Dana 7. studenog 2022. godine u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi-III“.

Projekt „Snažno zaželi-III“ Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, te je uspješan nastavak projekta „Snažno zaželi“ – faza II. Projekt je 100 % financiran sredstvima iz Europske unije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je potpisan 14. rujna 2022. godine te se provodi u razdoblju od 8 mjeseci odnosno do 14. svibnja 2023. godine. Nositelj projekta je Općina Donji Kraljevec, a partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Čakovec, Centar za socijalnu skrb Prelog, USR „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ukupna vrijednost projekta je: 494.400,00 kn

Cilj projekta je pridonijeti poboljšanju pristupa zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju što će neposredno pridonijeti povećanju gospodarskih aktivnosti i povećati kvalitetu života cjelokupne zajednice.

Prema planu i programu projekta na području Općine je zaposleno 10 žena koje pružaju pomoć u kući za starije i nemoćne osobe u razdoblju od 6 mjeseci, što će dovesti do prerane institucionalizacije, smanjenje siromaštva i smanjenje nezaposlenosti.

Na početnoj konferenciji načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat je istaknuo da  žene rade s ljudima koji imaju puno prohtjeva i emocija i svega što su preživjeli  i što sve prenose na njih, te kako uvijek prema korisnicima treba ići sa smiješkom dobronamjerno i s puno strpljenja, jer to je razdoblje života u koje ćemo se svi mi jednog dana naći, a da je potreba za primanje pomoći sve veća govori i sama brojka korisnika koja premašuje 70, a prema planu i programu projekta je predviđeno 60 krajnjih korisnika.  

I  sama djelatnica je istaknula kako je ponekad teško i ovaj posao psihički opterećuje, ali da je zadovoljna što može pomoći starijim osobama i zahvalila svima u ime svih zaposlenih žena na projektu.