Veliki uspjeh: Bernard Barač i Katarina Jančec brončani u Italiji!

Od 17. do 21. travnja u talijanskom gradiću Lignano Sabbiadoro nedaleko od Venecije, održano je Europsko prvenstvo u twirlingu gdje su se kao dio hrvatske reprezentacije natjecali Katarina Jančec i Bernard Barač, članovi twirling kluba Donji Kraljevec.
U individualnoj seniorskoj kategoriji “Rhytmic twirl” Bernard je osvojio broncu i tako iza sebe ostavio reprezentativce Belgije, Velike Britanije, Francuske. On je i do sada osvajao europske medalje, no ovo mu je prva u seniorskoj konkurenciji.
Katarina jančec se po prvi puta natjecala isto u seniorskoj kategoriji “Rhytmic twirl” i zauzela 20. mjesto od ukupno 28 natjecateljica iz Europe.
„Zlata vrijednu“ broncu osvojila je i nacionalna ekipa koju čine najbolji twirleri Hrvatske. Među njima su i dva twirlera iz Twirling kluba Donji Kraljevec: Katarina Jančec i Bernard Barač, te njihov trener Tihomir Bendelja iz Ludbrega.
Ovo je veliki uspjeh za Hrvatski twirling savez jer je ovo prva ekipna europska medalja za Hrvatsku, a mi smo u klubu osobito ponosni što su naši twirleri dio te ekipe.
Želimo im i dalje puno uspjeha!