…je opravdao sva očekivanja! Tako bismo mogli najlakše opisati ono što se u subotu događalo na vanjskom košarkaškom igralištu košarkaškog kluba “Donji Kraljevec”.

Košarka nije mrtva! Parafrazirat ćemo staru poslovicu i potkrijepiti to dokazima!
Četrdesetak seniora zaljubljenih u “loptanje pod obručima” i još malo više “klinaca i klinceza” na paklenoj vrućini košarkaškog asfalta pokazalo je da ona itekako živi!
Turnir je, umjesto u 15 počeo u 17 sati zbog zaista paklene vrućine, haklovima U11 i U15 kategorije u kojima se nakon mnoštva dobrih košarkaških partija iskristalizirao poredak:

U11

  1. mjesto: “Mladost” Ivanovec
  2. mjesto: Donji Kraljevec
  3. mjesto: Ludbreški lepi dečki

U15

  1. mjesto: Donner house ČK
  2. mjesto: Ubojita četvorka (Donji Kraljevec)
  3. mjesto: “Mladost” Ivanovec

Nakon ove prekrasne uvertire došlo je vrijeme i za “velike dečke”. Desetak ekipa (simbolično, obzirom da je 10. turnir) podijeljenih u dvije skupine pružilo je košarkaške partije “za prste polizati”. Stigle su ekipe iz Koprivnice, Zagreba, Čakovca, Preloga, Ludbrega, Kotoribe, Donje Dubrave te je uz pokoju domaću ekipu turnir, bez lažne skromnosti, zaista bio jak!

Kratak glazbeni intermezzo sa nekoliko odlično odsviranih modernih brojeva pružio je brass sastav puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec koji je cijelom događanju definitivno dao jednu novu dimenziju.

A onda se turnir zahuktavao i bilo je sve napetije, a kako bi se ta napetost još malo potencirala i prolongirala tu je bilo i neizostavno natjecanje u gađanju trica koje je ove godine sa 6 pogođenih trica iz 9 pokušaja osvojio Kristijan Gomzi.

Rasplet turnira pružio nam je novu dozu napetosti, u polufinale su se plasirale ekipe Vulgaris, Gurni muški 4, Zimsko mix i Globetka Bruce Lee, a konačan poredak nakon napetih i neizvjesnih utakmica izgledao je ovako:

  1. mjesto: Globetka Bruce Lee
  2. mjesto: Zimsko mix
  3. mjesto: Vulgaris

Čestitke najboljima!

Broj 10 je zaista opravdao sva očekivanja! Rekli smo vam to i na početku teksta! Nadamo se da smo vas sada i uvjerili u to! I ono najbitnije: vrijeme je izdržalo! 😃

Košarkaški klub “Donji Kraljevec” zahvaljuje svim ekipama na dolasku i sudjelovanju, svim volonterima na angažmanu, svim gledateljima na dolasku i navijanju i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju ovog turnira na pomoći koju su pružili!

I za kraj, što drugo reći nego: Vidimo se dogodine!