Dana 13. listopada u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“  USR „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.   

Ovim projektom je omogućeno da se i dalje u našoj lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se ogledati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“  Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec je u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, to je program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec te je uspješan nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari“ – faza I.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 09. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480,00 kuna (projekt je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije). 

Cilj projekta je pridonijeti poboljšanju pristupa zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju što će neposredno pridonijeti povećanju gospodarskih aktivnosti i povećati kvalitetu života.

Prema planu i programu projekta na području Općine je zaposleno 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-tak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će dovesti do prerane deinstitucionalizacije, smanjenje siromaštva i smanjenje nezaposlenosti.