Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Rotary

Arhiva > 6. mjesec 2012.

ROTARY KLUB PRELOG
Godišnja nagrada za nadarene učenike Rotary cluba Prelog

U prostorijama Restorana Lovac Prelog održana je svečanost Rotary Cluba Prelog na kojoj su već četvrti puta od strane ovog, jednog od najmlađih hrvatskih Rotary klubova, dodijeljene nagrade nadarenim učenicima kandidiranim od strane njihovih razrednika, mentora ili ravnatelja za izvrsne rezultate u učenju i sportu.

Nagrađeno je ukupno sedmoro učenika završnih razreda svojih škola, od čega za odličan uspjeh i iznimne izvanškolske i natjecateljske rezultate petoro učenika osnovnih škola i jedna učenica srednje škole te za izvrsne sportske rezultate jedna nadarena sportašica. Nagrađeni su:
Tea Valjak – Srednja škola Prelog, Tihana Balent – OŠ Prelog, Filip Belovari – OŠ Donji Kraljevec, Magdalena Strbad – OŠ Donja Dubrava, David Vadas – OŠ Draškovec, Ana Zrna – OŠ Hodošan i sportašica Tajana Židov – Osnovna škola Draškovec. Nagrade su dijelili sadašnji predsjednik Rotary kluba Prelog Mladen Matjačić i tajnica Ljiljana Trstenjak. Svečanosti su bili nazočni roditelji učenika, ravnatelji škola, mentori i članovi Rotarya. Uključene su škole na čijem području žive i rade članovi RC Prelog.

Nagrade su financijske (ukupni fond nagrada je 15.000 kuna), a svakom je učeniku također uručena i posebna svečana plaketa Rotary cluba Prelog kao dodatno priznanje. Predsjednik RC Prelog Mladen Matjačić istaknuo je u svom govoru kako su izuzetno ponosni što je ova njihova akcija postala tradicionalna jer se radi o generacijama na kojima ostaje budućnost i našeg Međimurja i cijele naše Hrvatske. Članovi kluba smatraju izuzeto važnim da toj nadarenoj djeci svi zajedno pokažemo da iznimno cijenimo njihovu marljivost, trud i izvrsne rezultate koje postižu na županijskim i državnim natjecanjima jer takav intelektualni potencijal svakako osigurava i prosperitet svima nama. Kao članovi ugledne i brojne međunarodne Rotary organizacije, ujedno i kao ugledni gospodarstvenici i stručnjaci u našoj zajednici, članovi Rotary cluba Prelog smatraju kako je njihovo uključivanje u nagrađivanje ovih talentiranih mladih ljudi društveno potrebno, kompetentno i opravdano.
Rotary klub također radi na uključivanju nadarenih učenika srednjih škola u obrazovni sustav drugih zemalja utječe na njihov akademski ali i osobni napredak. Klubovi domaćini i obitelji u kojima učenici borave kao i čitava zajednica postaju bogatiji za prijateljske kontakte s nekim tko dolazi iz potpuno različite kulturne, religiozne, etničke sredine. Djeca iz Hrvatske iduću školsku godinu provesti u Njemačkoj. Kanadi, SAD-u, Brazilu. Meksiku i Taiwanu. Djeca iz tih zemalja provesti će jednu godinu kod nas u Hrvatskoj, učiti naš jezik i kulturu. (raw)Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni