U svrhu obilježavanja fašnjaka, okupljanja i druženja ljudi, KUD Općine Donji Kraljevec i MO Hodošan organiziraju zajedničku manifestaciju pod nazivom «Općinski fašnjak u Hodošanu».

Organizator će se pobrinuti za kuhano vino, krafne, slatkiše.

Pokrovitelj manifestacije je Općina D. Kraljevec. Okupljanje prijavljenih maskiranih grupa je na ulazu u Hodošan, na cesti Donji Kraljevec-Hodošan (kod trokuta) u 13,00 sati u subotu 22. veljače 2020. godine. U pratnji Puhačkog orkestra Općine D. Kraljevec, mimohod kreće Glavnom ulicom do stadiona gdje će biti centralni dio manifestacije. Sve prijavljene grupe biti će predstavljene na postavljenoj bini kako bi prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske.

Glavne nagrade su:

  1. nagrada – 1.500,00 kn
  2. nagrada – 1.000,00 kn
  3. nagrada – 500,00 kn

Nagrade za dječju kategoriju su: 

  1. nagrada – 700,00 kn
  2. nagrada – 500,00 kn
  3. nagrada – 300,00 kn        

Organizator će pripremiti i nekoliko utješnih nagrada!

Nakon proglašenja najboljih nagrada, druženje se nastavlja u prostorijama NK Hodošan uz ples i zabavu!

Na natjecanje se prijavljuju i natječu za nagradu samo grupne maske, a mogu se prijaviti i sudjelovati u natjecanju grupe koje nisu s područja općine Donji Kraljevec.

Maskiranom grupom se smatraju minimalno četiri osobe. Poželjno je osmisliti i razno-razna prijevozna sredstva (konjska zaprega, bicikli, maskirani automobili, kosilice…).

Grupe mogu svoje maske prezentirati cijelim putem kojim se kreće mimohod, a na pozornici se predstavljaju samo defileom!

Prijave je potrebno dostaviti na Općinu ili poslati na fax 655-281, e-mail: opcina@donjikraljevec.hr. U prijavi je potrebno navesti samo naziv maske-grupe, približan broj članova, te iz kojeg mjesta dolaze.

Prijavu je potrebno dostaviti radi izrade ploča s nazivom grupe za mimohod i predstavljanje na pozornici i to zaključno s 20.02.2020.g.

Sve informacije možete dobiti na tel. 655-126

VESELE FAŠNJAČKE POZDRAVE!!!

ORGANIZACIJSKI ODBOR