Dana 08.ožujka 2022. godine u prostorijama Općine Donji Kraljevec svečano su podjeljena Uvjerenja o osposobljavanju za Gerontodomaćice djelatnicama na  projektu „Snažno zaželi“  USR „Sport za sve“ općine Donji Kraljevec, UP.02.1.1.13.0475.

Projekt „Snažno zaželi“  Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec je u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, to je program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec te je uspješan nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari“ – faza I, koje je provodila Općina Donji Kraljevec.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 09. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480,00 kuna (projekt je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije) i zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Tijekom provedbe projekta je omogućeno i osposobljavanje za Gerontodomaćice, koje je trajalo dva mjeseca a provodilo ga je Pučko otvoreno učilište Čakovec. Osposobljavanje je  uspješno završilo 5 djelatnica na projektu, gdje je cilj dobivanje kvalifikacije koje su potrebne na tržištu rada. Time se ujedno potiče na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.  

Svečanosti su uz djelatnice zaposlene na projektu, prisustvovali i  voditeljica projekta Ivana Blažeka Sokač, ravnatelj POU Čakovec Mario Zamuda i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.  

Pozdravnu riječ je imao načelnik Općine koji je tom prilikom i čestitao ženama Dan žena i podijelio im cvijeće. Istaknuo je kako je ovo izrazito koristan i hvalevrijedan projekt, te je pohvalio sve djelatnice koje sudjeluju u njemu, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i ponudio punu podršku.

Diplome je djelatnicama projekta „Snažno zaželi“ uručio Mario Zamuda, istaknuvši kako ovaj posao nije zanimanje nego zvanje.

Osposobljavanje su uspješno završile Danijela Smolek Lengelić, Marija Šestan, Lidija Vadlja, Ivanka Vidović i Nada Vrbanec.