U dvorištu dječjeg vrtića „Ftiček“ Donji Kraljevec dana 30. listopada 2023. godine otvoreno je novouređeno igralište za tridesetak djece jasličke dobi. Dopremljena su i montirana sljedeća igrala: klackalica na dvije opruge za četvero djece, dječja kućica s klupicama, mali toranj Pčelica, dječji vlak Orient Express, klupa ljuljačka te kombinirano igralo.

Ravnateljica DV „Ftiček“ Sandra Vlah je istaknula kako je ovo novouređeno igralište prostor gdje će djeca učiti vrijedne životne lekcije poput suradnje, čekanja na red, dijeljenja stvari te ostale kognitivne i socijalne vještine i kako igra djeteta treba biti slobodna, raznovrsna i izazovna.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat je istaknuo kako je bilo potrebno opremiti dio dvorišta vrtića sa novim dječjim igralima, jer su najmanja djeca budućnost naše općine i zahvalio se svima koji su sudjelovali u provedbi ovoga projekta.

Na ovaj način je opremljeno igralište za potrebe najmanjih čime su zadovoljeni i pedagoški standardi propisani Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Djeci jasličkog uzrasta želimo puno igre i radosti odrastanja na novo uređenom igralištu u dječjem vrtiću „Ftiček“ Donji Kraljevec.

Projekt opremanje dječjeg igrališta u dječjem vrtiću „Ftiček“ Donji Kraljevec  je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 12.715,55 eura, dok je preostali dio u iznosu od 9.609,75 eura sufinanciran od strane Općine Donji Kraljevec.