Iako su prije Uskrsa imale pune ruke posla oko velikog čišćenja kuće, pečenja kolača, kao i pomaganje oko kućanstva i njege starijim i nemoćnim osobama, gerontodomaćice na projektu „Snažno zaželi“-faza II i članice Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec, prije nekoliko tjedana postale su i aktivne volonterke u centru za privremeni odmor izbjeglih osoba iz Ukrajine na Graničnom prijelazu Goričan.

Žene velikih srca, odvojile su tako vrijeme i primile se brige oko od puta iscrpljenih ljudi iz Ukrajine, od kojih mnogi tragičnih životnih priča, nudeći im tople obroke, hranu, voće, odjeću i bilo što što im je u tom trenutku potrebno.

Volontiranje je organizirano tjedno po dvije u 6-satnim smjenama, žene su istaknule iako ovdje upoznajete ljude sa strašnim sudbinama, ovo je jedno prekrasno iskustvo pomaganja i humanosti. Naše marljive žene također su bile aktivne u prikupljanju i dostavi zahtjeva za uskrsnicu koje je Općina Donji Kraljevec dijelila potrebitim umirovljenicima, a također su i donirale potrepštine za izbjegle osobe iz Ukrajine te potaknule i druge da doniraju ili volontiranju.  

Na incijativu načelnika Općine Donji Kraljevec Miljenka Horvata, organiziran je sabirni centar u prostorijama NK Kraljevčan gdje su se prikupljala sredstva gdje se dio vozio na granicu a dio u Crveni križ, a dio u Župni dvor u Donjem Kraljevcu, koji je trenutno u posljednjoj fazi uređivanja za prihvat izbjeglih osoba iz Ukrajine.

Jedno veliko bravo za naše djelatnice!