Ulična košarka, streetball, hakl, 3×3 ili kako god Vam bilo drago trebao je ove godine doživjeti svoju premijeru na Olimpijskim igrama. Kao što svi znate, ta premijera je odgođena za neka ljepša i “zdravija” vremena.
Ipak, kako ne biste posve zaboravili o kakvom prekrasnom, dinamičnom, napetom, zabavnom i zanimljivom sport se radi, pobrinuli smo se mi.
Nakon mnogo razgovora, “vaganja”, analiza i vijećanja, odlučili smo za sve nas, košarkaške zaljubljenike, po prvi put organizirati prvenstvo Međimurja u streetballu. (i prije nego što pitate, da, naravno da će se poštivati sve epidemiološke mjere za sprječavanje širenja “onog čije ime se ne spominje”).
Ovaj jedinstveni događaj za koji se nadamo da će prerasti u tradiciju ove će se godine održati na, usudili bismo se reći, najljepšem vanjskom igralištu u našem najljepšem Međimurju, u Donjem Kraljevcu.
U 13 sati ćemo početi s najmlađima (oni imaju više energije za napore pod suncem 🙂 ), U13 (2007. i mlađi), U15 (2005. i mlađi), U17 (2003. i mlađi) i U19 (2001. i mlađi) odmjerit će svoje snage “na vrućini asfalta”.
Nakon što nas sve skupa “klinci” dobro zagriju, vrijeme je za “pravu stvar”. Tako će od 17 sati snage krenuti odmjeravati seniori, veterani +45 i kategorija Old stars +55. Da, dobro ste pročitali, na terenu čete moći uživati u potezima najboljih međimurskih košarkaša, ali i košarkaških zanesenjaka koji su na terenima diljem Hrvatske “žarili i palili” u nekim prošlim vremenima.
Uz sve navedeno zaista ne postoji razlog da subotu, 29. kolovoza ne provedete na stadionu “Fundacije” u Donjem Kraljevcu i ne uživate u najljepšem sportu na svijetu!
Naravno, bit će tu i osvježavajućih pića, finih langoša i koječega drugog.

P.S. Košarkaški klubovi s područja Međimurske županije mogu prijaviti najviše dvije ekipe po kategoriji. Prijave se šalju na info@ksmz.hr najkasnije do utorka, 25. kolovoza.

I, vidimo se! Jer postoje dvije vrste ljudi, košarkaški zaljubljenici i oni koji će to tek postati!