Protekle subote održan je još jedan, sada već 11. tradicionalni, noćni streetball turnir u Donjem Kraljevcu.

Iako ove godine zbog pomicanja datuma (vremenske prilike) ne toliko brojan ekipama, svakako je ponudio mnogo košarkaških uzbuđenja i prilika za dobro druženje i kvalitetno provođenje subotnje večeri.

Posebnost turnira ove godine je novouređeni teren čijom obnovom definitivno zasjedamo na sam vrh kvalitete vanjskih košarkaških terena u našoj županiji, ako ne i šire. ?”Na vrućini asfalta”, odnosno “na vrućini akrila” najprije su svoj dio odradili mladi košarkaši u U12 i U16 kategoriji gdje je u kategoriji U12 prvo mjesto odnijela ekipa iz Ivanovca dok su drugi i treći bili domaći dečki. U kategoriji U16, u dvoboju dvije domaće ekipe, “Smešni klauni” su bili bolji od “Ne znam ja, nek oni rečeju” te su tako osvojili najsjajnije odličje dok su potonji bili srebrni.

U seniorskoj kategoriji, nakon napetih i izjednačenih haklova u polufinale su ušli Krbulja Boyzz iz Donje Dubrave, domaći Gurni muški 3 i Stock cola i Kotoriba iz, logično, Kotoribe. ?
A nakon odigrane završnice prvo mjesto pripalo je ekipi Gurni muški 3, druga su bili Stock cola, treći Kotoripčani dok su četvrto mjesto osvojili Krbulja Boyzzi.

U natjecanju u tricama pobjedu je odnio Jakov Ivanović iako je samo natjecanje bilo jako izjednačeno i nekoliko “tricaša” mu je puhalo za vratom.

Sve u svemu, završena je još jedna “košarkaška fešta” u Donjem Kraljevcu. Piće je bilo hladno i osvježavajuće, langoši vrući i sočni, a brojnost gledatelja pokazuje da još uvijek ima zaljubljenika u “loptanje pod obručima” i da košarka u Donjem Kraljevcu i nakon 53 godine još uvijek itekako živi.
Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u održavanju ovog turnira, a naročito sponzorima: Općina Donji Kraljevec, Zadol Grupa d.o.o., Caffe bar Vahta, Novi Feromont d.o.o., Vodoinstalateri d.o.o., Autoprijevoznik Mario Mesarić, Kiš – meso i prerada mesa, Kraljevske slastice.

I što reći za kraj? Vidimo se i iduće godine na streetball turniru, a do tada uživajte i u našim ostalim brojnim aktivnostima!