Ove se godine maškare vraćaju na hodošanske ulice – tako će u subotu 10. veljače ponovno prodefilirati fašnička povorka.

Općina Donji Kraljevec poziva mjesne odbore s područja općine Donji Kraljevec, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da prijave svoje sudjelovanje u ovoj veseloj povorci.

Fašnička povorka kreće 10. veljače 2024.g. u 14 sati s prostora trokuta na ulazu u Hodošan, na cesti Donji Kraljevec-Hodošan.

U pratnji Puhačkog orkestra Općine D. Kraljevec, mimohod kreće Glavnom ulicom do stadiona gdje će biti centralni dio manifestacije. Sve prijavljene grupe biti će predstavljene na postavljenoj bini kako bi prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske. Za sve će sudionike biti osigurane krafne i topli napitci

Glavne nagrade su:

  1. nagrada – 300,00 €
  2. nagrada – 200,00 €
  3. nagrada – 100,00 €

Nagrade za dječju kategoriju su:

  1. nagrada – 150,00 €
  2. nagrada – 100,00 €
  3. nagrada –   50,00 €

Organizator će pripremiti i nekoliko utješnih nagrada!

Na natjecanje se prijavljuju i natječu za nagradu samo grupne maske, a mogu se prijaviti i sudjelovati u natjecanju grupe koje nisu s područja općine Donji Kraljevec.

Maskiranom grupom se smatraju minimalno četiri osobe. Poželjno je osmisliti i razno-razna prijevozna sredstva (konjska zaprega, bicikli, maskirani automobili, kosilice…).

Grupe mogu svoje maske prezentirati cijelim putem kojim se kreće mimohod, a na pozornici se predstavljaju samo defileom!

Prijave je potrebno dostaviti na e-mail: opcina@donjikraljevec.hr i to zaključno s 09.02.2024.g..

U prijavi je potrebno navesti samo naziv maske-grupe, približan broj članova, te iz kojeg mjesta dolaze.

Sve informacije možete dobiti na tel. 655-126

VESELE FAŠNJAČKE POZDRAVE!!!

ORGANIZACIJSKI ODBOR