Glavni meni

web stranica Općine Donji Kraljevec

Traži

Na vsebino strani

Zelenfest - knjiga pamti

Arhiva > 6. mjesec 2012.

Knjiga pamti

U nastavku Zelenfesta na terenima Restorana „Zelengaj“ organizatori su upriličili subotnju smotru kulturno umjetničkih društava općine Donji Kraljevec, općine Goričan i mađarskog Sumartona, a u nedjelju u 16,00 sati je započelo predstavljanje knjige portreta kulturno – umjetničkih udruga Međimurske županije pod dr. Stjepana Hranjeca Lepšega ne kak je Međimurje. U uvodnom dijelu nastupio je mješoviti pjevačka skupina iz Sumartona predvođena Jožom Đurićem.
- Ova kultura ne može nestati sve dok je njeguju društva poput naših Sumartončana. Knjiga
Lepšega ne kak je Međimurje upravo je namijenjena njima i svima koji tu kulturu njeguju. Sadrži najnovije i vjerodostojne podatke o 60-tak društava, sadrži popise svih članova i spomenik je svima koji danas pjevaju i plešu. Knjiga pamti sve koji šire i njeguju narodnu baštinu Međimurja – rekao je na predstavljanju dr. Hranjec. Ispričao je nekoliko štigleca o prvim reakcijama na knjigu, a posebno je zapamtio riječi jedne Donjokraljevčanke koja je rekla „da ovu knjigu treba čitati u rukavicama“. Želja je autora da knjigu imaju svi koji se spominju na njenim stranicama.
Pjevački zbor KUD-a općine Donji Kraljevec zatim je izveo tradicionalne pjesme Da bi se zrušile i Zrasla mi je ruža kraj dvora. Zelenfest je završen prikazom istinitih zgoda u seoskoj krčmi pod nazivom Lajček, Lajček u interpretaciji dramske družine iz Sumartona.
Spomenimo pjevače i glumce iz Sumartona: voditeljica dramske grupe Jelica Gujaš, voditelj zbora Joža Đurić i ostali naši prijatelji: Lajoš Vlašić, Ana Vlašić, Janica Dombai, Tonči Hederić, Juliška Hederić, Marta Kramarić, Joža Režek, Laci Radek, Đura Takač, Erika Vlašić – Kapuvari i Laci Gujaš. KUD D. Kraljevec predstavljala je voditeljica programa Tamara Recek i pjevačice i pjevači: Dragica Cvetko, Jasna Zrna, Suzana Gudlin, Ivan Gašparić, Josip Recek, Jurica Recek i Martin Recek. Dragica Cvetko za sve nazočne izvela je solo pjesmu Al' je teško našu ljubav tajiti.
Ponavljamo da se zeleni festival nastavlja nastupom grupe Neki novi klinci u subotu 23 lipnja. Njihov je repertoar vezan uz Đorđa Balaševića pa se očekuje dolazak i mladih i starijih gledatelja koji veličaju rad jednog od najvećih pjevača i skladatelja daleko i naširoko. Savjetujemo Vam: držite se stare dobre Srce se šeće, a ne vozi! pa u subotu dođite u zelenilo Zelengaja i podržite dobru volju organizatora. (tekst i foto: Iwo)


Vijesti | VMO D.Kraljevec | OPĆINSKA TIJELA | SJEDNICE | DOKUMENTI | UDRUGE | Rudolf Steiner | Arhiva | Načrt strani

tumblr analytics

Nazaj na vsebino strani | Nazaj na glavni meni