Nakon tri uspješno provedenih faza projekta „Snažno zaželi i ostvari“, Općini Donji Kraljevec odobren je projekt „Snažno zaželi i ostvari – IV“ koji je uvršten u Odluku za financiranje pa se tako očekuje uskoro potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Nastavak ovog projekta reflektira posvećenost Općine radi poboljšanja života svojih građana kroz kontinuirane napore usmjerenih ka socijalnoj skrbi i zapošljavanju.

Javni poziv raspisan je u kolovozu 2023. godine, a Općina Donji Kraljevec predala je prijavu za projekt u mjesecu rujnu 2023. godine, nakon koje se provela administrativna provjera te je tijekom veljače  zaprimljena Obavijest o pozitivnoj prijavi na projektni prijedlog „Snažno zaželi i ostvari“, SF.4.11.01.0213.

Projekt će trajati ukupno 36 mjeseci od kojih će se usluga za korisnike provoditi 33 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 594.000,00 eura te se financira iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu. Usluge potpore i podrške pružat će 12 djelatnica za minimalno 72 starijih osoba na području Općine Donji Kraljevec kod pružanju socijalnih usluga, nabave i podjele potrepština te pomoć kod obavljanja kućanskih poslova, održavanja osobne higijene kao i podršku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Cilj pružanje podrške u navedenim aktivnostima je poboljšati kvalitetu životu starijim osobama.