Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

UDRUGA ŽENA PALINOVEC

UDRUGE

UDRUGA ŽENA PALINOVEC
Održana redovna godišnja skupština

Skupštini Udruge žena Palinovec, jedne od najstarijih i najbrojnijih udruga žena u ovom kraju, odazvalo se u nedjelju 10. ožujka stotinjak mještanki Palinovca i gostiju.
Nakon minute šutnje za nedugo preminulu članicu Biserku i sve ostale preminule članice, po dnevnom redu predsjednica
Ljubica Srpak pročitala je Izvještaj o radu za 2012.godinu iz kojeg se moglo iščitati da su u udruzi iznimno aktivni.
Financijski izvještaj podnijela je blagajnica
Ljiljana Zelenić, a izvještaj Nadzornog odbora Marija Fileš.
Sanja Jančec podastrala je plan rada za 2013. godinu među kojima ističemo izradu kostima za fašnik, nabavku kvalitetnog fotoaparata, suradnju s udrugama u mjestu i van njega, nastavak obnovi narodnih nošnji za djecu i ostale brojne aktivnosti. Istaknuto je da financijski plan prati zacrtano, a sva su pročitana izvješća jednoglasno usvojena.
Skupštini su se osim članica udruge odazvali i gosti - načelnik Općine Donji Kraljevec
Zlatko Horvat, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Palinovec Tomislav Srpak, vijećnik Općine Donji Kraljevec Josip Čemerika, predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec, predstavnik NK Mladost Palinovec Miljenko Fileš, predstavnik Športsko-ribolovne udruge Šaran Palinovec Dragan Vurušić, članice Aktiva žena Donji Pusakovec, članice Udruge žena Donji Hrašćan, članice udruge žena Hodošan, predsjednica i predstavnice KUD-a Općine Donji Kraljevec.
- Čestitam udruzi žena na dobrom radu i razvoju mjesta Palinovec, uključeni ste u rad i boljitak našeg mjesta i na tome vam zahvaljujem. Preostalo je da uredimo ceste u selu, kanalizacija ide prema završetku – istaknuo je između ostalog načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat koji je u ime Općine svim ženama donio cvijeće.
Gosti su redom pohvalili rad udruge te zaželjeli dobar daljnji rad i suradnju.
Radno predsjedništvo Skupštine činile su predsjedavajuća
Tamara Recek te članice Sanja Jančec i Vesna Švenda, zapisničarka Ruža Špirk i dvije ovjerovateljice zapisnika Anđelka Talan i Marija Fileš.
Udruga žena za sve je članice pripremila male poklone (kemijske olovke i dukat-čokoladice). Nakon službenog dijela Skupštine, nastavljeno je druženje uz jelo, piće, kavu i kolače.Ljubica Srpak podnijela je izvješće o radu u 2012. godini.

Ovo su dijelovi izvješće o najvažnijim aktivnostima:
U ožujku je održana Izborna godišnja skupština
U veljači Udruga je sudjelovala na Općinskom fašniku sa maskom Eko – Palinovec.
U ožujku je proslavljen Dan mjesta – Udruga je bila organizator programa.
Bile smo domaćini sudonicima Župnog križnog puta – pripremile smo okrepu – hranu, kolače i piće.
Pripremile smo domjenak za sudionike programa na Danu mjesta – za plesače, pjevače, glumce – tu su uključene sve dobne skupine – od najmlađih do onih starijih...
U svibnju smo organizirale izlet čija je ruta bila: Koprivnicu-Đurđevec-Đurđevečki peski-Hlebine-Aquacity-Varaždin-Cinestar.
Sudjelovale smo na Sportskim susretima u Donjem Hrašćenu, za koju prigodu smo nabavile majice.
Sufinancirale smo radionice naše Područne škole za Uskrsni sajam.
U lipnju smo zajedno sa drugim Udrugama u našem mjestu bile domaćini učenicima OŠ Hodošan u sklopu projekta – Upoznajmo naša mjesta.
U kolovozu smo na Voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu bile dežurne na općinskom štandu, a donirale smo i kolače.
U rujnu smo opet bile na izletu čije su destinacije bile: Fažana-Brijuni-Pula-Rovinj.
U mjesecu studenom naša je Udruga išla u čestitare – naša najstarija mještanka Marija Zrna proslavila je svoj 100. rođendan.
Prosinac – mjesec darivanja – organizirale smo tradicionalni doček sv. Nikole s darovima za djecu, a za sve skupa nakon priredbe bilo je druženje uz langoše, čaj i kuhano vino.
Posljednja aktivnost u 2012. bio je posjet obitelji Salaj u Grabovnici kraj Čazme. Putovali smo sa dva autobusa da bi vidjeli „Božićnu bajku“.

Upravni odbor

Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | USTANOVE | UDRUGE | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni