANJ:Realizacija susreta puhackih orkestara uz dan Općine,
LIPANJ:Sudjelovanje na Smotri puhackih orkestara i limenih glazbi u Goričanu. Sudjelovanje održavanju kulturnih programa koji će se održavati u Dane dr. Rudolfa Steinera.
SRPANJ:Odrađivanje nstupa za porebe općine povodom državnih blagdana.
KOLOVOZ:Ljetna pauza ali i nastup u Republici Mađarskoj (Letenje, Budimpešta)
RUJAN:Početak rada orkestra od 15.09.2008.godine.
LISTOPAD:Rad na omasovljavanju orkestra te uvježbavanje novih skladbi.
STUDENI:Rad orkestra i uvježbavanje skladbi za predstojeći božični koncert.
PROSINAC:Realizacija Božičnog koncerta Puhačkog Orkestra.

Predsjednik orkestra
Josip Recek je posebno naglasio da se orkestar proširio i omasovio s mladim puhačima pristiglima iz glazbene škole Donji Kraljevec.
A isto tako treba naglasiti da je u 2011. godini Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec otkazao više međunarodnih i domaćih nastupa poradi nedostatka novčanih sredstava što bi moglo negativno djelovati na mlade puhače u vidu destimulacije dolaska na probe, a u krajnjoj liniji napuštanje orkestra i odlazak u druge orkestre.

Skupština je nastavljena prijedlogom financijskog plana za 2012. godinu te raspravom o planu rada i financijskom planu te prihvaćanje istih.

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni