Šetnja je jedna od aktivnosti u dječjem vrtiću u kojoj djeca dolaze u interakciju s neposrednom prirodnom i društvenom okolinom.
Jedan od zadataka je omogućiti djeci iskustvo boravka na zraku po različitim vremenskim uvjetima i tijekom cijele godine.

 Prilikom planiranja šetnje uvijek se dogovara cilj šetnje, plan i dužina kretanja i planiraju se pojedinačne obaveze (prikladna odjeća, obuća, kretanje u paru, poštivanje prometnih propisa). Za cijelo vrijeme šetnje djeca su u interakciji okolinom svim svojim osjetilima (promatraju i zapažaju promjene u prirodi u različita godišnja doba, boje oblike, veličine, ljude, promet, poznate građevine; osluškuju različite zvukove u neposrednoj okolini kretanja). Za vrijeme šetnje govor je vrlo aktivan bilo da su to zapažanja, pitanja, prepričavanja nekih svojih doživljaja vezanih uz ono što vide. Šetnja podiže raspoloženje kod djece; potiče mozak na proizvodnju endorfina, hormona koji je odgovoran za dobar osjećaj, pomaže ublažiti stres i odbija tugu.

Za djecu jasličke dobi ,šetnja stvara veliki problem, budući da su neka djeca nehodaći,pužu ili hodaju vrlo nespretno. U vrtiću Ftiček nismo željeli da  jaslička djeca ostanu zakinuta za šetnje. Da se u Općini posebno njeguje ljubav prema najmlađima stanovnicima dokazuje i nedavni poklon Općine- 3 bus kolica u koja stane po 6 djece.Ovih dana su odgojiteljice zajedno sa 18 djece posjetila načelnika g. Horvata i osobno mu se zahvalila na poklonu. Simboličan poklon načelniku- sliku njihovih dlanova , uručio je najmlađi jasličar Eman. U ime sve djece, djelatnika , roditelja i u svoje ime zahvali se priključila i ravnateljica Sandra Vlah.