Svečana proslava 50. godina od osnutka nogometnog kluba održana je 19.01.2019.g, u 19 sati

u Društvenom domu u Svetom Jurju u Trnju. Na svečanost obilježavnja došlo je oko sto deset uzvanika iz Svetog Jurja u Trnju, okolnih susjednih mjesta, Čakovca, Trnovca,… svih onih kojima je zajedničko bilo da su nosili dres nogometnog kluba Trnja.

I koji su se borili niz godina za pobjedu na zelenom travnatom terenu sa kopačkama na nogama, voljeli loptu i ginuli za pobjedu u svakoj utakmici.

Nakon uvodnih riječi, pozdrava, prikazana je prezentacija povijesti nogometnog kluba.

Podjeljene su zahvalnice „Zonašima“, majice i upaljači sa natpisom 50.godina NK Trnja

Te se uz večeru i piće nastavilo druženje svih generacija igrača do ranih jutarnji sati

Iako klub zadnjih četiri godina je u „mirovanju“ zbog nedostatka igračkog kadra svakako se možemo pohvaliti poviješću kluba a iz njegove povijesti svakako moramo istaknuti.

Već početkom tridesetih godina pod nazivom NK Sveti Juraj zabilježeno je prvo takmičenje nogometaša iz Svetog Jurja u Trnju u ligi Međimurja i bliže Podravine.

Sredinom 1968.g. skupina mladih nogometaša entuzijasta koji nastupaju na nogometnom turniru u Donjm Kraljevcu i osvajaju četvrto mjestu od šesnaest ekipa, započinje takmičenje NK Trnja.

Osnivači Josip Jurčec, Franj Zadravec Šuc, Stjepan Blažinčić Pištek, Pavao Andročec, Vlado Zadravec uz inicijatore osnivanja Horvat Roka i Vagaj Ivice kreću u boj za nogometnim uspjesima. I već u drugoj sezoni postaju prvaci Centra Donji Kraljevec, uz maksimalan broj osvojenih bodova i gol razliku 167:4.

Poziv na gostovanje u Zagreb kod Dinama i igrom na pomoćnom stadionu sa B ekipom uz rezultat  4.0 za Dinamo još više motivira nogometaše i simpatizere te u četvrtoj sezoni 1971/72. postaju prvaci „Centar lige“ i ulaze u Prvu Međimursku ligu.

U ljeto 1972.g. igra se finale kupa po prvi puta van Čakovca i to u Svetom Jurju u Trnju u  kojem prisustvuje na utakmici oko 2.000 gledatelja.

Utakmica je završila je rezultatom- Trnje- Sloga Čakovec 1:3.

Slijedeće godine 1973. Trnje ponovno igra finale kupa i to u Čakovcu.

Pobjeđuje MTČ-Trnje sa 4:0. Ponovno slijedi u ljeto 1974. godine, trću godinu za redom dobar rezultat u Kupu. Trnje ispada u polufinalu od Sloge 4:2.

Osvajanjem drugog mjesta u sezoni 1974/75. Trnje ulazi u prvu Zagrebačku zonu sjever, koja je tada bila treća Jugoslavenska liga. U sezoni 1975/76. osvaja 10. mjesto sa dvadeset bodova.

U ljeto 1976. igra četvrfinale Kupa sa Slogom Čakovec koja ih pobjeđuje sa 4:3.

Nažalost zbog odlaska dobrih igrača u druge klubove, Varteks, Slogu,… Trnje u narednoj sezoni 1976/77. pada u niži rang nogometne lige.

Bez obzira na ispadanje u niži rang lige, u ljeto 1977.godine Trnje ponovno po treći put igra finale Kupa sa MTČ-om koji ih pobjeđuje sa 2:0.

Svakako tri finala, jedno polufinale i četvrt finale Kupa te igra u Zagrebačkoj zoni sjever ostaje vrijedan pothvat jednog kluba da se obilježi na svečan način obljetnica postojanja nogometnog kluba.

Te se time zahvali svima na uloženom trudu, radu i doprinosu pobjedama kluba u tim vremenima.  Možemo reći da sa ovakvim rezultatima sigurno bi se mogli dičiti i pohvaliti i veća mjesta da ih imaju. Tim više je još veći uspjeh dok pogledamo da jedno tako malo mjesto u Međimurju može se pohvaliti takvim uspjehom i rezultatima.

Božidar Fajić.