VZPO Donji Kraljevec – Goričan održala je taktično pokaznu vatrogasnu vježbu na području ribičke grabe i obiteljske farme u Palinovcu. U vježbi su sudjelovala 62 vatrogasca, članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Palinovec, Donji Kraljevec, Goričan, Hodošan, Donji Hrašćan, Sveti Juraj u Trnju i Donji Pustakovec.

Vježba je bila realnog karaktera s nekoliko različitih intervencija koje su se odvijale istovremeno. Vatrogasci su u scenariju ove vježbe bili suočeni s požarom koji je krenuo s obližnje obiteljske farme i proširio se na šumu te zahvatio i krov ribičke kućice. Vatrogasci su ujedno spašavali i unesrećenu osobu iz ribičke grabe. Zapaljene bale sijena, šuma i krov kućice uspješno su stavljeni pod kontrolu te ugašeni, a unesrećenik je pomoću čamca izvađen iz vode i spašen.

Vježba je namijenjena isprobavanju sistema uzbunjivanja te provjeri ispravnosti vatrogasne opreme. Također se provjerila uvježbanost i koordinacija više vatrogasnih postrojbi te uvježbalo same vatrogasce za moguće intervencije. Takvim organiziranim vježbama postiže se bolja spremnost dobrovoljnih vatrogasnih društava za različite situacije u kojima se mogu zateći.
Sunčani zimski dan i vrlo atraktivno organizirana vatrogasna vježba privukla je velik broj gledatelja iz okolnih mjesta koji su se uvjerili u spremnost svojih vatrogasaca. VZPO Donji Kraljevec – Goričan zasigurno će i ubuduće organizirati vježbe sličnog karaktera s ciljem što bolje vatrogasne zaštite.