Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

UDRUGA UMIROVLJENIKA

UDRUGE

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE DONJI KRALJEVEC
IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE UMIROVLJENIKA DONJI KRALJEVEC

U nedjelju 07. travnja 2013. u Donjem Kraljevcu održana je 8. izborna godišnja skupština podružnice umirovljenika Donji Kraljevec na kojoj su prisustvovali načelnik općine HORVAT ZLATKO,predsjednik OV MLINARIĆ JOSIP i predstavnici vijeća mjesnih odbora Donji Kraljevec, Hodošan i Donji Hrašćan.
Izbornoj sjednici je kao gost prisustvovao predsjednik DVD-a Donji Kraljevec
DRAGUTIN GLAD, dugogodišnji sponzor udruge MARODI ANTUN,
predsjednik Udruge umirovljenika Medjimurske županije
FRANJO KRAVAŠĆAN te predsjednik međimurskog HDZ-a DARKO HORVAT.

Na početku skupštine odana je počast minutom šutnje za sve preminule članove.
Članice pjevačkog zbora udruge "PJESMA" Donji Kraljevec održale su kraći kulturno-umjetnički program.

Slijedio je nastavak skupštine prema dnevnom redu gdje je izabrano radno predsjedništvo,zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika.

O radu podružnice umirovljenika Donji Kraljevec govorio je predsjednik udruge
Antun Gosarić.
Posljednja sedma izborna skupština održana je 19.4.2009. godine.Vodstvo podružnice se kroz ove četiri godine trudilo što više učiniti za dobro podružnice i članstva.
Da se je dobro radilo najbolje pokazuje učlanjivanje novih, članova. Od 1.1.2009.g do danas u podružnicu se učlanilo 208 novih članova, tako da podružnica danas broji 595 članova te i dalje predstavlja najbrojniju i najaktivniju udrugu građana u općini Donji Kraljevec.
Ipak nezadovoljstvo iskazuju u polovičnoj brojnosti , jer je to tek polovica od ukupnog broja umirovljenika,koji žive na području općine Donji Kraljevec.

Od aktivnosti udruge istaknuta su organizacija izleta i druženja, koja je sve teže organizirati, jer se javlja sve manje zainteresiranih članova, jer se stariji umirovljenici zbog svojih godina sve manje javljaju,
a čini se da mlađi umirovljenici osjećaju da su još premladi za penzionerska druženja ili pak nemaju potrebe za tim.
Podružnica je svih ovih godina nastojala za svoje članove organizirati besplatan prijevoz za jedan izlet.
Umirovljenici su tako putovali u Križevce, posjetili su Hlebine, Molve, Đurđjevec, Koprivnicu i Močile, a bili su u Čazmi i Bjelovaru a na kraju 2012.godine sa dva autobusa bili na hodočašću župe u Mađarskoj.
Posebno se zahvaljuju župniku velečasnom Matiji Voniću, zbog pomoći u organizaciji nekih izleta te se javno zahvaljuju gospodinu MARODI ANTUNU, vlasniku firme "TONI" Donji Kraljevec,
koji je svih ovih godina omogućio besplatan prijevoz na te izlete.

Istaknuta je dobra suradnja podružnice sa općinom i mjesnim odborima.
Zahvaljujući njihovom razumijevanju i pomoći, udruga je svih ovih godina uoći Božića najpotrebnijima podijelila darove.

Aktivisti podružnice posjećivali su najstarije članove za njihov 80-ti ili 90-ti rođendan, kao i one bolesne, a od svakog pokojnog člana oprostili su se buketom cvijeća.
Spomenute su i prigodne proslave 50 i 60 godina braka, koje se organiziraju na nivou županije i na kojima se nađe i više od 100 bračnih parova.

Svih ovih godina, sportaši iz udruge učestvovali su na sportskim susretima umirovljenika koje organizira Udruga umirovljenika Medjimurske županije, kao i na susretima umirovljenika Donjeg Međimurja u Donjoj Dubravi.

Pošto je ova skupština izborna data je razrješnica dosadašnjeg izvršnog odbora, predsjednika i tajnika, te Nadzornog odbora te je slijedio izbor novog Izvršnog odbora, predsjednika, dopredsjednika, tajnika i blagajnika.
Za predsjednika podružnice na novi mandat od ćetiri godine izabran je
G0SARIĆ ANTUN , BLAŽEKA FRANJO za dopredsjednika te PETAR HORVAT za tajnika.

ZADRAVEC MARGARETA izabrana je za blagajnika a ko članovi izabrani su:KOVAČ PAVAO stariji,.KOVAČ PAVAO mlađi,ČEVIZOVIĆ MATIJA,LEPEN ĐURO, KOLARIĆ lVAN, JURMIĆ JOSIP,H0RVAT IVAN,BRANILOVIĆ LOVRO, i ČEMERIKA MARIJA.

U Nadzorni odbor podružnice izabrani su:
ŠERCER MARIJA za predsjednicu Nadzornog odbora i VADAS FRANJO za člana.
U Izvršni odbor Udruge umirovljenika Međimurske županije imenuje se predsjednik podružnice
GOSARIĆ ANTUN a u za članove u skupštinu Udruge umirovljenika Međimurske županije imenuju se GOSARIĆ ANTUN i HORVAT PETAR.
U odbor Kase uzajamne solidarne pomoći za pogrebninu imenovan je
KOVAČ PAVAO mladji te za člana Nadzornog odbora Udruge umirovljenika Međjimurske županije izabrana je ŠERCER MARIJA.Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni