Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

UDRUGA PJESMA DONJI KRALJEVEC

UDRUGE

Udruga Pjesma održala redovnu Skupštinu

Godina dana revnog rada iza je Udruge Pjesma iz Donjeg Kraljevca, a kojima su jedni od postavljenih ciljeva u 2013. godini povećati članstvo i osnovati dječju skupinu, okupiti recitatore te sve one koji vole skupljati starine te kupiti klavijature.

Udruga broji šesnaest članova u pjevačkoj sekciji pod stručnim vodstvom
Ljubice Crnčec te šest članova u tamburaškoj sekciji za povremene nastupe.- Iza nas ove godine je puno rada i odricanja, puno vježbanja i truda. Ove godine imali smo dvadesetak nastupa, od čega smo organizirali tri vlastita koncerta. Naš prvi nastup za anale pod Udrugom Pjesma bio je gostovanje kod Zbora Udruge Umirovljenika grada Preloga na Božićnom koncertu u Prelogu. Obećavam da ćemo i dalje nastojati da još više unaprijedimo svoj rad i da zajedno sa nama uživate u našoj pjesmi - riječi su predsjednice udruge
Višnje Kramar.

- Tokom ove godine u planu imaju brojne nastupe na organiziranim smotrama i priredbama ka što su Smotra zborova i vokalnih skupina u Svetoj Mariji, „Popevka naših mamica“ u Ivanovcu, Dani Sv. Roka u Draškovcu te nastup povodom Dana Općine Donji Kraljevec. Već tradicionalno za Božić pjevači će gostovati u Prelogu kod Zbora umirovljenika na njihovom koncertu, a planiramo i organizirati izložbu i koncert povodom Magdalenja u Kraljevcu te održati vlastiti koncert povodom Božićnih blagdana. U ovoj godini imamo u planu osim brojnih programa kupnju klavijature ili usne melodike - prisutnima je planove podastrala zamjenica predsjednice
Ljiljana Košak.Udruzi je puno uspjeha u daljnjem radu između ostalih govornika poželio i načelnik Općine Donji Kraljevec
Zlatko Horvat.

- Želim vam svima puno uspjeha u radu, ipak se ovdje radi o našoj najmlađoj udruzi u općini Donji Kraljevec. Kod svih potrebnih događanja, udruga nam je uvijek i u svakom trenutku priskočila u susret, na čemu im se posebno zahvaljujem, a udruzi će Općina kod svih aktivnosti rado pomoći u skladu s trenutnim mogućnostima - rekao je između ostalog Horvat.

Svim sponzorima i onima zaslužnima kod podupiranja rada udruge podijelile su se zahvalnice, a nakon službenog dijela, svi prisutni ostali su na zakuski i uživanju u melodijama tamburaške sekcije Udruge Pjesma.

Na području općine Donji Kraljevec osnovana je nova udruga pod nazivom Udruga „Pjesma“.

Za predsjednicu udruge slijedećih četiri godine izabrana je gđa.
Višnja Kramar, za zamjenika predsjednika gđa.Ljiljana Košak, za tajnika gđica. Lidija Kramar, dok je za blagajnika izabrana gđa. Marija Šercer.Predsjedništvo Udruge upoznalo je na osnivačkoj skupštini sve prisutne članove i prijatelje sa planom i programom za budućnost, a posebice za iduću godinu za koju planiraju brojne nastupe diljem Lijepe naše i susjednih nam zemalja.

Cilj Udruge „Pjesma“ je poticanje, razvijanje i unapređenje kulture, očuvanje etno- baštine na području općine i Međimurja u skladu s općim društvenim interesima, te očuvanje i njegovanje pjesme i kulture u svim pogledima.

Za početak udruga će djelovati u sekciji pjevačke skupine koju će stručno voditi gđa. Crnčec Ljubica.

Udruga osniva i sekciju književnika s područja općine stoga poziva sve profesionalne i amaterske književnike s područja općine da im se pridruže.

Predsjedništvo poziva sve zainteresirane od dječje dobi na dalje da im se pridruže u pjesmi i druženjima, za više informacija možete kontaktirati njihovu tajnicu na broj 098 651 916.


Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine broj 88/01 i 11/02) Skupština Udruge „Pjesma“ općine Donji Kraljevec na sjednici održanoj 18.12.2011. godine donosi:


STATUT UDRUGE „PJESMA“


UDRUGA „PJESMA“,
Donji Kraljevec Kolodvorska 52d,
koju zastupaju predsjednica Kramar Višnja,
zamjenica predsjednika Ljiljana Košak i
tajnica Lidija Kramar

Predmet: Obavijest i poziv za suradnju
Poštovani,
Na području općine Donji Kraljevec osnovala se nova udruga pod nazivom Udruga „Pjesma“, kojoj je cilj poticati, razvijati i unapređivati kulturu, tradiciju i umjetnost s područja najviše općine, ali i cijele Hrvatske. Trenutno Udruga ima pjevačku i literarnu sekciju koje okupljaju članove ljubitelje međimurske riječi i pjesme. Kao prvi veći svoj projekt Udruga planira prirediti događaj izložbu i priredbu u jedno, na kojoj će se predstaviti Udruga „Pjesma“ te književnici, pjesnici, likovni umjetnici, sakupljači povijesti i tradicije s područja općine Donji Kraljevec. Uz taj veliki događaj planovi su im raznovrsni i bogati gdje u svoj rad planiraju uvrstiti djecu, tradicijska zanimanja i drugo.
Obavještavamo Vas da su članovi Udruge uvijek
spremni izaći Vam ususret i pomoći Vam kada ćete trebati njihove usluge prilikom nekih događanja u Vašoj tvrtki ili privatno( npr. prilikom dolaska važnijih političkih predstavnika, Vaših poslovnih partnera, otvorenja novih objekata i slično).
Ovom prilikom želimo Vam poručiti da smo tu za Vas uvijek kada ćemo Vam zatrebati, slobodno nas kontaktirate.
Kontakt osoba je tajnica naše Udruge gđica.Lidija Kramar na broj 098 651 916 ili
na mail
U nadi da ćemo surađivati srdačno Vas pozdravljamo!

Tajnica Udruge „Pjesma“
gđica. Lidija Kramar

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni