U subotu, 16. rujna 2023., “NOGOMETNA ŠKOLA OPĆINE DONJI KRALJEVEC“ (NŠODK) ugostila je šest ekipa mladih nogometaša u spektakularnom prvom “TURNIRU MALIH VELIKANA”. Ovaj događaj okupio je talentiranu djecu rođenu 2016. godine i mlađe, donoseći uzbuđenje i radost gledateljima te priliku za buduće sportske zvijezde da zablistaju na terenu.

Svi posjetitelji imali su priliku uživati u bogatom izboru hrane, uključujući languše i ćevape, uz raznovrsna pića. Za najmlađe je bila osigurana besplatna atrakcija – napuhanac, što je dodatno doprinijelo obiteljskoj atmosferi turnira.

Na terenu su se odvijale prave nogometne poslastice, obilježene akcijama i sportskim duhom. Sudjelovalo je šest ekipa: NŠODK 1, NŠODK 2, ŠN DINAMO-ZELENKO, NA MEĐIMURJE 1, NA MEĐIMURJE 2, NŠ PRELOG.

Svaka od šest ekipa nagrađena je medaljama. Turnir je osvojila ekipa NŠODK 1, ŠN Dinamo-Zelenko pripalo je drugo mjesto, dok je NŠ Prelog osvojio treće mjesto i njima su uručeni pehari za njihov plasman.

Nošeni najboljim golmanom turnira BARIĆ JANOM i najboljim igračem turnira KRANJČEC JAKOVOM prvaci NŠODK 1 nisu samo odnijeli titulu najbolje ekipe već i prijelazni pehar, koji će s ponosom braniti na sljedećem “TURNIRU MALIH VELIKANA”. Fran Kovač iz ŠN Dinamo-Zelenko osvojio je titulu najboljeg strijelca turnira.

Svečanost dodjele nagrada predvodili su predsjednik NŠODK Silvestar Cvek, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i dopredsjednik NŠODK Predrag Brezničar, čime su naglasili važnost podrške lokalnih zajednica razvoju mladih talenata.

Organizatori su izrazili zahvalnost svima koji su pridonijeli uspješnosti ovog prvog “TURNIRA MALIH VELIKANA” i najavili još uzbudljiviji i jači turnir sljedeće godine.

Trener Ivan Kranjčec, podijelio svoje misli nakon velike pobjede svoje ekipe NŠODK 1, rekavši: “Ovo je bio iznimno važan turnir za nas i ponosno smo ga odigrali. Naši mali nogometaši su pokazali ogroman talent i predanost tijekom cijelog turnira. Osvojiti prijelazni pehar i biti proglašen prvakom ovog turnira na domaćem terenu, pred domaćom publikom iznimna je čast za nas. Ponosno ćemo ga braniti sa svom snagom na sljedećem ‘TURNIRU MALIH VELIKANA’. Hvala svima koji su nas podržavali, a posebno našim roditeljima i navijačima koji su bili uz nas. Ovo je tek početak, a mi se veselimo budućim izazovima i rastu naših mladih igrača.”

Za sve buduće nogometne zvijezde u dobi od 5 do 7 godina, “Nogometna škola općine Donji Kraljevec” poziva vas da im se pridružite na treninzima ponedjeljkom i srijedom u 18:00 sati i postanete dio ovog iznimnog sportskog iskustva.

Nema sumnje da će “TURNIR MALIH VELIKANA” i dalje biti nezaobilazno mjesto za otkrivanje nogometnih talenata i izvor radosti za cijelu zajednicu Donjeg Kraljevca i šire.