Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

vijesti-arhiva

Rudolf Steiner

http://www.youtube.com/watch?v=GN_FINHHy0E


VIJESTI IZ CENTRA RUDOLF STEINERSteinerovu rodnu kuću i gradilište budućeg Centra 06.03. posjetili su ravnateljica Waldorfske škole iz Zagreba i goc.
Godi Keller, izvanredni profesor na Fakultetu Rudolf Steiner u Oslu, koji ima četrdeset godina iskustva u nastavi, radu s roditeljima, vođenju predavanja i seminara diljem svijeta. Waldorfska škola Zagreb organizirala je predavanje i radionice na temu:

Kako zainteresirati djecu za učenje na primjeru nastave prirodoznanstvenih predmeta


praktični savjeti i primjeri iz nastave prirodoznanstvenih predmeta primjenjivi u svakom procesu učenja


- razvojne karakteristike djece u pubertetu, kako razumjeti djecu i pomoći im u društvu koje se stalno mijenja
- kako umjetnost i praktični rad doprinose razvoju socijalnih i kognitivnih kompetencija
Oduševio ga je ambiciozni plan oko izgradnje i rada Centra dr. Rudolfa Steinera , započeta inicijativa oko obilježavanja 150. obljetnice rođenja, te je obećao da će kad se vrati u Norvešku poduzeti konkretne korake u prikupljanju financijskih sredstava za rekonstrukciju objekta. Isto tako je izrazio veliku želju da u Donjem Kraljevcu održi nekoliko predavanja .
Prilikom boravka na koordinacijskom sastanku u Beču ravnateljica Centra Sandra Percač imala je priliku upoznati djelatnike i ravnateljicu centralnog Waldorfskog vrtića koji je smješten u objektu Antropozofskog društva.
Tom prilikom je predana skromna donacija Waldorfskog vrtića Beč u iznosu od 100 € za rekonstrukciju objekta Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

(Na slici)
Ravnateljica Waldorfskog vrtića iz Beča gđa. Helga Freihsl i Sandra Percač


Povodom obilježavanja 149. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera u Prelogu je u organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera organizirana euritmijska predstava koju je posjetilo oko 600 djece iz okolnih vrtića i škola.

Zagrebački euritmijski ansambl IONA


Euritmijska izvedba bajke braće Grimm

CVILIDRETADom kulture Prelog

22. veljače 2010.

Bajka braće Grimm "Cvilidreta" prikazana je euritmijom – jedinstvenom umjetnoću pokreta u kojoj se pokret, govor i glazba skladno isprepliću u scenski izričaj. Euritmija, svojom pedagoškom osobinom, potiče umjetničke sklonosti djeteta te razvija osjećaj za estetiku pokreta. Uzbudljiva i duhovita priča o patuljku Cvilidreti ujedno je i poučna te stoga predstavalja nezaobilaznu lektiru svjetske dječje književnosti. Ova je predstava svojim bajkovitim ugođajem posebice primjerena djeci predškolskog i školskog uzrasta.
Zagrebački euritmijski ansambl IONA jedini je profesionalni euritmijski ansambl na području jugoistočne Europe koji djeluje od 2004. god. Do sada je nastupao u javnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Irskoj. Djelovanje Ansambla kontinuirano je potpomognuto od strane Gradskog ureda za kulturu Zagreb te od Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Dosadašnjim radom Ansambl Iona je interpretirao euritmijskom umjetnošću brojna djela hrvatskih i inozemnih pjesnika i skladatelja. Također je uprizorio niz raznovrsnih bajki za djecu.


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni