Košarkaški savez Međimurske županije ove je subote, 29. kolovoza, organizirao prvo od, vjerujemo mnogih, prvenstvo Međimurja u, sada već vrlo popularnom i olimpijskom sportu, streetballu. Domaćin ovog natjecanja bio je Košarkaški klub Donji Kraljevec na svom, usudili bismo se reći, najljepšem i najfunkcionalnijem, vanjskom igralištu u cijeloj Županiji.

Na natjecanju je sudjelovalo 28 ekipa podijeljenih u 7 kategorija (U13, 15, 17, 19, seniori, veterani +45 i +55) iz košarkaških klubova Međimurje, Donji Kraljevec, Kotoriba, Čakovec, Čakovec Globetka, Mladost Ivanovec i Nedelišće. Nakon izrazito zanimljivih utakmica punih atraktivnih poteza u kojima su gledatelji zaista mogli uživati, valjalo je proglasiti i one najbolje. U kategoriji U13 prvo mjesto je osvojila ekipa Međimurja, drugi je bio Donji Kraljevec, a treće mjesto je osvojila druga ekipa Međimurja. U kategoriji U15 prvo mjesto je osvojila ekipa Čakovca dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe Međimurja. U kategoriji U17 prvo mjesto je osvojila ekipa Donjeg Kraljevca, a druga je bila ekipa Kotoribe. Kategoriju U19 bez konkurencije je osvojila ekipa Donjeg Kraljevca. U seniorskoj kategoriji najboljima su se pokazali igrači Međimurja, drugo mjesto osvojili su domaćini, Donji Kraljevec dok su treće mjesto osvojili igrači Čakovec Globetke. Također, važno je napomenuti kako su veteranskim utakmicama svoj obol ovom turniru dale i košarkaške legende iz najsjajnijih vremena čakovečke košarke.

Ovim natjecanjem stavljen je zastor na ljetnu, vanjsku sezonu i košarkaške aktivnosti sele se u dvorane. Vjerujemo da ćemo uz povoljne epidemiološke uvjete vezane uz “znate već što” odigrati još jednu uspješnu sezonu i da će se međimurska košarka dići na još viši nivo.

Više detalji i slika možete pronaći na sljedećoj poveznici:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=110397193673435&set=a.354327889280363