Još jedno europsko zlato, predstavljajući Hrvatsku, osvojile su mažoretkinje Općine Donji Kraljevec na 22. Europskom prvenstvu u mažoret plesu, održanom u Poreču od 11.do 14. listopada 2018.g. u kategoriji grupa s rekvizitima juniori.

Hrvatske boje branile su: Branilović Stafani, Bukovčan Leona,Cirkvenčić Melani, Dominić Doris, Fileš Iva, Glavak Laura, Jančec Katarina, Jančevc Ana, Jesenović Sara, Kirić Veronika, Kolenda Nevia, Kovač Jana, Kovač Lea, Lovrenčić Leona, Naranđa Lana, Sabol Rea, Strniščak Arijana, Šantavec Viktorija, Šupljika Nika i Vuk Nadja. Njihova dugogodišnja trenerica je Tihana Ledenko.

U 15 godina, koliko udruga djeluje, ovo je već  5 europska medalja. 2011. Engleska (zlato-grupa s rekvizitima junior), 2012. Francuska (zlato-grupa s rekvizitima senior), 2015. Italija (zlato- Iva Fileš i Katarina Jančec -duet s rekvizitima), 2017. Nizozemska (srebro- grupa s rekvizitima  mlađi juniori) a ove godine ista grupa se penje na najviše postolje.

Radost, veselje, sreća, oduševljenje, ponos i pokoja suza radosnica, samo su neke od emocija koje su preplavile  ne samo mažoretkinje, već i njihovu trenericu , roditelje i sve koji s pažnjom prate i podržavaju njihov rad. Četiri dana međusobnog druženja i stjecanja novih prijateljstava  s mažoretkinjama iz cijele Europe ostaju kao predivna uspomene za čitav život.

Rezultati koje djevojke postižu nisu cilj kojem težimo, već poticaj na još predanije treniranje i napredovanje. Za to nam je potrebna podrška  okoline: roditelja, prijatelja, lokalne zajednice… Pozivamo i djevojčice (od 5 do 12 godina) koje vole ples i druženje da  priključe našoj udruzi.

Zahvaljujemo se trenerici Tihani Kolenko, roditeljima koji su izrađivali rekvizite i bili uvijek uz nas i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom našem uspjehu.

Kako bi proslavili 15 godina rada, udruga priprema priredbu  sredinom mjeseca studenoga, te Vas stoga pozivamo da dođete i vidite rezultate našega rada.