Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Zelenfest

Arhiva > 6. mjesec 2012.

Otvoren prvi „Zelenfest“

Zvijezde nad Remetincem


Izletište „Zelengaj“ kod Graničnog prijelaza Goričan svečano je otvorilo prvi Zelenfest kojim se nastavlja promocija kazališnih, glazbenih i zabavnih skupina u tom dijelu Međimurja. Praktički je započelo s dva uspješna nastupa Adama Končića, a nastavilo se trodnevnim susretima umjetnika i publike.

U petak je upriličena predstava „Remetinec“ koji je profesionalno odradila Kazališna skupina „Gemišt“
koju čine glumački i zabavljački trojac Davor Dretar Drele, Vid Balog i Luka Bulić. Prvo su organizatori uz pomoć tamburaškog sastava Sinovi Međimurja Vidu Balogu čestitali imendan. Ganuće nakon čestitke idejnog začetnika Zelenfesta Predraga Brezničara nije dugo trajalo. Okrutni vicevi spremne trojke vezani uz najaktualnije političke i javne događaje i osobe razgalili su duše Međimuraca i gostiju iz Mađarske. Originalne likove karakterizira jednostavnost i neposrednost na sceni, a strelice njihovog zanimanja upućene su političkoj stvarnosti u Hrvatskoj i muško-ženskim odnosima, a Luka se izvrsno snalazi u imitiranju poznatih pjevača. Spominjani su dragi nam stanari Remetinca, najpoznatije prednjice naših dama iz Poljske, pripreme i tijek splitskog Gay Pridea, a pozornica ispod starog hrasta i uz četvrto jezeroZelengaja bilo je idealno okupljalište za ethno transvesticiju. Predstava je nekim gledateljima bila odličan uvod u godišnje odmore. U predstavi su do nekog vremena uživali i rijetki, ali naporni komarci, a onda su ih otjerale dimne spirale organizatora, miris Lacijevog fiša i dim s obližnjeg roštilja.

Glumački trojac potvrdio nam je da u ovakvom ambijentu još nikad nije nastupao. Zaista je ovaj open air u zelenilu stare Mure bio efektan za oči i zdrav za tijelo i dušu gledatelja. Jasne zvijezde iznad ljetne pozornice bile su svjedoci nasmijanih lica i dobre zabave tijekom predstave i koncerata Sinova Međimurja. I, naravno, opet će mnogi požaliti što nisu bili tu na mjestu samom ili domaći rečeno - na licu mjesta. Kao da je zaista teško podržati domaće ljude u nastojanju da nam pruže više u ovoj dolini suza. Mjesta u zelenilu Zelengaja ima zaista dosta za svakog koji želi doći na Zelenfest.

U nastavku Zelenfesta je subotnja
smotra KUD-ova općine Donji Kraljevec, općine Goričan i Sumartonski lepi dečki. U nedjelju u 16,00 sati predviđena je predstavljanje knjige portreta kulturno – umjetničkih udruga Međimurske županije pod dr. Stjepana Hranjeca „Lepšega ne kak je Međimurje“,a na otvorenoj sceni su pjevačke grupe KUD-a Donji Kraljevec i Sumatrona te dramski amateri iz Mađarske. Događaj se nastavlja nastupom grupe „Neki novi klinci“ sljedeće subote. (raw, fotografije: Vanja Barić)
Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni