POZIVAMO VAS NA MANIFESTACIJU DANI DR. RUDOLFA STEINERA uz Metu Vrhunc i Donatorsku večer za obnovu rodne kuće dr. Steinera

Centar dr. Rudolfa Steinera svake godine organizira manifestaciju pod nazivom „Dani dr. Rudolfa Steinera“ uz podršku partnera i prijatelja Centra.

Nakon deset godina od posljednje obnove rodne kuće dr. Rudolfa Steinera, došlo je vrijeme za nove zahvate. Centar je u suradnji s međimurskim umjetnicima skupio značajan fundus umjetničkih djela. Svojom donacijom umjetnine slikari i kipari direktno pomažu očuvanje kulturne baštine Međimurja, tj. nude svoja djela za aukciju čime će se prikupiti sredstva neophodna za adaptaciju jedinstvenog spomenike kulture odnosno rodne kuće dr. Steinera.

Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo u sklopu programa ugostiti neke od značajnih osoba iz Hrvatske i inozemstva. Naši gosti svojim dugogodišnjim radom predstavljaju vrhunske stručnjake i znalce koji će svoje iskustvo i znanje podijeliti svim zainteresiranim posjetiteljima.

Meta Vrhunc, začetnica je biodinamičkog pokreta u Sloveniji, osnivačica prvog biodinamičkog društva Ajda Slovenija i biodinamička poljoprivrednica koja teoretsko znanje primjenjuje i u praksi na svom imanju.
Tvrtke Label Grand d.o.o. bavi se promocijom i prodajom vina proizvedenih ekološkim i biodinamičkim postupacima.

Željko Kovač, prokurist tvrtke, prezentirat će prednosti i razlike vina proizvedenih na biodinamičkim i eko principima jer je potražnja, za tom vrstom vina, u Europi i svijetu veća od ponude. U sklopu donatorske večere degustirat će se vina proizvedena na biodinamički način, izabrana u skladu s menijem iz ekoloških i biodinamičkih namirnica kojeg će pripremati vrhunski chéf Robert Slogar, zlatni kuhar Hrvatske.

Ove godine Dani dr. Rudolfa Steinera održat će se 7. i 8. lipnja i to na dvije lokacije.

PROGRAM:
Četvrtak 7. lipnja, Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu
16:00  Dani otvorenih vrata u Centru dr. Rudolfa Steinera – razgledavanje Centra i posjet rodnoj kući dr. Rudolfa Steinera
18:30  Nastup učenika osnovne umjetničke škole Miroslav Magdalenić
19:00  Predavanje Mete Vrhunc: Razvoj, stanje i perspektiva biodinamičke poljoprivrede

Petak 8. lipnja, LifeClass Terme Sveti Martin
19:00  Donatorska večera: okupljanje gostiju, razgled i aukcijska prodaja izloženih radova uz poklon donatorima: Biodinamički kulinarski spektakl chéfa Roberta Slogara zlatnog kuhara Hrvatske u restoranu LeBatat & Biodinamička vinska čarolija Željka Kovača – Label Grand d.o.o.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovu manifestaciju, a svoj dolazak na donatorsku večer potvrde najkasnije do srijede 6. lipnja.
KONTAKT: CENTAR DR. RUDOLFA STEINERA
(info@centar-rudolf-steiner.com; tel.: 040 655 612)