U prostorijama Općine Donji Kraljevec dana 06. travnja 2023. godine održana je završna konferencija projekta „Snažno zaželi-III“  – faza III. Uz žene zaposlene na projektu i djelatnike općine, konferenciji su nazočili partneri u projektu predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područni ured Čakovec Nikola Hren, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Melita Novak Ban, i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat

Projekt je provodila Općina Donji Kraljevec, te joj je dodijeljeno ukupno 65.618,16 eura uz stopostotno financiranje od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno iz Europskog socijalnog fonda. Projekt „Snažno zaželi-III“ je program zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje pružaju pomoć krajnjim korisnicima, dolazeći u njihov doma i pomažući im na razne načine.

Provedba projekta je bila vrlo uspješna i za djelatnice i za naše krajnje korisnike čime je ostvarena višestruka dobrobit projekta od uključivanja žena u projekt čime se dao doprinos njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, a s druge strane povećala se razina kvalitete života krajnjih korisnika. Naposljetku se potaknula socijalna uključenost i spriječila rana institucionalizacija.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat je zahvalio ženama koje se već treću godinu za redom brinu za starije i nemoćne osobe i nada se da ćemo krajem ove ili početkom iduće godine nastaviti s IV. fazom projektom te da će se on proširiti i da će se uključiti više žena jer broj korisnika nam se samo povećava.

Ovo je hvalevrijedan projekt koji značajno diže kvalitetu života svih uključenih strana te jedna velika hvala svim sudionicima koji su na bilo kakav način pomogli u provedbi projekta.