Već tradicionalno se mažoretkinje Općine Donji Kraljevec vraćaju s europskih natjecanja s medaljama. Tako je bilo i ovaj put.

Od 10. do 13. listopada u talijanskom gradiću Lignano Sabiadorro održavalo se Europsko prvenstvo u mažoret plesu. Kao dio brojne hrvatske reprezentacije, naši su mažoretkinje ponosno predstavljale boje Hrvatske i vratile se okićene medaljama.

LANA NARANĐA osvojila je ZLATNU MEDALJU u kategoriji solo s rekvizitima junior i tako iza sebe ostavila preostalih 20 djevojaka.

MLAĐE JUNIORKE su u svojoj kategoriji grupe s rekvizitima osvojile odlično 2. mjesto i SREBRNU MEDALJU. Veselju i sreći nije bilo kraja jer je to njima bilo prvo europsko natjecanje i odmah su zasjele na postolje.

Grupu čine: Bajan Karia Veronika, Barlović Zita, Đurđa Lea, Goričanec Ena, Grabant Eva, Kočiš Iva, Kramar Nikolina, Križaj Mia, Mihoci Melani, Sabol Rea, Strbad Paula i Tomašek Hana.

Velike zasluge za taj uspjeh idu njihovom treneru Tihomiru Bendelji, ali i roditeljima i upravi kluba. Hvala svima koji su na bilo koji način (radom ili donacijom) pomogli u realizaciji odlaska na europsko prvenstvo.