U organizaciji članova nogometnog kluba „Trnje“, udruga mjesta, mještana i Mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju u subotu 03.08.2018. godine u poslijepodnevnim satima održano je sportsko druženje mještana sela i onih koji se smatraju Svetođurčanima na nogometnom igralištu NK „Trnja“ u Svetom Jurju u Trnju.

Kao i prošle dvije godine i ove godine održane su igre između četiri ulica- Svjetske, Tihe, Jorgovana i Gajiča i to u: potezanju užeta, skakanju u vreći, vožnji u tačkama, kotrljanju starih automobilskih guma te nove igre tko će prije popiti bocu od 0,5 litara pive.

Prvo mjesto i pobjede u vožnji tačkama, kotrljanju starih guma i ispijanju piva (!) osvojila je ekipa Gajića. Drugo mjesto sa istim brojem bodova zauzele su ekipe Svjetske (nabolja u skakanju u vreći) i Tihe ulice (najbolje u potezanju užeta), dok je posljednja bila ulica Jorgovana.

Nogometna utakmica koja je održana nakon igara imala je samo revijalni, prijateljski karakter, dvadesetak nogometaša aktivno je sudjelovalo u nogometnoj utakmici naizmjenice izvučenih Plavih protiv Crvenih dresova.

Nije bilo imperativa pobjede pa je sve prošlo u mirnom tonu uz koje padanje  i „traženje zraka“ po igralištu. Staro društvo ponovno je bilo na okupu pa se pazilo „jedni na druge“.

Mogućnosti i želje nekadašnjih nogometaša pratila je uz bodrenje, smijeh i pljesak i mnogobrojna selska publika. Po sparnom i na kraju kišovitom vremenu za mlade i stare nogometaše pobjedu je ostvarila ekipa Plavih sa 3:1, nažalost sa prekodim utakmice u 75. minuti zbog loših uvjeta na terenu, kiše i grmljavine.

Prije i nakon nogometne utakmice događalo se ono najbitnjije, zajedničko druženje uz  roštilj- pećeno carsko meso, vratinu i čevepe te kuhani kukuruz.

Da bi se na kraju kad se roštilj pojeo, zalilo i sa rashlađenim pićem.

Na druženje, navijanje, veselje i smijeh odazvao se veći broj mještana koji su uz  glazbu

„žive muzike“ proveli ugodno i lijepo popodne na nogometnom igralištu.

Tko je sve sudjelovao u nogometnoj utakmici i kakva je bila atmosfera na vrućem i kišovitom igralištu može se vidjeti iz priloženih slika.