Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

UDRUGA MLADIH PUSTAKOVČAN

UDRUGE

KLUB MLADIH DONJI PUSTAKOVEC
Održana 5. godišnja skupština

U subotu 2. ožujka, Klub mladih „Pustakovčan“ održao je 5. godišnju izbornu skupštinu u prostoijama Doma kulture u Donjem Pustakovcu.
Skupštinom su članovi ujedno obilježili i 5 godina aktivnog djelovanja Udruge.

Za predsjednika Kluba ponovno je izabran
Ivan Borović, za podpredsjednike Vedran Babić i Dejan Čonka, a Predsjedništvo je ovog puta, uz Daniela Čonku i Gorana Borovića, pojačano i ženskim članicama Lanom Strahija i Ivanom Vadlja.
Nadzorni odbor čine
Filip Strahija, Damir Blažeka, Darja Barić, Bruno Borović i Karlo Pađan, dok tajnik i blagajnik Kluba ostaje Iva Ivković.

Klub mladih „Pustakovčan“ iznimno je ponosan na svojih 5 godina postojanja te na brojne događaje koje su od osnutka organizirali i koje će još u budućnosti organiziratijer ih upravo to čini jednom od najaktivnijih i najorganiziranijih udruga mladih na području Međimurske županije.

Za to je najviše zaslužan trud, zalaganje i dobra volja članova koji su uvijek spremni odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi svojim radom čim više poboljšali rad Udruge.
No naravno, bez svojih sumještana i svih ljudi koji su im na bilo koji način pomogli, Klub mladih „Pustakovčan“ danas ne bi bio tako uspješan.
Članovi Kluba su na skupštini, povodom 5. godišnjice osnutka, uručili i pismene zahvale svojim širokogrudnim sumještanima koji su im posebno pomogli:
Vladimiru Ivkoviću, obitelji Nikole Božeka, obitelji Ivice Srneca, obitelji Zlatka Kramara, obitelji Jančec i obitelji Blagus, DVD-u Donjeg Pustakovca, Udruzi žena Donjeg Pustakovca i Mjesnom odboru.
Prigodnim poklonom zahvalili su i prvom predsjedniku Kluba
Igoru Ivkoviću za velik doprinos i uspješno vođenje Kluba prve tri godine.
Također su zahvalili i Međimurskoj županiji, Općini Donji Kraljevec te tvrtki BAT na financijskoj i donacijskoj pomoći.
Poslije službenog dijela skupštine, uz svirku i dobro raspoloženje, goste su dugo u noć zabavljali članovi Aquarium banda.

Ovim putem članovi Kluba mladih „Pustakovčan“ žele se zahvaliti svima koji su im na bilo koji način pomogli, svima koji su odvojili svoje vrijeme i došli na neki od događaja u njihovoj organizaciji te posebno mještanima Donjeg Pustakovca koji ih podržavaju od osnutka, uvijek su spremni pomoći u bilo čemu i posebno cijene sav trud mladih Putakovčana.
Klub mladih „Pustakovčan“ nastojat će i dalje biti tako dobro organiziran i aktivan te će se truditi da se u njihovom najdražem selu uvijek nešto događa.
Ovih pet godina odradili su majstorski i sa srcem, a pokazali su da su spremni i za sljedećih pet!
IvkovićPLAN RADA ZA 2013. GODINU
Za rad kluba mladih „Pustakovčan“ tijekom 2013. godine predviđaju se slijedeće aktivnosti:

- Sudjelovanje na župnom križnom putu;
- Turnir u beli na proljeće;
- Vuzmenka;
- Uređenje parka i odbojkaškog igrališta te popratnih sadržaja;
- Proslava prvog maja; odbojkasko igralište i klupice ili tri mornara
- Ljeto u Donjem Pustakovcu - u sklopu toga organizirat će se Općinski malonogometni turnir i Igre mladih;
- Uređenje parka i odbojkaškog igrališta te popratnih sadržaja;
- Proslava prvog maja; odbojkasko igralište i klupice ili tri mornara
- Ljeto u Donjem Pustakovcu - u sklopu toga organizirat će se Općinski malonogometni turnir i Igre mladih;
- Turnir u beli na jesen;
- Sudjelovanje članova na događajima drugih udruga;
- Pomoć mladima iz okolnih sela u osnivanju udruga
- Izlet za sve članove kluba - adrenalinski vikend u Accredo centru ili dvodnevni planinarski izlet na Ivanščicu


Udruga Klub mladih „Pustakovčan“ osnovana je dana 28. prosinca 2007.godine i to na inicijativu pokojnog Stjepana Kramara, tadašnjeg predsjednika Vijeća mjesnog odbora.
Uz spomenutog pokretača i inicijatora osnivači su bili Igor Ivković i Mario Mihocek. Za prvog predsjednika izabran je Igor Ivković koji je udrugu uspješno vodio prve tri godine.

Glavni cilj osnivanja bio je okupiti sve mlade ljude Donjeg Pustakovca, sve one koji imaju tzv.“Pustakovske korijene“ pa se tako možemo pohvaliti i međunarodnom suradnjom. Zahvaljujući tome danas brojimo četrdeset i dva aktivna člana.

Obilježje Kluba mladih „Pustakovčan“ je naš simbolički znak-grb. Mala metaforična „skica“ koja prenosi mnoga značenja i pouke. Glavna misao vodilja službenog grba Kluba mladih "Pustakovčan" je most kao simbol zajedništva. Dodatni razlog što smo se odlučili upravo za most jest i taj da je već od najranijih početaka Donjeg Pustakovca postojao most koji je povezivao mještane dva dijela Donjeg Pustakovca, Brijega i Sela.
Na taj način prenosimo uspomene na buduće generacije mladih Pustakovčanki i Pustakovčana kako bi ih sjećanje na most, koji je nažalost srušen zbog obnavljanja prometnice, uvijek poticalo na zajedništvo i suradnju.
Prvu skicu mosta napravila je naša bivša članica Ksenija Srnec te joj se i ovim putem zahvaljujemo. Iznad mosta izlazi sunce u crveno-bijelim zrakama, kockicama, kako bi prikazali da dolazimo iz Hrvatske. Izlazak sunca odabrali smo jer ono predstavlja početak nečega novoga (nastanak naše udruge), a također je i izvor života i beskrajne ljubavi. Sve to u cjelinu objedinjuje okvir koji čine četiri čovjeka.
Držeći se za ruke simboliziraju naše zajedništvo, povezanost mladih i starih mještana Donjeg Pustakovca. Četiri čovjeka ujedno predstavljaju i četiri strane svijeta što simbolizira našu dobrodošlicu svim ljudima dobre volje iz svih dijelova svijeta. Tome u prilog ide i činjenica da je uz sve mlade ljude Pustakovca u aktivan rad udruge uključeno i nekoliko članova iz ostalih mjesta naše županjije, ali i iz susjedne nam Republike Italije. Naš član Alex uvijek se vraća sretan i nasmijan u Pustakovec, ali i našu „Sobicu“.

Na korištenje članova Kluba mladih dobivena je netom spomenuta prostorija u Domu kulture, popularna „Sobica“. Mjesni odbor i tadašnji članovi Kluba mladih renovirali su „Sobicu“, stavljen je novi pod, obnovili su se zidovi i brodski pod. Ugrađena je plinska peć, kupljen je novi trosjed, dvosjed, fotelja, stol, dva nova računala, dva radna stola, printer te je omogućen pristup internetu. Koliko smo zahvalni na takvoj pomoći Vijeća mjesnog odbora govori i činjenica da ništa od te opreme nije potrgano, već da se svakodnevno održava i pazi da se očuva i za sljedeće generacije mladih Pustakovčanki i Pustakovčana.

2010. godine prijavili smo se na natječaj Ministarstva kulture Republike Hrvatske te su nam odobrena sredstva za informatizaciju Doma kulture i „Sobice“. Kupljeni su novi zvučnici, projektor, platno i stalak za platno, prijenosno računalo, televizor 47" i tv kartica. Uz dobivena sredstva uložili smo vlastita sredstva u iznosu od 5.000,00 kn čime smo renovirali zidove i električne instalacije te pritom i postavili kupljenu opremu. Radove, kojima su rukovodili Tomica Baksa, Ivan Borović i Igor Ivković, izvodili su samostalno pa im želimo zahvaliti na tome.

U obnavljanje „Sobice“ 2009.godine uključio se i naš mještanin Đuro Vincek i tako obnovio, pobrusio i prelakirao cijeli parket „Sobice“ te mu ovim putem iskreno zahvaljujemo.

Zbog povećanja broja članova donesena je odluka na prošlogodišnjoj skupštini da se odvoji određeni dio od članarina i tako su kupljena četiri sjedeća taburea, dva stolca i jedan manji stol koji su nam od velike važnosti.

U međuvremenu, dobili smo na korištenje Dom kulture i priliku da iskoristimo taj prostor za razgibavanje ponajviše zimi. Kupili smo biljar i štapove te smo dobili na korištenje stolni tenis i dodatni povod za druženje i igru. Ubrzo organiziramo turnir u stolnom tenisu.
Prošle godine organizirali smo plesnu školu standardnih i latino-američkih plesova pod vodstvom gospođe Sanje Rašan. Uz veliki odaziv naših članova, pridružili su nam se i prijatelji iz susjednih sela te smo time popunili cijelu salu Doma kulture.
Do sada smo uspješno organizirali i realizirali devet turnira u beli ta nas svaki put iznova raduje dolazak nam naših već „stalnih“ sudionika svakog turnira u beli. Zaradu što smo ostvarili na turniru u 2010.godini utrošili smo na izradu kalendara s motivima iz Donjeg Pustakovca te slikama članova Kluba mladih te smo ih besplatno podijelili sumještanima.

Sada već tradicionalni, malonogometni turnir naselja općine Donji Kraljevec, organiziramo svake godine u ljeti te zasigurno možemo reći da je to jedan od naših većih, ali i uspješnijih projekata. Na turniru sudjeluju sva naselja općine sa po jednom ekipom, a najbolje nagrađujemo peharima. Članice Aktiva žena Donji Pustakovec svake godine pomažu nam u pripremi jela pa im ovim putem najiskrenije zahvaljujemo. Na svakom turniru održana je tombola prepuna nagrada te se ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima tombole a najviše našem sumještaninu Ivici Srncu koji nam je tri godine za redom dodijelio glavnu nagradu-sedam dana na moru za dvije osobe. Da bi u ovih pet godina rada zabavili, nasmijali i razveselili mještane i sve drage nam goste u tome su nam pomogli sljedeći: Carla Belovari,rock grupa Restart, bend Noćna smjena, Mustač bend, Grupa Atomi, Tamburaški sastav Frikovi, Đura z Međimurja, Simphony bend, Udruga „Pjesma“ te Ženski tamburaški sastav „Zvončice“.

2010. i 2011.godine organizirali smo Igre mladih na kojima su sudjelovale ekipe na području Međimurske županije. Najbolji su zaslužili vrijedne nagrade, a svi zajedno zabavljali smo se do ranojutarnjih sati uz živu muziku.

Malonogometni turnir „med vulicama“ organizirali smo 2009.godine na blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice, odnosno na dan proštenja u našem mjestu. Nastupile su tri ekipe: selo, breg i kot a titulu najboljeg odnio je breg.
Dvije godine za redom bili smo dio Međunarodnog susreta oldtimera na način da smo da smo u našem mjestu ugostili nekoliko stotina oldtimera i njihovih vozača.

U potrazi za nečim interesantnijim i zabavnijim, organizirali smo Paintball turnir 2008.godine te smo se ugodno zabavili i družili.
Članovi Kluba mladih „Pustakovčan“ organizirali su akciju uređenja ribičke grabe. Posjekli smo nepotrebna stabla, pokosili travu, te napravili mjesta za ribiče. Posljednjeg vikenda u mjesecu svibnju 2009.godine organizirali smo prvo pravo ribičko natjecanje u povijesti mjesta.

Iskazali smo se kao vrsni glumci organiziravši Fašenjsku priredbu i snimili DVD iste te bih se ovim putem htjeli zahvaliti gospođama: Katarini Herman, Dragici Strahija i Milici Šegović na velikoj pomoći i poduci koju su nam pružale da bi naša priredba bila što zabavnija i prepuna razno raznih rekvizita i kostima.

U 2012.godini priključili smo se u nekoliko rdnih akcija u našem mjestu. Tako smo u organizaciji Mjesnog odbora te zajedno s Aktivom žena Donji Pustakovec i našim vatrogascima zasadili i uljepšali naše mjesto raznim drvećem, cvijećem i zelenilom. Time je uređen park i prostor oko kapelice u samom centru našeg mjesta te smo svim mještanima život učinili ljepšim, a selo urednijim. Zahvaljujemo se svim našim članovima koji su se pridružili navedenim radnim akcijama.

U suradnji s Mjesnim odborom, ali vlastitim snagama pomalali smo i uredili zidove hodnika koji svakodnevno koristimo.
Na velikom platnu, u sali Doma kulture ili vani, redovito pratimo sve utakmice Hrvatske reprezentacije te nam se s radošću pridružuju naši stariji mještani.

Veseli nas obilježavanje Međunarodnog praznika rada – 1.maja koji volimo zajedno provesti družeći se u prirodi na svježem zraku uz neizostavno pečenjarenje.

2008.godine sudjelovali smo u organizaciji božićnog koncerta te smo ugostili Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ i Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan-Stipić“.

Uoči Uskrsa, svake godine se pridružujemo velikom Križnom putu naše župe Sveti Juraj u Trnju kroz sva naselja župe.
Neizostavni događaj za uskrsne blagdane je i paljenje vuzmenke. U početku u samostalnoj organizaciji, ali da bi u posljednje godine održali paljenje vuzmenke u organizaciji s Mjesnim odborom, Aktivom žena i DVD-om Donji Pustakovec pa se tako nadamo i daljnjoj suradnji.

Moram napomenuti da je većina naših članova također uključena i aktivna u DVD-u Donji Pustakovec, kako cure tako i dečki.
Uz kićenje bora, ukrašavanje „Sobice“ te zajedničkog odlaska na misu polnoćku volimo obilježiti božićne blagdane.
Jedan od važnih dana u godini je zasigurno doček Nove godine. U tu svrhu članovi Kluba mladih svake godine organiziraju nezaboravnu noć na kojoj nam se s radošću pridružuju prijatelji iz susjednih nam mjesta.
Sudjelovali smo na raznim događajima naše općine, ali i šire.
Hodočastili smo u Sisak na Susret Hrvatske Katoličke mladeži.

S mladima iz Donjomeđimurskog dekanata pješačili smo na Mariju Bistricu.

Sudjelujemo na nogometnom turniru na pijesku u Turčišću.
Nogometna ekipa Kluba mladih „Pustakovčan“ sudjelovala je nekoliko godina na malonogometnom turniru u Prelogu te u Maloj Subotici.
Prošle godine interes se pokazao za odbojkom te smo ubrzo oformirali ekipu i pridružili se odbojkaškom turniru u Prelogu odnosno Ljetnim noćima grada Preloga.
Također se rado odazivamo na turnire u beli u organizaciji udruga iz susjednih nam sela.
Gostovali smo na paintball turniru u Prelogu u organizaciji Studenata Grada Preloga.

Prošle subote bili smo dio humanitarnog turnira u beli i pikadu u organizaciji mladeži Donjeg Hrašćana, te smo svojim sudjelovanjem pomogli u prikupljanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.
Vikendom i praznicima okupljamo se u većem broju u našoj popularnoj „Sobici“, te uz karte, Internet i drage nam kompjutorske, ali i društvene igre lijepo se zabavljamo i opuštamo od svakodnevnih obaveza.
Na kraju svake godine najviše nas veseli naša najdraža tema – izlet! – naša nagrada za aktivan i uspješan rad u tekućoj godini. Tako smo do sad zajedno boravili dva dana u Beču i Bratislavi – ujedno i naš prvi izlet. U božićno vrijeme nagradili smo se dvodnevnim izletom u Salzburgu i Grazu. Naš posljednji izlet bio je putovanje u Prag. Proveli smo tri nezaboravna dana u tom prekrasnom gradu koji će nam ostati u lijepom sjećanju. Za sljedeći izlet imamo u planu posjet Accredo centru, ali bi voljeli i planinariti na Ivanščicu.
Danas, nakon uspješnih pet godina rada za nas, s ponosom možemo reći da smo jedna od najaktivnijih i najorganiziranijih udruga mladih u Međimurju, te se možemo pohvaliti da smo jedni od rijetkih koji zbrajaju svoje rezultate unazad pet godina, ali smo spremni i za sljedećih pet!

I na kraju, u ime Kluba mladih „Pustakovčan“ zahvalio bih se svim stanovnicima Donjeg Pustakovca, kao i ostalim gostima, što su se uvijek u velikom broju odazvali na sve naše događaje i manifestacije u ovih pet godina, a mnogi od njih svoje vrijeme, prostor, rad i novac izdvojili su za rad kluba. Najviše vam zahvaljujemo što ste svojim dolaskom na neki od događaja u našoj organizaciji pokazali da cijenite naš uloženi trud te time uveličali svaki od tih događaja.

Također riječi zahvale upućujem svim našim sponzorima koji su nas financijski i donacijama pratili u naših pet godina rada. Zasigurno možemo reći da bez vas i vaše nesebične pomoći danas ne bismo bili toliko uspješni.

Još jednom veliko hvala svima što su prepoznali vrijednost organiziranih manifestacija te podržali iste, a mi će mo se potruditi da ovih pet godina aktivnog rada nadmašimo u idućih pet.

U Donjem Pustakovcu, 2. ožujka 2013.

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni